ظریف:

شنا کردن علیه موج یکجانبه گرایی آمریکا نیاز به جرأت دارد/90 درصد حاضران با اکراه به ورشو رفته بودند


وزیر امور خارجه ایران گفت: شنا کردن علیه موج عظیم یکجانبه گرایی نظامی آمریکا، نیاز به سرمایه گذاری، خطر کردن، شجاعت و جرأت دارد و باید ببینیم چقدر اروپا این آمادگی را دارد.

2/18/2019 9:08:34 AM
کد خبر: 1116

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در پنجاه و پنجمین کنفرانس امنیتی مونیخ به این شهر سفر کرده بود، پیش از ترک مونیخ در اظهاراتی درباره شکاف بین آمریکا و اروپا گفت: طبیعتا شکافی که بین اروپا و آمریکا و بین آمریکا و بقیه دنیا پیدا شده، یک شکاف واقعی است.

وی توضیح داد: به خاطر اینکه دولتی در آمریکا روی کار آمده که می خواهد با زور و ارعاب سیاست های غیر موجهش را، حالا اگر سیاست عاقلانه بود یک بحثی بود، سیاست هایی که خیلی از مردم آمریکا، همه مردم اروپا و بقیه مردم دنیا معتقدند که عاقلانه نیست و حتی در جهت منافع آمریکا نیست را می خواهد به همه دنیا تحمیل کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: شاهد بودیم اجلاس ورشو تقریبا 90 درصد کسانی که در آن اجلاس شرکت کرده بودند، با اکراه شرکت کرده بودند، همه به ما می گفتند که به خاطر نوع روابط شان با آمریکا و نوع فشاری که آمریکا بر آنها اعمال کرده بود، انتخاب دیگری نداشتند.

ظریف گفت: این حتما یک عکس العملی دارد و این عکس العمل واقعی است. اما اینکه چقدر اروپایی ها آمادگی داشته باشند که در برابر این احساسی که نسبت به آمریکایی ها دارند که ترکیبی از احساس تحقیر و تحمیل توسط آمریکایی ها و از یک طرف احساس اینکه آمریکایی ها دارند دنیا را به هم می ریزند و آقای ترامپ دارد نظم جهانی را به هم می ریزد، بایستند، جای سوال است.

به گفته ظریف آمریکایی ها الان خودشان معتقدند نظمی که آمریکا 70 سال در شکل گیری آن نقش داشته، الان توسط آقای ترامپ به هم ریخته می شود.

وی افزود: طبیعتا از همه بیشتر کشورهای نزدیک به آمریکا نگران به هم ریختن این نظم هستند و عکس العمل و نگرانی واقعی است. اما اینکه چقدر در برابر این اقدام می کنند و آمادگی دارند برای مقابله با آن ریسک و سرمایه گذاری کنند، واقعا زیر سوال است. در سخنرانی ام گفتم نمی توانید شنا کنید بدون اینکه تَر شوید، شنا کردن علیه این موج عظیم یکجانبه گرایی نظامی آمریکا، یک حرکتی است که نیاز به سرمایه گذاری، خطر کردن، شجاعت و جرأت دارد و باید ببینیم چقدر اروپا این آمادگی را دارد.

به گزارش فارس، ظریف خاطرنشان کرد: اگر الان اروپا این ایستادگی را نکند، دلیلی ندارد که بعد از پایان دوره آقای ترامپ این کشتی متوقف شود. وقتی آمریکا یک سیاستی را در یک دوره ریاست جمهوری انتخاب می کند به این مسیر ادامه می دهد، اگر اروپایی ها منتظر نشستند که دو سال دیگر دولت آمریکا عوض بشود و این کشتی به مسیر قبلی برگردد، حتما این طور نخواهد شد، آمریکا همین مسیر را ادامه می دهد؛ حالا یک مقدار عاقلانه تر و یک مقدار با سرعت معقول تر.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: اگر اروپایی ها تمایل دارند که یک روز خودشان را با شرایطی مواجه نبینند که آمریکا به آنها بگوید که باید رابطه تان را با چین و روسیه و دیگر کشورها قطع کنید، باید از هم اکنون در مقابل این بایستند.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.