به گزارش سارنا به نقل از فارس، «فاطمه مهاجرانی» در نشست خبری هفتگی خود که امروز سهشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، ضمن تبریک ماه مبارک رمضان، گفت: رمضان ماهی است که باید در آن انسانتر شویم و به مدد لحظات روحانی از پوسته خشم، حسد، کینه و تعصب فاصله بگیریم. امیدوارم به مدد انفاس قدسی لیالی قدر کسی باشیم که لایق لقد کرمنا بنی آدم شویم.
وی درخصوص استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی، اظهار کرد: برای هیچ دولتی از دست دادن یکی از اعضای کابینه مطلوب نیست، اما مجلس شورای اسلامی در راستای هدف نظارتی خود این حق را دارد و هیچکس در این زمینه خردهای بر دل ندارد.
سخنگوی دولت افزود: باید به این نکته توجه داشته باشیم، انباشت مسائل چهل و چند ساله در طول ۶ ماه قابل حل نیست و البته در طول ۶ ماه نیز ایجاد نشده است؛ امیدواریم این اقدام مجلس بتواند موجب ثبات شود که البته شاخص بورس دیروز چیز دیگری را نشان داد. دولت، وفاق را نه تنها به عنوان شعار بلکه به عنوان راهبرد خود برگزیده است، ما از وفاق حل مسائل و مشکلات کشور و مردم و نه تنها یک پوسته را میخواهیم.
مهاجرانی تصریح کرد: وفاقِ مومنانه در دولت چهاردهم دنبال میشود و تنها رویکردی است که میتواند به حل مشکلات مردم کمک کند. ما با انباشتی از مسائل روبرو هستیم و این میزان از ناترازی این موضوع را نشان میدهد؛ استیضاح و استعفا ما را از وفاق خارج نخواهد کرد. ما مومن به وفاق و حل مسائل مردم هستیم. هدف ما بهبود وضعیت جامعه و بهبود وضعیت اقتصاد و حل مشکلات مردم است.
وی در خصوص میزان وامهای اختصاص یافته برای طرح جوانی جمعیت، اظهار کرد: در بودجه، اختصاص ۱۹۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود اما به اذعان بانک مرکزی ۲۴۶ میلیارد تومان به متقاضیان وام پرداخت شده است که این موضوع نشان از توجه دولت به این طرح است.
سخنگوی دولت گفت: هزینه سلامت تابع شرایط اقتصادی و اجتماعی است؛ اقتصاد و اجتماع به هم وابسته است و هر تغییری از یک بخش به بخش دیگر منتقل میشود و لذا هزینه سلامت تابع شرایط اقتصادی و اجتماعی است. تلاش دولت بر این است که تحریمهایی که به بهانه عدم تحریم دارو مطرح میشوند، اثرات منفی خود را بر سلامت مردم به حداقل برسانند. در واقع، یکی از موضوعات مهم، تحریمها هستند که صنعت دارویی ما را تحت تأثیر قرار میدهند. مهاجرانی افزود: هرچند حجم زیادی از داروهای ما امروزه در داخل کشور تولید میشوند، اما این به معنای بینیازی کامل از واردات نیست. به ویژه زمانی که تحریمها شدت میگیرد، هزینههایی که بر این موضوع تحمیل میشود، بسیار زیاد خواهد بود. دولت تلاش میکند با پوشش بیمهها، جلوی افزایش این مشکلات را بگیرد. نظام ارجاع و مصرف بهینه و مدیریت شده دارو از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام میشود.
وی تاکید کرد: ما از یک سو با تحریمها مواجه هستیم و از سوی دیگر با افزایش قیمتهای تولید؛ همچنین، میزان مصرف دارو در کشور ما نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر بالاتر است و لذا تلاش بر این است که با استفاده از ظرفیتهای بیمهها، تفاوت پرداختها کاهش یابد و با بهرهگیری از نظام ارجاع، مصرف دارو بهینه شود.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که چه پیامی برای «ولادیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین دارد؟ گفت: امنیت یک موضوع درونزا است و آنرا غیرکالایی نبینیم، امنیت قابل خریدن نیست، امنیت را باید در قلب مردم ایجاد کنیم تا ستونی شود که حاکمیت و حکومت روی آن استوار شود.
مهاجرانی خطاب به زلنسکی، افزود: دارایی یک کشور را با یک رئیس جمهور قمار نکنید و مراقبت کنید که داراییهای کشورتان را در این قمار نبازید.
مهاجرانی در پاسخ به این پرسش که آیا رویکرد دولت، مذاکره غیرمستقیم با آمریکاست؟ گفت: مذاکره امر ارادی است و وادار کردنی نیست. فشار حداکثر قبلا آزموده شده است. اگرچه این فشار، اذیت کرد ولی حاضر نیستیم آنچه ملت اوکراین در توهین به رئیس جمهور خود شاهد بودند، ما هم شاهد باشیم. رویکرد ما انجام مذاکره است به شرط آنکه عزتمندانه باشد.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص تغییر نرخ ارز ترجیحی، خاطرنشان کرد: عدد ارز ترجیحی تغییر نکرده است و عدد همان ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است. در شرایط اقتصادی که وزیر اقتصاد استیضاح می شود، طبیعی است هرگونه بر هم زدن بازار و آرامش مردم به نفع کسی نیست. دلیل سکوت سازمان برنامه و بودجه شرایط پیش از استیضاح بود. الان هم تلاش بر این است که کالاهای اساسی تامین شده و ثبات ایجاد شود و به کالاهای اساسی ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تعلق بگیرد.
مهاجرانی در پاسخ به احتمال افزایش قیمت هزینه های سلامت در سال بعد، تصریح کرد:یکی از پایه ترین وظایف دولت ها، حوزه سلامت است و دولت باید زیرساخت های لازم در این حوزه را ایجاد کند. از سویی هزینه های سلامت تابع شرایط اقتصادی و اجتماعی است و تلاش بر این است که اثر تحریم ها بر سلامت مردم را به حداقل برساند.
وی افزود: تحریم ها بر صنعت دارویی ما اثر گذاشته است. حجم زیادی از داروها در داخل کشور تولید می شود اما این بدان معنا نیست که کلا از واردات دارو یا مواد اولیه آن بی نیاز هستیم. وقتی تحریم شدت پیدا میکند، هزینه این بخش زیاد می شود. در مورد بیماران پروانه ای شاهد این مساله بودیم. دولت تلاش می کند که با پوشش بیمه ای، مانع افزایش قیمت ها شود. نظام ارجاع و مصرف بهینه و مدیریت شده دارو نیز دنبال می شود. با نظام ارجاع و استفاده از هوش مصنوعی تلاش می کنیم میزان تجویز دارو بهینه شود. سرانه مصرف داروی ما بالاتر از خیلی از کشورهای دیگر است. پرداخت ما به التفاوت از طریق بیمه ها، مدیریت مصرف از طریق نظام ارجاع، استفاده از بیمه تامین خدمات درمانی و تکمیلی راهکار حداقل پرداخت ها از سوی مردم است.
نظر بدهید