به گزارش سارنا به نقل از مهر، مهدی سیم ریز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بنده قریب به ۱۳ سال است که در حوزه نویسندگی و کارگردانی به ویژه نویسندگی در حوزه کودک و نوجوان فعالیت دارم و در کنار آن نیز به رمان نویسی و فیلمنامه نوسی نیز مشغول هستم.
وی ادامه داد: در این بازه زمانی حدود ۷۰ درصد آثارم در حوزه دینی و به ویژه رضوی بوده و این یک افتخار بزرگی است که با عنایت حضرت رضا (ع) نصیب بنده شد.
دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی ابراز کرد: دوره معاصر دوره اهمیت دادن به مخاطب است بدین معنا که هر چیزی بر روی صحنه نمایش برود چنانچه از مقبولیت بیشتری نزد مخاطبین برخوردار باشد، دارای استاندارد است و در واقع معیار کیفیت آثار بستگی به میزان پذیرش مخاطب دارد.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل در حوزه تئاتر کودک و نوجوان که تولید کننده باید با آن دست و پنجه نرم کند، ارتباط گرفتن با قشر کودک و نوجوان و ثبات این ارتباط است؛ لذا ابتدا باید در ابتدا بتوانیم با مخاطب ارتباط برقرار کرده و سپس با جلب اعتماد، این ارتباط را محکم کنیم.
سیم ریز در پاسخ به این سوال که تئاتر کودک و نوجوان تا چه اندازه توانسته دین خود را در ترویج فرهنگ رضوی ادا کند، افزود: برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی زمینه را برای تولید آثار قوی در حوزه رضوی فراهم کرد و بسیار از هنرمندان و نمایشگران ما مشغول کارهایی با موضوع رضوی شدند که پیش از آن این اتفاق رخ نداده بود.
وی تئاتر را از مهمترین ابزار در رده سنی کودک و نوجوان به منظور ترویج فرهنگ رضوی و تربیت به شیوه اهل بیت (ع) ذکر کرد.
دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی با بیان اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی با هدف ترویج مفاهیم اخلاقی و تربیتی برگرفته شده از احادیث رضوی برگزار میشود، افزود: تمام آثار باید با موضوعات هشت شامل گانه دوستی، مهربانی، احترام به والدین، نظافت، کمک به دیگران، دوری از حسد، هدیه دادن و راستگویی ساخته شده و به جشنواره ارسال شود.
وی یاداور شد: این جشنواره به آثاری اختصاص دارد که مستقیماً به زندگی و سیره حضرت امام رضا (ع) پرداخته یا متضمن محتوایی مرتبط با آن باشد که موضوعات آن مشتمل بر تولد، زندگی و شهادت حضرت؛ سیره، فرهنگ و سبک زندگی رضوی؛ کرامات رضوی؛ توسل به حضرت؛ صحابی و یاران حضرت و فرهنگ زیارت میباشد.
سیم ریز در خصوص نحوه ارسال آثار در این دوره از جشنواره بیان کرد: گروههای شرکت کننده در جشنواره به دو شکل زنده و یا ارسال فیلم میتوانند کارهای خود را برای داوری به دبیرخانه ارائه کنند.
وی به جوایز این دوره از جشنواره اشاره و ابراز کرد: جوایز برگزیده در بخشهای نویسندگی، کارگردانی، بازیگری (مرد و زن)، عروسک گردانی؛ شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۸۰ میلیون ریال (بخش کودک و نوجوان و نمایش عروسکی) به نفر اول؛ لوح تقدیر و مبلغ ۶۰ میلیون ریال (بخش کودک و نوجوان و نمایش عروسکی) به نفر دوم و لوح تقدیر و مبلغ ۴۰ میلیون ریال (بخش کودک و نوجوان و نمایش عروسکی) به نفر سوم میباشد.
دبیر جشنواره ادامه داد: همچنین تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۳۰ میلیون ریال به برگزیدگان بخشهای طراحی صحنه، طراحی پوستر و بروشور، موسیقی، طراحی لباس و ساخت عروسک تعلق میگیرد. جایزه تقدیر هر بخش هم شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال و جایزه دو گروه برگزیده (عروسکی و صحنهای) شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال میباشد.
وی تاکید کرد: شرکت کنندگان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت شمس توس به نشانی shamstoos.ir مراجعه کنند.
فاطمه علی آبادی
نظر بدهید