به گزارش سارنا به نقل از مهر، علی دارابی قائم مقام وزارت میراث فرهنگی در صفحه مجازی خود در گلایه به بودجه ۱۴۰۲ این وزارتخانه نوشت: لایحه بودجه ۵۲۶۱ هزار میلیارد تومانی دولت که نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش دارد، تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است.
سهم دستگاههای فرهنگی، رسانهای، ارتباطی چون ارشاد، تربیت بدنی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۳۱ هزار و ۲۹۱ میلیارد تومان برآورد شده است که سرجمع ۱۳ درصد رشد را نشان میدهد.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اگر مورد توجه ویژه قرار گیرد میتواند هزینه اداره کشور را به جای نفت بر عهده گیرد به شرط آنکه یکبار همه امکانات، ظرفیتها، زیرساختها و اعتبارات و بودجه لازم را به آن اختصاص دهند.
در برنامه توسعه هفتم در سیاستهای کلی نظام، بند ۱۷ آن از توسعه صنعت گردشگری و ترویج صنایع دستی، سخن به میان آمده است. دولت و مجلس چگونه میخواهند این سیاستهای بالا دستی را عملی کنند؟ جایگاه آن در نظام برنامه ریزی و تخصیص اعتبارات کجاست؟
معاونت میراث فرهنگی که همه وظایف و مأموریتهای آن «حاکمیتی» است. در حال حاضر ۸ هزار میلیارد تومان برای تملک بناها، ۱,۰۰۰ میلیارد تومان برای بافتهای تاریخی یزد جهت مرمت و آسیبهای سیل، ۵ هزار میلیارد تومان بابت مرمت آثار تاریخی که ۲ هزار میلیارد تومان آن بدهی معوقه است.
بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد تومان تعهدات سفر هیأت محترم دولت و مطالبات نمایندگان محترم مجلس و مقامات و مسئولان استانی در حوزه میراث فرهنگی را پیش روی خود دارد. این سیاهه خودش میشود ۱۵ هزار میلیارد تومان!
واقعاً با بودجه ۳۱,۷۷۳,۸۶۲ میلیون ریال که برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نظر گرفتهاند، در صورت تخصیص ۱۰۰ درصد آن [که سال ۱۴۰۱ فقط ۳۵ درصد تخصیص داده شده است] از عهده معاونت میراث چه کاری ساخته است؟
از دولت و مجلس محترم شورای اسلامی انتظار تخصیص بودجه و اعتبارات ویژه برای میراث فرهنگی داریم. ما امانت دار و حافظ میراث فرهنگی ایران بزرگ هستیم. این اعتبارات بیانگر مهجوریت میراث فرهنگی است و این در شأن، جایگاه و تاریخ و تمدن کهن ایران نیست.
فاطمه کریمی
نظر بدهید