زیباسازیِ یک قتل با بازی اصلاحات / اصلاح طلبان از تطهیر خودکشی چه سودی می‌برند؟


تکلیف جریان اصلاحات همواره در دعواهای سیاسی و منافع جناحی مشخص است. اما سوال این است که هدف اصلاح طلبان از قبح‌زدایی خودکشی و قتل چیست؟ چه نفعی از این کار به اصلاح طلبان می‌رسد؟ آیا تضمینی هست که مرحله بعد از تطهیر خودکشی، خوب جلوه دادن دیگرکشی نباشد؟

4/10/2023 3:06:48 PM
کد خبر: 10904

به گزارش سارنا به نقل از فارس:

بعد از خودکشی کیومرث پوراحمد، رسانه‌های مختلف به این خبر ناگوار واکنش نشان دادند. اما در میان رسانه‌های مختلف، واکنش رسانه‌های اصلاح طلب قابل توجه است. جریان اصلاحات به گونه‌ای به خودکشی یک فرد واکنش نشان داد که گویا اقدامی مثبت، منطقی و شجاعانه انجام داده است.

روزنامه اعتماد از خودکشی با عنوان زیبای «مرگ خودخواسته» یاد کرد و تاکید داشت که این اقدام توسط یک هنرمند رخ داده است. قید هنرمند به طور ضمنی تاثیر مهمی بر مثبت جلوه دادن این اقدام دارد.

 

روزنامه اصلاح طلب آرمان ملی با تیتر شوق انگیز «بوسه کیومرث به مرگ» به استقبال این واقعه رفت و با نوشتن جمله «همه ما خسته‌ایم»، سایر جامعه را نیز به این اقدام تشویق کرد.

 

روزنامه هم‌میهن نیز این اقدام را نتیجه تصمیم یک فرد «خودساخته» دانست و با تیتر «درگذشت خودخواسته سینماگر خودساخته»، به آن واکنش نشان داد.

 

اقدام به خودکشی درحالی توسط جریان اصلاحات با تیترهای زیبا بزک می‌شود که خودکشی یکی از انواع قتل است. قتلی که هم قاتل و هم مقتول یک نفر است و بعد از انجام آن، دیگر هیچ امکانی برای جبران وجود ندارد. در کشورهای توسعه یافته، میزان خودکشی به عنوان یک شاخص منفی و ضد توسعه تلقی می‌شود و در جوامع مختلف، خودکشی نشانه رسیدن به بن‌بستی بدون راه حل است. کسی خودکشی می‌کند که به پوچی و ناامیدی رسیده و راهی بجز پایان دادن به زندگی خود نیافته است. در اکثر جوامع به ویژه جوامع اخلاق مدار، خودکشی امری قبیح، ناپسند و نادرست تلقی می‌شود.

در ادیان الهی و خصوصا دین اسلام، خودکشی یک گناه کبیره و حرام است و شاید بتوان گفت تنها گناهی است که راه جبران و توبه هم برای آن وجود ندارد. در آیه ۲۹ سوره نساء آمده است «وَ لَا تَقْتُلُواْ أَنفُسَکمْ» و در آیه ۱۹۵ سوره بقره نیز آمده است «وَ لَا تُلْقُواْ بِأَیدِیکمْ إِلی التهَّلُکة». در آیه ۱۵۱ سوره انعام نیز آمده است «وَلَا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ».

با این حال، رسانه‌های اصلاح طلب در چند روز اخیر چشم خود را بر تمام رذایل خودکشی بسته و از آن قبح‌زدایی می‌کنند. کار روزنامه هم میهن به جایی رسیده که خودکشی را که نتیجه بن‌بست و پوچی است، به یک انسان «خودساخته» نسبت می‌دهد. اما چگونه ممکن است که یک فردی خودساخته باشد و در عین حال به بن‌بست و پوچی برسد.

نکته قابل توجه دیگر آن است که خودکشی جدای از بعد فردی، اثرات اجتماعی فراوانی دارد. وقتی کسی خودکشی می‌کند، ممکن است فکر انجام آن به ذهن عده‌ای دیگر نیز خطور کند. حالا این را بگذارید در کنار اینکه جریان اصلاحات بیاید و خودکشی را مثبت و زیبا جلوه دهد. به طوریکه روزنامه آرمان با نوشتن جمله «همه‌مان خسته‌ایم»، به طور ضمنی سایر جامعه را نیز به خودکشی دعوت می‌کند.

تکلیف جریان اصلاحات همواره در دعواهای سیاسی و منافع جناحی مشخص است. اما سوال این است که هدف اصلاح طلبان از قبح‌زدایی خودکشی و قتل چیست؟ چه نفعی از این کار به اصلاح طلبان می‌رسد؟ آیا تضمینی هست که مرحله بعد از تطهیر خودکشی، خوب جلوه دادن دیگرکشی نباشد؟ 

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.