پارک فناوری پردیس با انعقاد توافقنامهای با یکی از شرکتهای نفتی، کنسرسیومی از شرکتهای دانشبنیان را برای اجرای حفاری نوین و آنلاین در میدان نفتی بینک ایجاد کرده است.
به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، جواد علیپور، کارشناس ارشد بومی سازی پارک فناوری پردیس در گفتوگو با ایسنا با اشاره به انعقاد تفاهمنامهای میان پارک فناوری پردیس و شرکت توسعه پتروایران، گفت: این تفاهمنامه در راستای توسعه میدان نفتی بینک منعقد شده است و هدف پارک پردیس برای ورود به این پروژه، استفاده از فناوریهای نوین و نوآوری در زنجیره خدمات حفاری است.
وی اضافه کرد: بر اساس توافق انجام شده در میدان بینک باید ۱۴ چاه حفاری شود و قرار است با استفاده از روشهای نوین محققان این چاهها حفاری شوند.
علیپور با بیان اینکه تاکنون تیم اجرایی طرف متقاضی اقدام به حفاری این چاهها میکرد، یادآور شد: ولی اکنون مقرر شده است که با ایجاد کنسرسیومی متشکل از ۵ شرکت دانشبنیان اقدام به اجرای این پروژه کنیم.
وی با اشاره به جزئیات این طرح، یادآور شد: همچنین شرکتها در حوزه اقتصاد دیجیتال برای ارسال دیتا از طریق دکل حفاری به منطقه عملیاتی حفاری و برخی از شرکتها مشاوره حفاری به شرکتهای حاضر ارائه میدهند تا بهترین روش حفاری در میدان نفتی اجرایی شود.
کارشناس ارشد بومیسازی پارک فناوری پردیس در خصوص روشهای نوین حفاری در این پروژه، توضیح داد: در کشور نیاز داریم که از روشهای معمول که تاکنون در میدانهای نفتی حفاری میشود، عبور کنیم تا هم ازدیاد برداشت داشته باشیم و هم عمر چاههای نفتی را افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: بر این اساس در میدانهای جدید نفتی نیاز به استفاده از تجهیزات جدید وجود دارد که شامل پمپهای درون چاهی جدید و آنلاین بودن حفاری و عملیات حفاری میشود و باید در میدان نفتی بینک طراحی شود.
علیپور با تاکید بر اینکه در این تفاهمنامه، ۱۷۰ میلیارد تومان قرارداد به امضا رسیده است، یادآور شد: در این تفاهمنامه، ۵ سرفصل و شکست پروژه تعریف شده است و شرکتهای دانشبنیان مشارکت کننده در این پروژهها و همچنین شرکتهایی برای انتخاب دکل و روشهای حفاری انتخاب شدهاند.
وی، طراحی سیستم آنلاین حفاری را بخش دیگر این طرح نام برد و یادآور شد: تا ۳ ماه آینده این طرحها ابلاغ شده و پیش پرداخت آن اتفاق خواهد افتاد.
به گفته وی، ۵ شرکت مشارکتکننده در این طرح در پارک فناوری پردیس مستقر هستند.
نظر بدهید