به گزارش سارنا به نقل از مهر، سال گذشته مرتضی میرباقری معاون سیمای سازمان صداوسیما شورای اندیشهورزی برخی از شبکههای تلویزیون را منصوب کرد و بر این اساس در شبکههای مختلف جمعی از نیروها در قالب شورای اندیشهورزی مشغول به فعالیت و برگزاری جلسات شدند.
در خبری که از انتصاب اعضای شورای اندیشهورزی منتشر شده بود، اعلام شد معاون سیما با هدف بهرهگیری از «ظرفیت خبرگان و کارشناسان» برای «عمقبخشی به فرآیند تصمیمسازی شبکههای سیما»، اعضای این شوراها را تعیین کرده است.
همچنین بر اساس آییننامه اجرایی، دبیرخانه مرکزی این شوراها در مرکز طرح، برنامه و ارزیابی سیما مستقر شد.
حالا با گذشته یک سال و نیم از انتصاب و فعالیت و حتی تغییر برخی از اعضای شوراهای اندیشهورزی در شبکهها و به دلیل اینکه برخی از این شوراها اطلاعرسانیای درباره عملکرد خود نداشتهاند، در گفتگو با عبدالکریم خیامی رییس مرکز طرح و برنامه سیما جویای کارنامه و دستاورد این شوراها طی یک سال گذشته شدیم.
فعالیت ۱۶ شورای اندیشهورزی
عبدالکریم خیامی رییس مرکز طرح و برنامه سیما درباره فعالیت هیاتهای اندیشهورزی در شبکههای سیما به خبرنگار مهر گفت: اکنون ۱۶ هیات اندیشهورزی در شبکهها داریم که خوشبختانه فعال هستند و جلسات آنها برگزار میشود که ۱۴ هیات متعلق به شبکههای سیما و دو هیات متعلق به مرکز صبا و مرکز تولید و فنی سیماست.
وی درباره تغییر در برخی هیاتهای اندیشهورزی در چند ماه اخیر توضیح داد: در چند ماه اخیر برخی از مدیران شبکهها تغییر کردند و چون طبق آییننامه اکثر اعضای هیات اندیشهورز را مدیر شبکه انتخاب میکند با تغییر این مدیران اعضای هیات اندیشهورزی نیز تغییراتی داشتهاست.
خیامی اضافه کرد: البته اعضای هیات اندیشهورزی شهریورماه ۹۶ منصوب شدهاند و احکام یک ساله بیشتر آنها در شهریور ۹۷ به پایان رسید و در برخی از شبکهها احکام جدیدی صادر شد.
ارزیابی ۶ ماهه عملکرد شوراهای اندیشهورز
وی در توضیحی درباره نحوه فعالیت شوراهای اندیشهورزی تصریح کرد: هر دو هفته یک بار این شوراها موظف هستند جلسهای تشکیل بدهند که صورت جلسه، حضور و غیاب و دیگر جزییات آن به دست ما در دبیرخانه مرکزی میرسد و ما هر ۶ ماه یک بار وضعیت کمی و کیفی این جلسات را بررسی میکنیم؛ اینکه به طور مثال انتخاب موضوع به درستی انجام شده یا خیر؟ و یا مباحث در خدمت اهداف شبکه بوده است یا نه؟ و اگر تذکر یا نکتهای باشد به شبکهها بیان می کنیم.
رییس مرکز طرح و برنامه سیما درباره نقش این هیاتهای اندیشهورزی در تولیدات شبکههای مختلف هم عنوان کرد: در طول تاریخ مدیریت تلویزیون که حدود ۲۰ سال را خود بنده شاهد آن بودهام این میزان از تشکیل جلسات در قالب شوراهای مختلف بینظیر بوده است. در این ۲۰ سال، از شوراهای مختلفی در قالب اتاق فکر، شورای راهبردی، شورای سیاستگذاری و... استفاده می شده است و اکنون از شورای اندیشهورزی بهره میگیریم که نشانی از برگزاری مستمر جلسات مختلف به لحاظ کمی دارد.
وی افزود: به لحاظ کیفی نیز برخی از این هیاتهای اندیشهورزی مباحثی در جلسات خود داشتهاند که کمتر عملیاتی بوده اما برخی هم جلساتی برگزار کردهاند که اثر کامل و حتی فوری نسبت به برنامهها داشته است.
خیامی اضافه کرد: برخی از موضوعات مناسبتی در حوزه برنامهسازی در همین هیاتهای اندیشهورزی به ثبت رسیده است. نقش و تاثیرگذاری این هیاتها روی آنتن دیده شده اما باید این جلسات به صورت مکرر برگزار شود تا این تاثیر را پررنگتر شاهد باشیم.
رییس مرکز طرح و برنامه سیما با اشاره به تعیین رویکرد در شبکهها هم گفت: بسیاری از اصلاحاتی که ما در برنامهها داشتهایم ریشه در همین جلسات اندیشهورزی دارد و همچنین جهت گیری و رویکردهای برخی از شبکهها هم به دلیل تصمیمات هیاتهای اندیشه ورزی اصلاح شده است.
وی درباره نبود اطلاع رسانی نسبت به فعالیت این شوراهای اندیشهورزی یادآور شد: ما از ابتدا اصرار داشتیم تشکیل شورای اندیشهورزی به فعالیتی تبلیغاتی تبدیل نشود و شاید به همین دلیل است که شما گله دارید که این هیاتها درباره عملکرد خود اطلاع رسانی ندارند چون قصد ما بیشتر این است که این هیاتها کارایی داشته باشند.
خیامی در پایان تصریح کرد: تغییر در برنامههای خانوادهمحور شبکه دو، تغییر در برنامههای عصرگاهی و صبحگاهی شبکه سه و یا تغییر برخی رویکردها در برنامههای شبکه چهار از جمله خروجیهای برگزاری همین هیأتهای اندیشهورز طی یک سال گذشته بوده است.
نظر بدهید