به گزارش سارنا به نقل از فارس، «ایلان ماسک» مدیرعامل شرکتهای تسلا و اسپیس ایکس و مدیر سابق شبکه توییتر تصریح کرد که ایالات متحده با ارسال مهمات خوشهای ممنوعه به اوکراین، خود را «تحقیر» کرده است.
بنا بر گزارش شبکه راشاتودی، ماسک با تأکید بر اینکه مهمات خوشهای تأثیر چندانی بر جنگ اوکراین نخواهد داشت و تغییر شگرفی به وجود نمیآورد، امروز (شنبه) در شبکه توییتر نوشت: «مهمات معمولی ما برای ارسال به اوکراین تمام شده است، بنابراین اکنون با ناامیدی برای آنها بمبهای خوشهای بفرستید و خودمان را تحقیر کنیم بدون اینکه تغییری در نتیجه ایجاد کنیم».
مدیر سابق شبکه توییتر سپس از تلاش ۹۸ نماینده جمهوریخواه و ۴۹ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا برای ممنوع کردن انتقال مهمات خوشهای به اوکراین قدردانی کرد و نوشت: «ممنون به خاطر تلاش برای متوقف کردن این تحقیر آمریکا».
ایالات متحده اوایل ماه جاری میلادی، ارسال مهمات خوشهای به کی یف را مورد تأیید قرار اد و «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا این اقدام را یک چاره موقت خواند که به تولید نظامی اجازه دهد که با افزایش چشمگیر تقاضا هماهنگ شود زیرا واشنگتن و کییف هر دو با کمبود مهمات متعارف و معمولی مواجه شدهاند.
مهمات خوشهای در بیش از 100 کشور ممنوع است زیرا هنگامی که منفجر میشود، تعداد زیادی بمب در یک منطقه وسیع رها میشود که اغلب منفجر نمیشوند و برای سالها پس از پایان جنگ تهدیدی جدی برای غیرنظامیان به شمار می روند.
بسیاری از متحدان قدیمی واشنگتن از جمله بریتانیا، کانادا و آلمان، نسبت به این تصمیم ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که چنین مهمات جنجالی را به کییف ارسال نخواهند کرد.
مقامهای روسیه ارسال مهمات خوشهای به اوکراین را محکوم کردهاند. «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه هشدار داده است، در حالیکه این مهمات نتیجه درگیریهای اوکراین را تغییر نمیدهد اما این اقدام، واشنگتن را در «مینگذاری قلمرو اوکراین همدست میکند به به مفهوم آن است که مسئولیت کامل مرگ کودکان روس و اوکراینی بر عهده آنها است».
«سرگئی شویگو» وزیر فاع روسیه هشدار داده است که اگر آمریکا مهمات خوشهای را در اختیار کییف قرار دهد، مسکو، «مجبور خواهد شد از سلاحهای مشابه علیه نیروهای اوکراینی استفاده کند».
«پیمان ممنوعیت بمبهای خوشهای» یک معاهده بینالمللی است که هر گونه استفاده، انتقال، تولید و انبار این بمبها را ممنوع اعلام میکند. این پیمان روز ۳۰ مه ۲۰۰۸ در دوبلین به تصویب رسید و از اوت ۲۰۱۰ اجرایی شد. آمریکا، روسیه و اوکراین جزو کشورهایی هستند که این معاهده را امضا نکردهاند. این بمبها پس از پرتاب به شمار زیادی بمب کوچکتر تبدیل میشوند که میتواند باعث کشتار گسترده غیرنظامیان شود. بمبهای منفجر نشده نیز برای چند دهه خطر به همراه دارند.
پنجشنبه هفته گذشته در خبرها آمده بود که اوکراین بمب خوشهای را از آمریکا دریافت کرده است. ژنرال «اولکساندر تارناوسکی» فرمانده عملیات نیروهای مشترک «تاوریا»در گفتوگو با شبکه آمریکایی «سیانان» ضمن اعلام این خبر افزود: دشمن هم میفهمد که با دریافت این مهمات، ما برتری خواهیم داشت. دشمن آن بخش از اراضی که امکان استفاده از این (مهمات) در آن وجود دارد را رها خواهد کرد.
نظر بدهید