محقق ایرانی با معرفی فیلترهای نوین برای حذف ریزگردها در خودروها، توانست مدال نقره را در مسابقات اختراعات فدراسیون بین المللی مخترعان را دریافت کند.
به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، مرتضی بخشی محقق ایرانی در با طرح " فیلتر هوای دائمی اثر ونتوری" در مسابقات اختراعات فدراسیون بینالمللی مخترعان (IFIA) موفق به کسب مدال نقره شد.
فدراسیون بینالمللی مخترعان(IFIA) ، سازمان جهانی غیردولتی در حوزه اختراعات و ابتکارات است که در سال ۱۹۶۸ با هدف ایجاد بستر مناسب بینالمللی برای حمایت از مخترعان تأسیس شد. مأموریت اصلی این سازمان توسعه خلق دانش، ترویج فرهنگ نوآوری و تسهیل فرایند تبدیل ایده به ثروت تعیین شده است.
مقر اصلی(دفتر) این فدراسیون که با گردهمایی انجمنهای مخترعان کشورهای انگلستان، سوئد، نروژ، فرانسه، هلند، سوئیس و آلمان زیر نظر سازمان ملل متحد فعالیت خود را آغاز کرد، در سوئیس و دفتر دبیرکل آن در تهران است.
این فدراسیون مسئول برگزاری المپیاد اختراعات و جام جهانی اختراعات و حامی برگزاری مسابقات جهانی اختراعات، نمایشگاههای تخصصی و بینالمللی اختراعات، کنفرانسها، و کارگاههای آموزشی مخترعان است
وی در خصوص این طرح در گفتوگو با ایسنا توضیح داد: این فیلتر به گونهای طراحی شده که با استفاده از یکسری از سیالات میتوان ریزگردهای موجود در هوا را حذف کرد. به عنوان مثال نصب این فیلتر در کولرهای آبی موجب میشود که با استفاده از آب موجود در کولرهای آبی، اقدام به تصفیه هوا کند.
بخشی، کاربرد دیگر این فیلتر را در خودروها دانست و یادآور شد: این فیلتر یک قطعه مکانیکی است که با ایجاد لایه نازکی از سیالاتی چون روغن و یا ضدیخ، اقدام به جذب ریزگردها میکند.
مجری طرح با مقایسه این نوع فیلتر با فیلترهای کاغذی افزود: در فیلترهای کاغذی که در جاروهای برقی و یا خودروها استفاده میشود، قادر به جذب آلایندههای کمتر از میکرون نیست ولی فیلتر طراحی شده ما قادر به جذب این نوع آلودگیها است ضمن آنکه فیلترهای کاغذی موجود در خودروها به خوبی عمل فیلتراسیون را اجرایی نمیکند. در صورتی که فرآیند فیلتراسیون در خودروها به خوبی انجام میشد بر روی موتور غبار نمینشست و خودروها نیاز به سرویس دورهای نداشتند.
وی با تاکید بر اینکه فیلترهای موجود به دلیل آنکه بعد از مدتی از آلایندهها اشباع میشوند، جلوی عبور عوا را میگیرند، خاطر نشان کرد: این در حالی است که فیلترهایی که طراحی کردیم قابل شستو شو و استفاده مجدد است و قادر به جذب ذرات کمتر از ۲۰ میکرون مانند ریزگردها و گرد و خاک را دارد.
بخشی، عدم ایجاد افت فشار در جریان هوای عبور، عدم استفاده از کاغذ در تولید فیلترهای ونتوری و در نتیجه حفظ درختان و اکوسیستم را از دیگر مزایای این فیلتر نام برد و یادآور شد: کاهش آلودگی هوا از دیگر مزایای این محصول به شمار میرود.
به گفته وی، از جمله موارد کاربرد این فیلتر میتوان به خودروها، کارخانجات، پالایشگاهها و نیروگاهها، مسکونی و اداری، مترو و اماکن عمومی، جاروبرقی، سیستمهای تهویه مطبوع اشاره کرد.
مجری طرح اضافه کرد: علاوه بر اینها از این فیلتر میتوان در کولرهای آبی، برجهای خنککننده، فنکویل، هواسازها و اسپلیتها استفاده کرد.
نظر بدهید