مثلثی که منجر به تحقق تاکیدات رهبری می‌شود/بهره‌برداری از ۲ دستاورد کوانتومی در سال آینده


دانش‌آموخته دکتری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه توانایی‌های علمی نخبگان در کنار اراده مسؤولان قطعا منجر به تحقق آن چیزی می‌شود که مد نظر حضرت آقا است، گفت: اگر قرار است طرحی اجرایی شود، با همکاری مسؤولان و نخبگان می‌تواند اجرایی شود و نخبگان نیز در این راه هیچ چشمداشتی ندارند، در غیر این صورت مهاجرت می‌کردند، ما اینجا ماندیم تا رسالتمان را انجام دهیم.

10/23/2023 8:58:49 AM
کد خبر: 12519

دانش‌آموخته دکتری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه توانایی‌های علمی نخبگان در کنار اراده مسؤولان قطعا منجر به تحقق آن چیزی می‌شود که مد نظر حضرت آقا است، گفت: اگر قرار است طرحی اجرایی شود، با همکاری مسؤولان و نخبگان می‌تواند اجرایی شود و نخبگان نیز در این راه هیچ چشمداشتی ندارند، در غیر این صورت مهاجرت می‌کردند، ما اینجا ماندیم تا رسالتمان را انجام دهیم.

شهرام سلیمانی، دکترای فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی و برنده جایزه شهید شهریاری و یکی از نخبگانی که در دیدار با مقام معظم رهبری سخنرانی داشت در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بیانات رهبری در خصوص وضعیت کشور، با بیان اینکه ایشان وضعیت کشور را خوب توصیف کردند، گفت: ایشان فرمودند در کشور مشکل خاصی را مشاهده نمی‌کنند؛ چرا که هم اراده و هم حرکت و توانایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه ما باید حرکت، توانایی و اراده را در میان مسؤولان و نخبگان کشور ادغام کنیم، اظهار کرد: اراده از مسؤولان و توانایی‌های علمی نخبگان در کنار اراده مسؤولان قطعا منجر به تحقق آن چیزی می‌شود که مد نظر حضرت آقا است.

سلیمانی، اضافه کرد: از سوی دیگر رئیس‌جمهوری نیز تاکید کرده که مسؤولان کشور در کنار کارهایی که انجام می‌دهند،‌ از نخبگان بهره‌مند شوند. مجموع همه اینها، مد نظر حضرت آقا و نخبگان کشور است، ولی در این مسیر تنها نباید به شعارها بسنده شود و با یک دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری، تا یک هفته مصاحبه‌ها انجام خواهد شد و مجددا فرآیندهای قبلی اجرایی شود و همه موارد به فراموشی سپرده شود.

سلیمانی خاطر نشان کرد: اگر قرار است طرحی اجرایی شود با همکاری مسؤولان و نخبگان می‌تواند اجرایی شود و نخبگان نیز در این راه هیچ چشمداشتی ندارند، در غیر این صورت مهاجرت می‌کردند، ما اینجا ماندیم تا رسالتمان را انجام دهیم.

این دانش آموخته دکتری فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی افزود: از نظر حضرت آقا نخبه نیاز به شرایط شغلی دارد و همچنین احساس کند که در کشور مفید است و تا زمانی که کاری به وی محول نشود، احساس مفید بودن در وی ایجاد نخواهد شد و نیاز است تا مسؤولان از ایجاد احساس غیر مفید بودن در نخبگان جلوگیری کنند.

وی به حوزه کوانتوم به عنوان حوزه تخصصی خود اشاره کرد و با بیان اینکه این حوزه یک علم نوظهور است، یادآور شد: این علم از جمله علوم اقتدارآفرین است؛ از این رو کشورهای پیشرفته از ۱۰ سال قبل با سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی به سمت این حوزه رفته‌اند، چون اگر به فناوری‌های آن از جمله کامپیوترهای کوانتومی برای ارتقای توان پردازش خود دست یابند، قطعا برگ برنده بزرگی را در حوزه اقتدارآفرینی به دست خواهند گرفت.

سلیمانی با بیان اینکه فناوری کوانتومی تکنولوژی است که کشورهای پیشرفته می‌توانند سایر کشورها را تحت سیطره خود درآورند، هر چند که آن کشورها از نظر تسلیحاتی در سطح بالایی باشند؛ از این رو باید به سمت این علوم برویم و جای هیچ تعلل و تاخیری نمی‌بینیم.

وی با اشاره به توانمندی‌های کشور در حوزه توسعه فناوری‌های کوانتومی، یادآور شد: در حال حاضر محققان بسیار توانمندی داریم، ولی چون این علوم وابسته به فناوری و یک علم نوظهور است، باید حتما در آن سرمایه‌گذاری شود و این سرمایه‌گذاری در کنار علم نخبگان است که به فناوری اقتدارآفرین ختم خواهد شد.

سلیمانی تاکید کرد: توسعه این فناوری اقتدارآفرین موجب خواهد شد که ایران جزئی از پازل کوانتوم جهانی قرار گیرد و در این صورت اگر بخواهند جزئی از این پازل برداشته شود، کل پازل ناقص خواهد شد و الان بهترین زمان برای سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

این محقق دانشگاه آزاد با اشاره به اقدامات دانشگاه آزاد برای توسعه علوم کوانتوم در کشور، اظهار کرد: این دانشگاه با وجود مشکلات عدیده‌ای که از نظر سرمایه‌گذاری دارد، ولی سرمایه‌گذاری خوبی در حوزه کوانتوم داشته است، ولی از سوی معاونت علمی ریاست‌جمهوری موردی از حمایت مشاهده نشده است.

وی با بیان اینکه در این دانشگاه ۳۴ نفر در حوزه کوانتوم مشغول به فعالیت هستند، گفت: این دانشگاه چندین نفر را نیز در قالب پسا دکتری جذب کرده است. این افراد دارای ظرفیت بالای مهاجرتی هستند، ولی این دانشگاه با سرمایه‌گذاری که در این حوزه انجام داده، زمینه‌ای را برای فعالیت آنها در کشور فراهم کرده است و ما در این مدت به دستاوردهای بزرگی رسیدیم و در سال آینده خبرهای خوبی را اعلام خواهیم کرد.

برنده جایزه شهید شهریاری با تاکید بر اینکه در سال آینده این دستاوردها به مرحله بهره‌برداری خواهند رسید، گفت: این دستاوردها نتیجه اجرای دو پروژه هستند که سال آینده به بهره‌برداری می رسند. در حال حاضر به ساخت نمونه اولیه آنها نائل شده‌ایم و در سال آینده نمونه صنعتی آنها که می‌تواند خ

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.