نقش کشورهای اسلامی در قطع شریان‌های تامین انرژی و کالا برای رژیم صهیونیستی


یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: متاسفانه برخی از کشورهای اسلامی از جمله جمهوری آذربایجان، ترکیه و امارات به‌رغم برخی از ادعاهایی که در حمایت از مردم فلسطین و یا غزه در رسانه‌ها و یا افکار عمومی مطرح می‌کنند، همچنان جزو شریان‌های اصلی برای تامین انرژی و کالا برای رژیم صهیونیستی هستند.

11/20/2023 8:59:56 AM
کد خبر: 12758

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: متاسفانه برخی از کشورهای اسلامی از جمله جمهوری آذربایجان، ترکیه و امارات به‌رغم برخی از ادعاهایی که در حمایت از مردم فلسطین و یا غزه در رسانه‌ها و یا افکار عمومی مطرح می‌کنند، همچنان جزو شریان‌های اصلی برای تامین انرژی و کالا برای رژیم صهیونیستی هستند.

به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، مقام معظم رهبری صبح روز یکشنبه ۲۸ آبان ماه در بازدید از دانشگاه علوم و فنون هوافضای عاشورا، با بیان این که «شکست رژیم صهیونیستی در غزه، یک واقعیت است»، در بخشی از سخنان خود درباره وظایف و عملکرد دولت‌های مسلمان در حمایت از مردم فلسطین اظهار کردند: برخی دولت‌های اسلامی به ظاهر در مجامع، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و برخی هم تاکنون محکوم نکرده‌اند اما این، قابل قبول نیست. کار اصلی آن است که شریان و جریان حیاتی رژیم صهیونیستی قطع شود و دولت‌های اسلامی مانع از رسیدن انرژی و کالا به این رژیم شوند.

بر اساس آنچه که رسانه‌های اقتصادی گزارش کردند، رژیم صهیونیستی تقریبا هیچ نفتی در داخل تولید نمی‌کند و روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام برای فرآوری در پالایشگاه‌های حیفا و اشدود وارد می‌کند. بر اساس آمارهای این منبع، تقریبا نیمی از این حجم شامل نفت خام قزاقستان و نفت «آذری لایت» جمهوری آذربایجان است از طریق خط لوله باکو-جیحان (شهری در ترکیه) در دریای مدیترانه صادر می‌شود.

قزاقستان و جمهوری آذربایجان، هر ۲ عضو سازمان همکاری اسلامی بوده و در عین حال از اعضای کشورهای غیراوپکی گروه اوپک پلاس نیز هستند.

به اعتقاد برخی از کارشناسان، امروز تامین امنیت بنادر نفت و آب‌های سرزمینی مهم‌ترین مسئله رژیم صهیونیستی است تا امنیت تجارت خود به ویژه در زمینه واردات نفت را حفظ کنند. بر این مبنا، ناامن‌سازی مسیرهای مبادلاتی و مبادی تجاری در کنار تحریم نفتی رژیم از سوی کشورهای اسلامی می‌تواند معادلات جنگ را به نفع مردم غزه تغییر دهد. به اذعان رسانه‌های غربی، تحریم نفت از سوی کشورهای مسلمانی همچون جمهوری آذربایجان و قزاقستان، حیات اقتصادی تل‌آویو را در تنگنای شدیدی قرار خواهد داد.

«سید هادی سیدافقهی» کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفت وگو با ایسنا با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ارتباط با موضوع غزه و نوع عملکرد برخی از کشورهای اسلامی در ارتباط با این موضوع به‌رغم برخی از اظهارنظرهایی که مطرح می‌کنند، گفت: مقام معظم رهبری در سخنرانی روز یکشنبه خود و همچنین در چند سخنرانی پیشین‌شان در ارتباط با موضوع غزه و جنایت‌های رژیم صهیونیستی بر این موضوع تاکید داشتند که باید کشورهای اسلامی اقدام عملی و موثر در ارتباط با حمایت از فلسطین انجام دهند، از جمله اینکه کالاهای اسرائیلی را تحریم کنند و یا از ارسال انرژی و دارو به این رژیم که در حال حاضر با بحران چند لایه از جمله اقتصادی روبرو است خودداری کنند.

سیدافقهی با بیان اینکه برخی از کشورهای اسلامی و عربی چون بحرین، امارات، مصر، سودان، ترکیه و آذربایجان و قزاقستان دارای مراودات سیاسی و بعضا اقتصادی با رژیم صهیونیستی هستند، اظهار کرد: این کشورها حداقل می‌توانند با توجه به فشارهای افکار عمومی‌شان اسرائیل را در ارتباط با قطع روابط سیاسی و اقتصادی تهدید کنند و در این ارتباط به این رژیم هشدار دهند ولی متاسفانه بعضا می‌بینیم که این دولت‌ها به‌رغم خواسته‌های ملت‌های خود همچنان به همکاری‌های سیاسی و اقتصادی با این رژیم ادامه می‌دهند.

او با بیان اینکه البته باید به این موضوع نیز توجه داشت که شاید یکی از دلایلی که این کشورها اقدام به قطع ارتباطات خود با رژیم صهیونیستی نمی‌کنند ترس از آمریکا و تحریم‌های این کشور است، ادامه داد: در حال حاضر آمریکا علاوه بر اینکه پشتیبانی رسانه‌ای، تبلیغاتی و نظامی از رژیم صهیونیستی می‌کند، از نظر اقتصادی نیز پشتیبان این رژیم است. چنانکه در روزهای ابتدایی این بحران ۶.۵ میلیارد دلار کمک به رژیم صهیونیستی ارائه کرد و بعد از آن نیز کنگره آمریکا با پیشنهاد بایدن با ارائه کمکی حدود ۱۶ میلیارد دلاری به رژیم اسرائیل موافقت کرد.

سیدافقهی تصریح کرد: کشورهای اسلامی که با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند عموما دارای همکاری‌های منظم و جدی در حوزه اقتصادی با آمریکا هستند و یا تحت سلطه این کشور قرار دارند و به نظر می‌رسد که یکی از دلایلی که اقدام به قطع روابط خود با رژیم صهیونیستی نمی‌کنند، ترس از آمریکاست.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه اگر کشورهای اسلامی در حوزه انرژی و کالا بتوانند به رژیم صهیونیستی فشار وارد کنند این خود باعث می‌شود که پایان جنگ نزدیک شود و نسل‌کشی و جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه کاهش پیدا کند و یا متوقف شود، گفت: آقای اردوغان، اسرائیل را یک رژیم تروریستی می‌داند ولی همچنان از مسیر این کشور میوه، سبزیجات و غذا به اسرائیل ارسال می‌شود و کشتی‌های تجاری از ترکیه به سمت این رژیم روانه هستند. از طرف دیگر می‌بینیم که امارات نیز پل هوایی برای رساندن غذا و دارو به رژیم صهیونیستی ایجاد کرده و سازمان هلال احمر این رژیم با سازمان ستاره داوود سرخ رژیم صهیونیستی در این حوزه همکاری دارند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: متاسفانه همانطور که اشاره شد برخی از سران کشورهای اسلامی به‌رغم شعارها و صحبت‌های قشنگی که در حمایت از فلسطین مطرح می‌کنند حاضر به پرداخت هزینه برای دفاع از فلسطین نیستند.

سیدافقهی همچنین با بیان اینکه در جریان تحولات اخیر ادعاهای دروغین و دوگانه برخی از کشورهای غربی در ارتباط با موضوع حقوق بشر نیز به خوبی به نمایش گذاشته شد، گفت: ما اکنون می‌بینیم که برخی از کشورهای غربی به‌رغم اینکه همواره برابر کوچکترین موضوعی بحث حقوق بشر را مطرح می‌کنند در برابر نسل کشی رژیم صهیونیستی سکوت کرده‌اند و به‌رغم فشارهای افکار عمومی‌شان به حمایت از این رژیم در حوزه‌های مختلف از جمله تامین غذا و کالا ادامه می‌دهند که در این ارتباط می‌توان به استرالیا اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، در طول دهه های گذشته کشورهای مختلف غربی و آمریکا به طور آشکار از رژیم صهیونیستی حمایت کرده‌اند و این حمایت‌های همه‌جانبه محدود به هفته‌های اخیر نبوده است و در این میان به نظر می‌رسد حمایت استرالیا از رژیم صهیونیستی و روابط آن‌ها با یکدیگر ابعاد پنهانی نیز دارد.

با شروع بحران کنونی، استرالیا از رژیم صهیونیستی خواست که «هیچ خویشتنداری» در انجام «آنچه که برای محافظت از مردمش لازم است و خنثی کردن تهدیداتی که اکنون با آن مواجه است» انجام ندهد. 

این کشور با بدتر شدن وضعیت برای غیرنظامیان غزه تزلزلی در موضع خود نداشته و به قطعنامه اخیر در مجمع عمومی سازمان ملل رای ممتنع داد.

علاوه بر این استرالیا از جمله کشورهایی بود که به قطعنامه پیشنهادی از سوی آمریکا درباره غزه رای مثبت داد.

به تازگی فاش شد که استرالیا طی ۶ سال گذشته ۳۲۲ صادرات نظامی به اراضی اشغالی را تایید کرده است که شامل ۴۹ مجوز برای صادرات به این رژیم در سال گذشته و ۲۳ مجوز در سه ماهه نخست سال جاری میلادی می‌شود.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.