خصلتی که کاسبان را بی‌حساب وارد بهشت می‌کند


امام صادق(ع) سه گروه را معرفی کرد که بدون حسابرسی وارد بهشت می‌شود.

3/11/2019 9:34:55 AM
کد خبر: 1346

به گزارش سارنا به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا تلاش برای کسب درآمد جهت تأمین معیشت خانواده یکی از ارزش‌های والای دین مبین اسلام شمرده می‌شود. در روایتی از رسول اکرم(ص) در ارزش کار و تأمین معیشت آمده است: «بعضی از گناهان به وسیله نماز و صدقه هم آمرزیده نمی شوند. سؤال شد یا رسول الله چه چیز موجب آمرزش آن است؟ فرمود : جدیت و تلاش در طلب معیشت؛ إِنَّ مِنَ الذُّنُوبِ ذُنُوباً لَا یُکَفِّرُهَا صَلَاةٌ وَ لَا صَدَقَةٌ قِیلَ یَا رَسُولَ اللَّهِ فَمَا یُکَفِّرُهَا قَالَ الْهُمُومُ فِی طَلَبِ الْمَعِیشَة».  (مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل ج‏13، ص13)

اما نکته‌ای که در این بین وجود دارد، رعایت آداب و اخلاق کار یا همان وجدان کاری است؛ چرا که در دین مبین اسلام، کار و تولید، نه امری مادّی، بلکه عبادتی بزرگ بوده و حق تولید برای تمام انسان‌هاست، بنابراین بررسی مؤلفه‌های اخلاق کار ضرورت می‌یابد. پرهیز از ربا و احتکار، پرهیز از غش در معامله، گرانفروش نبودن، پذیرا بودن ندامت خریدار، عدم کم‌فروشی، عدم فروختن جنس معیوب، نشان دادن اشکال جنس به خریدار و به طور کلی صداقت در کار از مسائل اخلاقی در کسب و کار است.

در این باره امام صادق(ع) ضمن معرفی سه گروه از افرادی که بدون حسابرسی وارد بهشت می‌شود، یکی از آن‌ها را تاجر یا فروشنده با صداقت معرفی کرد و فرمود: «خداوند سه کس را بدون حسابرسى به بهشت مى‌برد: 1 ـ پیشواى عادل 2 ـ بازرگان راستگو 3 ـ پیرى که عُمر خود را در اطاعت خدا گذرانیده باشد؛ ثَلاثَةٌ یُدْخِلُهُمُ اللّه ُ الْجَنَّةَ بِغَیْرِحِسابٍ: اِمامٌ عادِلٌ وَتاجِرٌصَدُوقٌ وَشَیْخٌ اَفْنى عُمْرَهُ فِى طاعَةِ‌اللّه» (ثواب‌الأعمال و عقاب‌الأعمال شیخ صدوق،ص133) همچنین پیامبر(ص) فرمود: بازرگان امین و راستگو و مسلمان روز قیامت با شهیدان خواهد بود؛ اَلتّاجِرُ الاَْمینُ الصَّدُوقُ الْمُسْلِمُ مَعَ الشُّهَـداءِ یَوْمَ الْقیـامَةِ». (نهج الفصاحة، ص394، حدیث1196)

منبع: تسنیم

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.