بی‌نیازی از مصرف هزاران تن قارچ‌کش شیمیایی با پروبیوتیک گیاهی


یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به تولید یک کود قارچ‌کش پروبیوتیک گیاهی شد که در حوزه کشاورزی کاربرد دارد و می‌تواند جایگزین چند هزار تن قارچ‌کش‌ شیمیایی شود که هم برای سلامت جانداران مضرند و هم اغلب به دلیل کیفیت نامناسب، کارایی ندارند.

3/16/2024 2:42:25 PM
کد خبر: 13566

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به تولید یک کود قارچ‌کش پروبیوتیک گیاهی شد که در حوزه کشاورزی کاربرد دارد و می‌تواند جایگزین چند هزار تن قارچ‌کش‌ شیمیایی شود که هم برای سلامت جانداران مضرند و هم اغلب به دلیل کیفیت نامناسب، کارایی ندارند.

به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، مرادی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در معرفی این شرکت، اظهار کرد: این شرکت در حوزه‌های بیوتکنولوژی کشاورزی، پروبیوتیک‌های دامی و انسانی همچنین مکمل‌ها و استارترهای لبنی و غذایی فعال است. کارخانه ما قادر به تولید بیش از هزار و ۵۰۰ تن مواد بیولوژیک پودری و حدود ۱۰ هزار تن فرآورده‌‏های بیولوژیک مایع است که کیفیت و کارایی آنها با تکیه بر تجهیزات تخمیری پیشرفته و روش‌های اجرایی استاندارد، تیم تحقیق و توسعه قوی، کنترل دقیق حین تولید، پایش مستمر کیفیت و اجرای صحیح استانداردهای کنترل کیفی تضمین می‌‏شود. همچنین می‌توانیم با تولید چهار میلیون تن کود بیولوژیک نیاز کشور به واردات سموم شیمیایی برای آفات پروانه‌ای را برطرف کنیم.

به گفته وی، این شرکت دانش‌بنیان، یکی از دو شرکت بزرگ دنیا در تولید پروبیوتیک است و تقریبا هیچ موجودی نیست که این شرکت برای آن پروبیوتیک تولید نکرده باشد.

وی تصریح کرد: ما در سه حوزه فعالیت می‌کنیم؛ نخست پروبیوتیک‌های کشاورزی، دام و طیور و انسانی که پروبیوتیک‌های انسانی ما از دو بخش دارو و غذا تشکیل شده است و در هر یک از این سه حوزه بیش از ۶۰ محصول دانش‌بنیان داریم.

مرادی با بیان این که کود قارچ‌کش پروبیوتیک گیاهی بعنوان جدیدترین پروبیوتیک‌ تولیدشده در این شرکت چندی پیش در رویداد برترین‌های دانش‌بنیان کشاورزی هم رونمایی‌شد، در خصوص عملکرد این محصول، گفت: این محصول، یک کود قارچ‌کش یا یک پروبیوتیک گیاهی است که در حوزه کشاورزی کاربرد دارد و می‌تواند جایگزین چند هزار تن قارچ‌کش‌های شیمیایی شود که هم مضر سلامت و هم مضر خاک است و اغلب به دلیل کیفیت نامناسب کارایی هم ندارند.

به گفته وی، این محصول حاوی فرمولاسیون ویژه‌ای از دو پروبیوتیک مهم گیاهی به نام Bacillus velezensis و Trichoderma است و با هدف بهبود تغذیه و رشد گیاهان و کاهش یا مدیریت خسارت قارچ‌های بیمارگر خاکزاد در محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای تولید شده است و در تولید محصول سالم در گلخانه‌ها و مزارع کاربرد دارد، ضمن اینکه یک افزایش عملکرد ۱۰ تا ۱۵ درصدی در کشاورزی را هم به دنبال دارد.

مرادی با بیان اینکه میزان نیاز کشور به محصول چیزی حدود دو تا پنج هزار تن است، اظهار کرد: بازار فروش این محصول تا پایان ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۰۰ تن برآورد شده است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود بر اهمیت واردات محصولات دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی تاکید کرد و دلیل این امر را در فرصتی دید که از رهگذر واردات برای تولیدکنندگان داخلی فراهم می‌شود و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان باید اجازه رقابت داشته باشند تا بتوانند هم کیفیت‌شان را ضمن این رقابت ارتقاء دهند و هم قیمتشان را کاهش دهند و در نتیجه این اقدامات عملا، مصرف‌کننده خدمات بهتری را دریافت خواهد کرد.

مرادی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان مادامی اثرگذار هستند که بتوانند نیاز جامعه را طرح کرده و برطرف کنند، وگرنه تبدیل دانش به یک محصول در آزمایشگاه کار چندان باارزشی نیست. اقدامات این شرکت‌ها زمانی اقتصادی است که بتوانند در جامعه اثر بگذارند.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، وی شرط اثرگذاری شرکت‌های دانش‌بنیان را حمایت‌های سیاستی دانست و افزود: حمایت فقط پول نیست. هیچ کجای دنیا تغییر سیاست‌ها  اعم از چپ و راست، بر کار شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان تاثیری نمی‌گذارد؛ بنابراین، بزرگترین حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیانی همچون ما، همین حمایت سیاستی است و اگر دولت‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان را با اتخاذ سیاست‌های اثربخش حمایت کنند، آنها خود می‌توانند کل بازار کشور را از آن خود کرده و نیاز داخل را برطرف کنند.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.