به گزارش سارنا به نقل از مهر، تعدادی از هنرمندان نقاش معاصر متعهد و انقلابی که به ارزشهای دینی، آیات قرآن و ائمه اطهار علیهم السلام ارادت دارند، همواره در آثارشان نیز این ارادت موج میزند و در مناسبتهای مختلف نقشهایی از قرآن، احادیث، زندگی ائمه اطهار را با روضههای تصویری و تصویرسازیهای حماسی نقش زدهاند. این رویه از دیرباز با سبک نقاشی قهوهخانهای و نگارگری نمود داشته است اما نقاشی روی بوم و نقاشیهای دیجیتال نیز از آثاری هستند که امروزه شاهد آنها هستیم و در نوع خود مثال زدنی هستند.
شبهای قدر و همزمانی آن با ضربت خوردن و شهادت حضرت علی علیه السلام نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بارها سوژه نقاشان شده است.
از جمله این هنرمندان میتوان به محمود فرشچیان، زندهیاد حبیب الله صادقی، عبدالحمید قدیریان، حسن روحالامین، محمدعلی نادری و … اشاره کرد که برخی از آثار آنها را بر میشمریم.
محمود فرشچیان که تابلوی «ظهر عاشورا» او بی نظیر است، نیز اثر «حضرت علی در محراب» را خلق کرده است.
اثر نقاشی «من مرغ عشق حیدرم» توسط زنده یاد حبیب الله صادقی در سال ۱۳۷۶ خلق شده است.
تابلوی «شب قدر» از مجموعه همپای نور اثر عبدالحمید قدیریان با تکنیک رنگ روغن و در سال ۱۳۹۸ خلق شده است.
اما حسن روح الامین از هنرمندان نقاش جوان متعهد که نقاشیهای آیینی و مذهبی بسیاری دارد، چندین نمونه نقاشی از حضرت علی علیه السلام شامل جوانمردیها و رشادتها و میزان آن حضرت را تصویر کرده است که میتوان به «شیر بیشه زار»، «اسدالله» «ابوتراب»، «یا قاهر العدو»، «میزان»، «فاتح خیبر»، «علی مع الحق و الحق مع علی» و «فوق ایدیهم» اشاره کرد.
روح الامین، اثر «شمع بیتالمال» را سال گذشته ۱۴۰۲ به مناسبت شهادت حضرت علی (ع) برای نمایش عدالت آن حضرت منتشر کرد.
وی امسال، در شب ضربت خوردن امیرالمومنین علیه السلام نیز اثری با عنوان «میزان» منتشر کرد که اشاره به حکومت عدل مولا دارد.
همچنین، علی رضاییان، سیداحمد خوانساری، حمید قربانپور، مصطفی برجی، سیدمهدی میرحیدری و محمدیاسین الحسنی المشرفاوی از جمله هنرمندان خوشنویس و طراحی هستند که آثار خط نوشت با محوریت حضرت علی (ع) و شبهای قدر خلق کردهاند که ۲ نمونه از آنها را در زیر مشاهده میکنید.
اثر محمدیاسین الحسنی المشرفاوی به خط ثلث با تکنیک اجرای قلم و مرکب که در سال ۱۴۰۰ خلق شده است.
همچنین اثر «باز هم کعبه شکافت» با خط کوفی بنایی از مصطفی برجی و سیدمهدی میرحیدری با تکنیک دیجیتال خلق شده است.
نظر بدهید