شناسایی اجسام غرق‌شده و تصویربرداری در عمق ۱۰۰ متری با ربات‌های زیرسطحی


فناوران یکی از شرکت‌های استارتاپی به دانش فنی ساخت ربات‌های زیرسطحی دست یافتند که امکان تصویربرداری و شناسایی اجسام غرق‌شده تا عمق ۱۰۰ متری را برای کشور فراهم می‌کند.

4/3/2024 9:54:19 AM
کد خبر: 13614

فناوران یکی از شرکت‌های استارتاپی به دانش فنی ساخت ربات‌های زیرسطحی دست یافتند که امکان تصویربرداری و شناسایی اجسام غرق‌شده تا عمق ۱۰۰ متری را برای کشور فراهم می‌کند.

به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، علی گلکار، مدیر عامل این شرکت استارتاپی فعال در حوزه دریایی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: زمینه فعالیت ما در این شرکت در حیطه ربات‌های زیر آبی با ماموریت تصویربرداری زیر آبی است و ما در این شرکت ربات‌های ROV را هدف‌گذاری کرده‌ایم. این ربات‌ها با کابل کنترل می‌شوند و به صورت برخط اپراتور می‌تواند آنها را کنترل کند.

وی این ربات‌ها را از نوع ربات‌های زیر سطحی دانست و اظهار کرد: این ربات تا عمق ۱۰۰ متر می‌تواند ماموریت های مورد نظر را اجرایی کند که این توانایی یعنی انجام ماموریت در پهنه خلیج‌فارس را شامل می‌شود.

گلکار، انجام عملیات بازرسی را از قابلیت‌های این ربات ذکر کرد که به صورت ماژولار ساخته شده است و ادامه داد: به این ربات می‌توان افزونه‌هایی اضافه کرد که هم می‌تواند با اتصال به منبع تغذیه به صورت ۲۴ ساعته کار کند و هم قابل اتصال به باتری است.

به گفته وی، باتری های این ربات قابلیت تعویض را دارند.

مدیر عامل این شرکت استارتاپی، اضافه کردن باتری و سیستم روشنایی را از دیگر مزایای این ربات نام برد و ادامه داد: ابعاد ربات‌های زیر آبی ساخته شده ۶۰ در ۶۰ در ۸۰ سانتی متر است و وزن آن در آب صفر است تا بتواند در محیط آبی به حالت معلق باقی بماند.

گلکار، ربات‌های کد شونده را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و اظهار کرد: این ربات‌ها در فاز اول در حالت تصویربرداری در روشنایی عرضه شده‌اند. این ربات به سیستم‌های سوناری متصل می‌شود و از این طریق می‌تواند برای نقشه‌برداری و هیدروگرافی و شناسایی اجسام غرق شده در آب مورد استفاده قرار گیرد.

وی اضافه کرد: در سال جاری این ربات در فاز تست قرار می‌گیرد. علاوه بر آن ما در کنار طراحی و ساخت این ربات‌ها، طراحی و ساخت سنسورهای فشار و سرعت را در دستور کار قرار داده‌ایم.   

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.