به گزارش سارنا به نقل از مهر، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی کارشناس دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان در تفسیر آیه ۵۴ و ۵۵ سوره روم، گفت: در این دو آیه خداوند گفتگوی بین مؤمنان و مجرمان را نقل میکند، که به وسیله این آیات به ما تذکر دهد.
وی افزود: هنوز قیامت برپا نشده و کسانی هم که از دنیا رفتند در برزخ هستند اما خداوند میخواهد با این آیات به ما تذکر بدهد. در قرآن کریم گفتگوهای زیادی درباره قیامت نقل شده است به عنوان مثال یکی از آنها در خصوص مجرمان است که مشرکان، کافران، گناهکاران و فاسقان را شامل میشود.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: طبق آیات قرآن مجرمان روز قیامت قسم میخورند و میگویند ما نمیدانستیم که فرصتها به این زودی میگذرد و اینکه اگر برگردیم کار درست را در پیش خواهیم گرفت. اما نیکوکاران به آنها میگویند عمر ما هم همچون شما بود و بیهوده سخن نگویید.
این کارشناس دینی با بیان اینکه روز قیامت مجرمان به هر چیزی دست میزنند که خود را نجات بدهند، عنوان کرد: در این آیات مجرمان قسم میخورند و میگویند عمر ما بسیار زود گذشت ما فرصت نداشتیم، خداوند در قرآن میفرماید آنها اینگونه میخواهند از عذاب فرار کنند. قسم خوردن مشرکان در آیه ۲۳ سوره انعام هم آمده است که میگویند ما مشرک نبودیم اما قرآن کریم سخن آنها را کذب میداند. مجرمان مشرک بودن خود را حاشا میکنند.
وی ادامه داد: آیات زیادی در قرآن داریم که مجرمان در روز قیامت تلاش میکنند که عذر بیاورند که بار گناه خود را کاهش دهند، در سوره زمر خداوند میفرماید مشرکان و کافران سه عذر میآورند اول میگویند که خدایا ما کوتاهی کردیم تو بزرگواری کن و برما گذشت کن، دیگر اینکه میگویند اگر خداوند ما را هدایت میکرد ما انسانهای خوبی میشدیم و و اینکه میگویند ما کوتاه کردیم خداوند که قدرت دارد ما را برگرداند که جبران کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی بیان کرد: خداوند کسی را جبری هدایت نمیکند، وقتی مجرمان به آستانه جهنم میرسند میگویند اگر ما را برگردانند ما انسانهای بسیار خوبی خواهیم شد. در آیه ۱۰ سوره منافقون مجرمان میگویند یک زمانی را به ما صدقه بدهید که ما انسانهای خوبیشویم.
این کارشناس دینی افزود: همه این آیات را خواندیم که نتیجه بگیریم فرصت سوزی خوب نیست، مراقب باشیم فرصتها با غفلت یا بیهودگی از دست ما نرود، امیر مؤمنان امام علی علیه السلام میفرمایند «واحد عمر نفس است با هر نفس از عمر شما کاسته میشود و زمان منتظر شما نمیماند با هر شب و روز زمان از شما گرفته میشود به عمل خیر بپردازید» همچنین رسول خدا (ص) به اباذر فرمودند «عمر خود را با دقت خرج کنید عمر مهمتر از درهم و دینار است فرصتها غنیمت هستند بر استفاده از فرصتها بشتابید پیش از آنکه برای آن غصه بخورید».
وی در خصوص اهمیت توبه گفت: خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید کسانی که کار زشت، فحشاء یا منکری را انجام دادند اگر در دنیا استغفار کنند و تصمیم بر این بگیرد که دیگر تکرار نکنند خداوند آنها را میبخشد. وقتی این آیه نازل شد شیطان نیروهای خود را جمع کرد و گفت این آیه ما را بدبخت میکند چه کنیم؛ یکی از شیطانها که نام او وسواس خناس بود گفت من پیشنهادی دارم و گفت خداوند به آنها گفته اگر توبه کنید میبخشم، ما این توبه را با آرزوهای طولانی به تأخیر میاندازیم تا فرصتها را بسوزانیم که فراموش کنند و استغفار نکنند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه در زندگی انسانها جوانی، سلامت و فراغت فرصتهای بزرگی هستند، عنوان کرد: تا سلامت و جوان هستیم و فراغت داریم قدر آنها را بدانیم و از آنها استفاده کنیم. رسول خدا (ص) فرمودند در زندگی شما گاهی درهای خیر باز میشود از آنها استفاده کنید شاید که آن فرصت دیگر پیش نیاید.
وی در پایان با بیان اینکه در قرآن کریم چند تا ای کاش داریم، اظهار کرد: برخی از مجرمان روز قیامت میگویند ای کاش حرف خدا و پیامبر را گوش داده بودیم. این ای کاش گفتن در قیامت سودی ندارد؛ برخی هم میگویند ای کاش با فلانی که کافر یا مشرک بود رفیق نمیشدیم. برخی میبینند که انسانهای خوب بهشت میروند میگویند ای کاش ما هم مثل آنها بودیم یا برخی میگویند کاش ما با پیامبر رفیق بودیم یا راهی پیدا میکردیم که سخن او را گوش بدهیم.
نظر بدهید