گروه بینالملل خبرگزاری فارس - سخنگوی ارتش اسرائیل آنچنان درباره میزان مهار موشکها و پهپادهای ایرانی اغراق کرد که هر روز یک اسرائیلی، آن را رد میکند و زیر سوال میبرد.
بعد از آنکه «تامیر موراگ» خبرنگار کانال 14 تلویزیون رژیم دوشنبهشب 15 آوریل (یک روز پس از حمله ایران) در پُستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت، «اینکه گفته شد 99 درصد (موشکها و پهپادها) رهگیری شد، دقیق نیست. درصد واقعی کمتر از این است» امروز روزنامه معاریو به نقل از یک کارشناس نظامی اسرائیلی چند ادعای سخنگوی ارتش درباره حمله موشکی و پهپادی ایران را رد کرد.
«اور فیالکوف» کارشناس امور نظامی و تروریسم در اسرائیل در گفتوگو با روزنامه معاریو -که امروز چهارشنبه منتشر شد- اذعان کرد که ایران سه نقطه در اسرائیل را هدف گرفت: اول، پایگاه هوایی نواتیم، دوم پایگاه هوایی رامون و سوم پایگاه راداری جبل الشیخ. فیالکوف گفت، ارتش اعلام كرده، پایگاه نواتیم خسارت سطحی دیده و رامون اصلا خسارت ندیده و حرمون [جبل الشیخ] هم اطرافش یک اصابت بوده نه خود پایگاه.
فیالکوف به گزارش شبکه ای.بی.سی آمریکا مبنی بر اصابت 9 موشک به دو پایگاه نواتیم (5) و رامون (4) اشاره کرد و اینطور ادعاهای سخنگوی ارتش اسرائیل را زیر سوال برد: طبق گزارش ای.بی.سی، 9 موشک از پدافند اسرائیل عبور کرده نه 7 موشک که سخنگوی ارتش اعلام کرد... همچنین سخنگوی ارتش ادعا کرد که هیچ پهپاد و موشکی موفق نشده از سد پدافند بگذرد و وارد پایگاه [راداری] حرمون شود اما بررسی تصاویر نشان میدهد پهپاد ایران از سد پدافند عبور کرده و به پایگاه اصابت کرده است هر چند خسارتی که وارد کرده اندک است اما این ادعای سخنگوی ارتش که هیچ پهپادی از سد پدافند عبور نکرده غلط [دروغ] است. سخنگو ادعا کرده که این اصابت ترکش بوده یا ناشی از شلیک پدافند.
درباره پایگاه رامون نیز فیالکوف گفت: کارشناسان میگفتند که ایران قادر نیست آشیانه یا انبارها یا مراکز کنترل فرماندهی پایگاه رامون را بزند. اما طبق تحلیلها، 5 اصابت موشک داشته و انبار، یک مرکز نگهداری و نقاطی اطراف پایگاه مورد اصابت قرار گرفته است.هر چند آمار این کارشناسان نیز مستقلا قابل استناد نیست، اما وجود آمار مختلف، نشان دهنده میزبان پنهانکاری ارتش اسرائیل برای مخفی نگه داشتن مقدار خسارت و تلفاتش است؛ دقیقا مثل سیاست قطرهچکانی و کم نشان دادن میزبان تلفاتش در جنگ غزه.
روزنامه معاریو به نقل از این کارشناس نظامی اسرائیلی افزود: سخنگوی ارتش یک درصد موفقیت دیوانهواری از پدافند هوایی اعلام کرد و گفت، 99 درصد پرتابههای ایران دفع شده اما این رقم، 84 درصد است و اصلا قابل مقایسه با چیزی که سخنگوی ارتش گفته نیست. آنها میخواهند نوعی عملکرد کامل را به نمایش بگذارند تا مردم و ارتش احساس رضایتمندی کنند... موشکهایی که از سد پدافند گذشتند، زیادند و میتوانستند خسارت خیلی بیشتری وارد کنند... نکته دیگر این است که ایران حدود 10 تا 15 درصد موشکهای دوربردش را که میتوانند به اسرائیل برسند استفاده کرد و [در مقایسه با موشکهای بهترش] دقیق نیستند... ایران موشکهای بهترش مثل سجیل با برد 2500 کیلومتر و سر انفجاری 1500 کیلویی یا موشک خرمشهر با برد 2000 کیلومتر و موشک خبر (خرمشهر 4) را استفاده نکرد و شاید آن را برای حملات آینده کنار گذاشته است.با توجه به رویهای که اسرائیلیها دارند، احتمالا با گذر بیشتر زمان، این درصدها بیشتر هم خواهد شد و فقط نیاز است زمان بگذرد تا بخش بیشتری از واقعیت روشن شود.
تجربه ثابت کرده که اسرائیلیها هیچ گاه حقیقت را نمیگویند مگر اینکه مدتها و گاهی سالها از اتفاق گذشته باشد و عملا در واقعیت، بیاثر باشد. مثلا در سال 1982 که رژیم، قلعه شقیف در ارنون در جنوب لبنان را اشغال کرد، مدعی شد که بدون هیچ تلفاتی این قلعه را تصاحب کرده حال آنکه سه سال بعد، تلویزیون رژیم در مستندی که در این خصوص پخش کرد، حداقل با 30 خانواده مصاحبه کرده بود که عضوی از آنان در این جنگ کشته شده بودند. در آمار مربوط به طرف مقابل هم همینطور است. در همین جنگ 7 اکتبر، تایمز اسرائیل در ۱۹ فوریه گذشته (۲۰۲۴ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲)، گزارش داد که ارتش اسرائیل گفته است ۱۲ هزار عضو حماس کشته شدهاند. بی.بی.سی گزارش کرد که این شبکه، این رقم را به ارتش اسرائیل برای راستیآزمایی داده اما ارتش دو جواب متفاوت مبنی بر اینکه این رقم «تقریبا ۱۰ هزار» و «بیش از ۱۰ هزار» است، داده است. حال آنکه پیش از آن عدد 6 هزار نفر نیز اعلام شده بود و آمریکاییها - متحد اسرائیل- این را هم قبول ندارند و میگویند این رقم قابل تایید نیست. لذا با توجه به نوع سیاست اسرائیل، هیچ آماری از ارتش اسرائیل، قابل استناد نیست اما گذر زمان حقیقت را آشکار خواهد کرد.
وحید صمدی
نظر بدهید