بلوغ نوجوان، بلوغ عقلی او نیست!


والدین عزیز اگر فرزندتان در دوره نوجوانی است یا قرار است بزودی این مرحله از زندگی را تجربه کند، این مطلب برای شماست و خواندن آن را توصیه می‌کنیم.

6/16/2024 12:14:00 PM
کد خبر: 14120

به گزارش سارنا به نقل از فارس، عبور از جاده پر پیچ و خم زندگی همیشه راحت نیست! تا بتوانید بلد راه شوید و افسار زندگی را به دست بگیرید باید پستی‌ و بلندی های زیادی را رد کنید. یکی از سخت‌ترین گذرگاه‌های زندگی برای هر فردی دوره نوجوانی است. دوره‌ای پر از تناقض‌ها و سوالات! طوفان‌های فکری زیادی سراغ نوجوان ما می‌آید و این سوال مطرح می شود که ما به عنوان والدین چگونه جواب سوالات آن‌ها را پیدا کنیم؟ با راهنمایی درست والدین این دوران می‌تواند نقطه عطف زندگی نوجوان ما شود. این خیلی مهم است والدین آگاه باشند و شناخت بیشتری از این دوران بدست بیاورند تا بتوانند فرزند خود را از تلاطم‌های نوجوانی نجات دهند. اگر شما هم دوست دارید فرزندان نوجوانتان به خوبی از این مرحله عبور کنند باید آگاهی خود را افزایش دهید. دکتر «سمانه پورحاتم» مدرس حوزه و دانشگاه، مشاور و کارشناس خانواده در اینباره چنین برایمان می گوید:

والدین عزیز نوجوانان را دریابید!

وقتی انتخاب می‌کنیم بعد از ازدواج و تشکیل خانواده بچه‌دار شویم پس حتما باید این آمادگی را در خود ایجاد کنیم که پدر و مادر شدن همان‌قدر که جذاب و دوست داشتنی است همان قدر هم ممکن است سخت و نیازمند صبر بسیار باشد. تربیت هدفمند فرزند نیازمند بالابردن آگاهی است، پس والدین باید خیلی حواسشان جمع باشد که نقش اثرگذار و مفیدی برای فرزندشان داشته باشند اما باید چه کار کنند؟ استاد پورحاتم کارشناس تربیتی سعی می کند پاسخ سوال ما را چنین بدهد: « در این فضایی که متاسفانه در فضای مجازی و جامعه ایجاد شده است یا حتی بعضی فضاهای آلوده که در بعضی از مناطق خاص دیده می‌شود، ظاهری که برخی از نوجوانان بر اثر تقلید انتخاب می‌کنند و لباس‌هایی که می‌پوشند و متاسفانه لباس‌هایی که برای نوجوانان در بازار عرضه می‌شود به ما هشدار می‌دهند که باید بیشتر از قبل به فکر نوجوانمان باشیم. با توجه به اینکه نوجوانان در این مرحله به ظاهر خود بسیار اهمیت می‌دهند و همین طور کمی دچار تزلزل اعتقادی می‌شوند و چراهای زیادی در ذهن آن‌ها ایجاد می‌شود شرایط را به نحوی فراهم کرده است که نوجوان تحت فشار باشد و مسائلی به وجود ‌آید که تنش بین والدین و نوجوان‌ها متاسفانه زیاد می‌شود.

پازل‌های رفتاری والدین شخصیت فرزندان را شکل می‌دهد!

خیلی وقت‌ها دیده‌ایم که والدین از این گله و شکایت دارند که واقعا در هر شرایطی نمی‌شود مدارا کرد و فرزندمان حسابی کلافه‌مان کرده است؟ قبل از هر چیزی این سوال را از خود بپرسید که شاید اولین دلیل آشفتگی فرزندتان خود شما هستید؟ اصلا حواستان به رفتارتان با آن‌ها است؟ خیلی وقت‌ها والدین بدون توجه به سن و سال فرزندشان هر صحبتی را در حضور فرزندشان مطرح می‌کنند هر فیلمی را بدون توجه به محتوای آن کنار فرزندشان نگاه می‌کنند و هر موسیقی که دوست دارند گوش می‌کنند در حالیکه نمی‌دانند این رفتارها چه اثر بدی بر شخصیت فرزندشان می‌گذارد این کارشناس در این مورد می‌گوید: قبل از هر چیزی والدین بزرگوار صبوری کنید و بیشتر به سمت آگاهی بروید و ویژگی‌های این دوره را بشناسید و نیازهای نوجوانتان را پیدا کنید و بدانید چگونه باید با آن‌ها برخورد کنید که وارد تنش نشوید و اگر خدایی ناکرده اختلافی پیش آمد این تنش‌ها باعث نشود فرزندانتان روز به روز از شما دورتر شوند یا به فضای بیرون و به گروه افراد هم سال گرایش پیدا کنند.

از تاثیر محتواهای آثارنمایشی غافل نشوید!

متاسفانه این دور بودن از خانواده آسیب‌های زیادی از جمله پناه بردن به فضای مجازی دارد و باعث می‌شود نوجوانان بیشتر وقتشان را در دنیای مجازی صرف کنند که آسیب این معضل هزاران برابر بیشتر از این است که شما حوصله کافی برای صحبت کردن با نوجوانتان نداشته باشید. امروزه متاسفانه خوراک فکری نوجوانان خوراک فکری مناسبی نیست سریال‌های شبکه نمایش خانگی، فیلم‌های سینمایی و… محتوایی مناسب نوجوانان ندارند. در تمام سریال‌های شبکه خانگی سیگار کشیدن را یک امر کاملاً طبیعی نشان می‌دهد و شخصیت‌های مثبت و منفی داستان سیگار می‌کشند و فرقی نمی‌کند زن یا مرد باشند و نوجوانان متاسفانه الگوبرداری می‌کنند، در این سریال‌ها فرد در هر حالتی چه ناراحت باشد و دچار رنجش یا وقتی که کمبودهایی دارد و از مسایلی ناراحت است به سیگار پناه می‌آورد و تمام اینها ترسیم کننده یک الگوی نامناسب برای فرزندان است. پیام این سریال‌ها برای نوجوانان شاید این باشد وقتی احساس کردی کسی را نداری، ناراحتی و… سیگار پناه مناسبی برای این لحظه‌های شماست.
 
 والدین عزیز حواستان به سن و سال نوجوانتان باشد بلوغ لزوماً دلیل بلوغ عقلی فرزندتان نیست. دکترپورحاتم برای ارتباط بهتر با نوجوانان هم چنین برایمان می گوید: در کناربچه‌هایتان باشید و رابطه‌تان با همدیگر را خوب کنید اگر جایی خطایی از آن‌ها می‌بینید با حفظ احترام و حفظ حرمت فرزندانتان برخورد کنید اگر قانون می‌گذارید اگر تذکر می‌دهید حتما با حفظ حرمت باشد اگر بچه‌ها احترامشان حفظ شود رابطه شما با آن‌ها خراب نمی‌شود پس مراقبت کنید که رابطه شما خراب نشود و چالش‌های دوره نوجوانی تمام شود.
*اگر علاقه‌مند هستید مطالب بیشتری در حوزه مشاوره خانواده و تربیت فرزندان بدانید ار صفحه مشاوره گروه زندگی‌ دیدن فرمایید.‎@Consultation_Life
 
صفا سلطانی وش

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.