به گزارش سارنا به نقل از فارس، دولت چهاردهم در آستانه تحویل مسئولیت قرار داشته و هنرمندان بسیاری در انتظار شنیدم نام وزیر احتمالی این دولت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، وزیری که میتواند شرایط متفاوتی را برای فرهنگ و هنر ایجاد کند.حسین مسافر آستانه، از کارگردانان و بازیگران قدیمی تئاتر، دررابطهبا وزارت ارشاد دولت چهاردهم اظهار داشت: هر دولتی برنامههای خاص خود را دارد و نوع تأیید وزیر نشاندهنده نوع برنامهها و تیم اجرایی آن است. انتخاب وزیر نقش بسیار مهمی در این مسیر دارد.
وی افزود: در دولت سیزدهم اقدامات بسیار خوبی انجام شده و برخی اقدامات ارزشمندبهویژهه در زمینههای زیرساختی و زیربنایی نظیر تنظیم اسناد برای هنرهای مختلف مانند هنرهای نمایشی، موسیقی و سینماصورتگرفته است. این کارهای ریشهای و اساسیپیشازاین مورد غفلت قرار گرفته بود. امیدوارم در دولت جدید نیز پروژههایی که نقش ماندگار وتأثیرگذاری در فرایند فعالیتهای هنری کشور دارند، در اولویت قرار گیرند.مسافر آستانه تأکید کرد: مهم است که انجام صرف پروژههای روزمره به پایان برسند چراکه این اقدامات به انتها میرسند و ما همچنان در نقطه ابتدایی باقی نمانیم. به دلیل نبود راهکار و سند برای ادامه فعالیتها، عموماً فعالیتهابهصورت سلیقهای انجام میشدند. امیدوارم در دولت جدید کارها اساسی و زیربنایی باشد و از فعالیتهای تکراری که ما را به نقطه ابتدایی باز میگرداند، پرهیز شود.
وی در خصوص جای خالی برنامهریزی در تئاتر کشور گفت: یکی از معضلات تئاتر تا امروز بیبرنامگی و وادادگی در حوزه تئاتر خصوصی است. اگر نظمی در این زمینه ایجاد شود و مبنای فعالیت تئاتر خصوصی، قوانین مربوط به آن و حدود اختیاراتش مشخص شود، خوب است تا هر کسی مطابق منافع شخصی خود عمل نکند.این هنرمند تئاتر تصریح کرد: گاهی بسیاری از کارهای خوب و ارزشمند به دلیل سودجویی و منافع شخصی در بخش خصوصی قربانی میشوند و از بین میروند. در مقابل، کارهایی که ویژگی فرهنگی خاصی ندارند و سبک هستند، جایگاهی پیدا میکنند. این بیبرنامگی و نبود قانون، در این زمینه لطمه زیادی زده و باعث شده کلیت تئاتر به بیراهه برود.جشنواره تئاتر فجراحتمالاً اولین اقدام دولت چهاردهم در هنرهای نمایشی خواهد بود.مسافر آستانه که سابقه دبیری این جشنواره را دارد، در خصوص این جشنواره و شرایط آن در دولت قبل توضیح داد:در دولت سیزدهم تغییرات زیادی باتوجهبه سلیقه دبیران انجام شد و هیچکدام از دورههای جشنواره فجر در این دولت به تاریخ این جشنواره توجه نکردند. مهم در این زمینه وجود قوانین ثابت و عدم اتکا به سلیقه دبیران است.
نظر بدهید