به گزارش سارنا به نقل از مهر، هر چیزی که به سلامت و ایمان و عزم و نشاط لطمه بزند و کار و کوشش و تحصیل جوانان را معوق بگذارد، تهدید است. جوانی که بتواند با این تهدیدها مقابله و مبارزه کند، رزمنده جهاد اکبر است و مورد تأیید خداوند اهل بیت (ع) خواهد بود. در خصوص اهمیت جوانی و لزوم بهره گیری جوانان از فرصت جوانی و تبعیت از الگوهای بزرگ دینی، با حجت الاسلام حسین شربتی، نویسنده و پژوهشگر علوم دینی به گفتگو نشستیم:
شربتی با اشاره به اینکه جوانی برای انسان یک دوره محدود اما دارای آثار طولانی در زندگی است، گفت: بر همین اساس بزرگان دین ما برای کارهای بزرگ از جوانان استفاده میکردند. پیامبر دریکی از حساسترین لحظات عمر خود، مسئولیت بزرگی را به یک جوان ۱۸ ساله داد؛ فرماندهی سپاهی را به او سپرد که صحاب بزرگ و سرداران سابقه دار اسلام در آن عضو بودند؛ از نظر پیامبر (ص) جوان بسیار حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: جوانی که از فرصت کوتاه جوانی برای خودسازی، دوستی با خداوند، کسب مهارت و برنامهریزی برای آینده بهره برداری کرده باشد، همواره مورد تأیید بزرگان دین بوده است. پیامبر (ص) میفرماید هر کس در جوانی بیاموزد مانند نقش بر سنگ است.
این محقق در ادامه اظهار کرد: روزی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکیل شد، امام (ره) یک جوان ۲۶ ساله را به فرماندهی آن منصوب کرد؛ انقلاب اسلامی از این تجربه استفاده کرده است و توانسته نقش عظیم و سازنده جوان را اثبات کند.
شربتی گفت: امام زین العابدین (ع)، هرگاه نوجوانانی که دانش میاندوختند مینگریست، آنان را به خود نزدیک میکرد و میفرمود: آفرین بر شما که امانتهای مردم برای آموختن دانش هستید و به زودی شما کمسالان جامعه، بزرگان جامعه دیگر خواهید شد.
این نویسنده اظهار کرد: رسول خدا (ص) عتاب بن اسید را که ۲۱ سال داشت به فرمانداری مکه منصوب کردند، سپس دلیل این انتصاب را شایستگی وی عنوان کردند و فرمودند: مبادا کسی در نافرمانی از او به کم سن بودنش استدلال کند، زیرا بزرگتر شایسته نیست، بلکه شایستهتر بزرگتر است.
وی در تبیین این مطلب خاطرنشان کرد: با دقت در گفتار پیامبر در مییابیم که منظور پیامبر هر جوانی نیست، بلکه جوان شایسته است.
این پژوهشگر اظهار کرد: همانطور که در دوران جوانی فرصتها بسیار است، تهدیدها هم بسیار است. مقام معظم رهبری دراین باره میفرمایند؛ هر چیزی که به سلامت و ایمان و عزم و نشاط لطمه بزند و کار و کوشش و تحصیل جوانان را معوق بگذارد، تهدید است. ولنگاری تهدید است؛ بی بندوباری تهدید است، مواد مخدر تهدید است، بی اهمیتی به علم و درس و کار تهدید است، بی اعتمادی به نظام و مسئولان تهدید است.
شربتی ادامه داد: جوانی که بتواند با این تهدیدها مقابله و مبارزه کند، رزمنده جهاد اکبر است و مورد تأیید خداوند و اهل بیت (ع) خواهد بود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: خداوند جوانانی مانند حضرت علی اکبر (ع) را الگوی ما قرار داد تا نشان دهد انسان میتواند در اوج جوانی و اوج بهرهمندی از لذات دنیا، بندگی کند تا جایی که جان خود را در راه رضای او فدا کند. اگر دنیا لذت دارد، برای علی اکبر (ع) هم لذت داشت. اگر زمینه گناه در این جامعه فراهم است، در جامعه علی اکبر هم فراهم بود. اگر جوان با شهوت دست و پنجه نرم میکند، یوسف (ع) در مواجهه با گناه، پاکدامنی پیشه کرد.
وی با بیان اینکه شاید عدهای بگویند که الگوهای هزار سال قبل شرایط متفاوتی داشتند، گفت: جالب است بدانید یکی از جوانانی که در عصر حاضر ثروت فروان دارد: کارخانههای ماشین سازی، هلکوپتر سازی، تانک سازی، تولید پوشک و باشگاه فوتبال! اما وقتی دین حق را میشناسد، سلمان وار به دنبال آن میافتد. پدرش به او میگوید، اگر دست از اسلام برنداری، از ارث محروم خواهی شد! اما او دست برنداشت. او را زندانی کردند، کتک زدند، تا جایی که وارث آن همه ثروت، هزینه رفت و آمد با تاکسی را هم نداشت. زنان و دختران زیبا به خاطر ثروت پدرش به او نزدیک میشدند، اما او همه آنها را رد میکرد.
این محقق ادامه داد: او در کشور ایتالیا میتوانست هر گناهی انجام دهد، اما به خاطر خدا دست کشید تا جایی که او را شهید کردند. او شهید ادوارد آنیلی بود.
شربتی گفت: این الگوها حجتهای خدا برای جوانان هستند. وقتی علی اکبر (ع) در اوج جوانی به یاری امام زمان خویش میشتابد، تکلیف ما روشن است؛ وقتی در دفاع از امامش رجز میخواند و امان نامه دشمنان را رد میکند، تکلیف ما روشن است. وقتی ادواردو آینلی با آن همه ثروت در جامعه که گناه سراسر آن را فراگرفته پاکدامنی پیشه میکند، تکلیف ما روشن میشود.
وی خاطر نشان کرد: وقتی جوانانی مانند احمدی روشن، انرژی هستهای و شهید طهرانی مقدمها موشک میساختند، تکلیف ما در عرصه علمی مشخص است. ما امروز در کشور، علی اکبرهای زیادی داریم که در همه میدانها آماده یاری ولی خدا در عرصههای علمی و سیاسی و فرهنگی و سازندگی هستند و انشاالله با موفقیت این دوره را به پایان میرسانند.
نظر بدهید