به گزارش سارنا به نقل از مهر، اسکاینیوز در گزارشی با اشاره به سوابق تاریخی مشابه در زمینه ترور مقامات سیاسی آمریکا، نوشت که هرچند تیراندازی به دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در زمین گلف وی، حادثهای مهم محسوب میشود اما در تقویت موقعیت وی در انتخابات ماه نوامبر تأثیری نخواهد داشت.
براساس اعلام دو منبع آگاه در اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) که نخواستند نامشان فاش شود مظنون ترور ترامپ که هماکنون در بازداشت نیروهای امنیتی به سر میبرد، رایان واسلی روث نام دارد. وی به تلاش برای ترور رئیس جمهور سابق آمریکا در زمین گلف عمارت مشهور وی در فلوریدا موسوم به «مار-ئه-لاگو» متهم است.
صرف نظر از اهمیت غیر قابل انکار این حادثه، سوالی که مطرح میشود این است که آیا دومین سوءقصد به جان ترامپ که به فاصله حدود ۲ ماه از نخستین ترور نافرجام علیه وی رخ داده، تأثیری در عملکرد وی در انتخابات ماه نوامبر دارد یا خیر؟
اسکاینیوز در گزارشی نوشت: ساعاتی کوتاه پس از شنیده شدن صدای شلیک در زمین گلف ترامپ، پیامهای مکتوب برای حامیان وی با لینک ضمیمه جهت اعطای کمکهای مالی به ستاد انتخاباتیاش، ارسال شد.
ستاد انتخاباتی ترامپ به خوبی از فرصتی که این سوءقصد میتواند در اختیار او قرار دهد، آگاه است به ویژه با توجه به اینکه نتایج نظرسنجیها، از رقابت شانهبهشانه وی و کامالا هریس، نامزد دموکراتها حکایت دارد.
پس از نخستین سوءقصد به جان ترامپ در پنسیلوانیا، انتشار گسترده عکس او با مشت گرهکرده و گوش خونآلود، بخشی از تلاشها در راستای ارائه تصویر «مردی قوی» در مقایسه با جو بایدنِ رنجور بود.
در طول یک هفته پس از آن حادثه، ترامپ در نظرسنجیهای تمام هفت ایالت چرخشی اصلی، سیری صعودی را طی کرد و برخی معتقد بودند که آن «قاب خوشآب و رنگ»، او را در انتخابات برنده خواهد کرد.
اما حالا شرایط و رقابت انتخاباتی، متفاوت است. کامالا هریس پس از معرفی به عنوان جایگزین بایدن، شکاف در نظرسنجیها را به شکل قابل توجهی از بین برد و حتی در برخی ایالتهای اصلی دست بالا را گرفت.
ترور نافرجام ترامپ در ماه جولای، در رقابت انتخاباتی او با هریس محلی از اعراب نداشت و در مناظره اخیر وی با هریس نیز حرفی از آن به میان نیامد. همچنین، اتفاقات مشابه تاریخی نیز این تصور که تلاش برای ترور یک نامزد میتواند معادل تقویت موقعیت او در انتخابات باشد را رد میکند.
به نوشته اسکاینیوز، جرالد فورد، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۱۹۷۶، یک سال قبل از انتخابات ظرف دو هفته هدف دو سوءقصد قرار گرفت. او نیز همچون ترامپ، پس از آنکه از حضور در گردهماییهای عمومی خودداری نکرد و به اصطلاح خود را شجاع نشان داد، اندکی شهرت پیدا کرد اما نرخ رضایت از وی به سطوح پیش از سوءقصد نزول و در نهایت رقابت انتخاباتی را واگذار کرد.
نظر بدهید