تحلیلگر ارشد فصل جوایز سینمایی از نشریه هالیوود ریپورتر پیشبینی کرده که در حال حاضر ۶ فیلمی جزو شانسهای اصلی اسکار بینالمللی ۲۰۲۵ شناخته میشوند که در امریکا پخشکننده دارند و دیگر آثار هنوز در پی یافتن پخشکننده در ایالات متحده هستند. در این بین برای نماینده سینمای ایران هم هنوز پخشکنندهای خارجی رسما معرفی نشده است.
به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، مهلت ارسال آثار از سوی کشورها به آکادمی اسکار پایان یافته و آکادمی در حال بررسی شرایط فیلمهای معرفی شده برای احراز شرایط رقابت در شاخه بهترین فیلم بینالمللی است و به زودی فهرستی از فیلمهای واجد شرایط را منتشر میکند.
از میان ۸۸ کشوری که فیلم برگزیده خود را به آکادمی ارسال کردهاند، فیلمهای ارسالی از سوی چین، هائیتی، اردن و اروگونه به دلیل عدم احراز برخی شرایط اولیه از گردونه رقابت اسکار بینالمللی کنار گذاشته شدهاند.
بر اساس آخرین پیشبینی اسکات فینبرگ، تحلیلگر ارشد فصل جوایز سینمایی از نشریه هالیوود ریپورتر، در حال حاضر ۶ فیلمی جزو شانسهای اصلی اسکار بینالمللی ۲۰۲۵ شناخته میشوند که دارای پخشکننده در آمریکا هستند و دیگر آثار عمدتا هنوز در پی یافتن پخشکننده در ایالات متحده هستند.
فیلم «امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار که نماینده سینمای فرانسه است در صدر شانسهای اصلی اسکار بینالمللی قرار دارد، فیلمی که با رونمایی در بخش مسابقه اصلی جشنواره کن، جایزه هیات داوران و بهترین بازیگر زن را به خانه برد. کمپانی بزرگ نتفلیکس پخشکننده این فیلم در آمریکاست.
در رتبه دوم، فیلم «من هنوز اینجا هستم» ساخته والتر سالاس قرار دارد که از سوی برزیل به اسکار معرفی شده، فیلمی که در هشتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز مورد تمجید منتقدان قرار گرفت و جایزه بهترین فیلمنامه را هم به خود اختصاص داد. کمپانی بزرگ سونی، پخشکننده فیلم «من هنوز اینجا هستم» در آمریکاست.
فیلم فارسیزبان «دانه انجیر معابد» ساخته محمد رسولاُف که نماینده آلمان در اسکار ۲۰۲۵ خواهد بود نیز در جشنواره کن جایزه ویژه هیات داوران را به خود اختصاص داد و از سوی کمپانی نئون پیکچرز در آمریکا اکران میشود.
«آماند» ساخته هالفدان اولمان توندل نماینده سینمای نروژ نیز در بخش نوعینگاه جشنواره کن رونمایی شد و جایزه دوربینطلایی بهترین فیلم اول جشنواره کن را به خانه برد. این فیلم نیز جزو چند شانس اسکار بینالمللی از سوی هالیوود ریپورتر معرفی شده که از «IFC Films» در آمریکا اکران میشود.
«دختری با سوزن» ساخته مگنوس فن هورن نماینده دانمارک که در جشنواره کن یکی از نامزدهای نخل طلا بود به همراه مستند «داهومی» (نماینده سنگال) برنده خرس طلای بهترین فیلم جشنواره برلین نیز هر دو از سوی کمپانی «Mubi» در آمریکا اکران میشوند.
سینمای ایران نیز در حالی خود را در رقابت شاخه بهترین فیلم بینالملی میبیند که «در آغوش درخت» فیلم برگزیده ایران در حال حاضر پخشکنندهای در آمریکا ندارد؛ امتیازی که به ویژه در حوزه رقابت اسکار بینالمللی، میتواند تأثیر بسزایی بر موفقیت فیلم داشته باشد.
پیشتر فیلمهای «جدایی» و «فروشنده» ساختههای برنده اسکار اصغر فرهادی به ترتیب توسط کمپانی سونی و آمازون استودیو در آمریکا اکران شدند و فیلم «قهرمان» دیگر ساخته فرهادی نیز که به جمع ۱۵ نامزد اولیه اسکار بینالمللی راه یافت در آمریکا توسط آمازون استودیو عرضه شد.
داشتن یک پخشکننده آمریکایی معتبر برای یک فیلم، به ویژه در حوزه رقابتهای اسکار بینالمللی، میتواند تأثیر بسزایی بر موفقیت آن فیلم داشته باشد. پخشکنندگان آمریکایی دارای شبکههای توزیع گستردهای هستند که به آنها اجازه میدهد فیلم را به راحتی به سینماها و شبکههای تماشا بینندگان بیشتری در ایالات متحده و دیگر کشورها برسانند و به شناخته شدن فیلم در میان اعضای آکادمی اسکار کمک میکند.
این پخشکنندگان معتبر معمولاً بودجه و منابع بیشتری برای تبلیغات و بازاریابی فیلم نیز اختصاص میدهند که شامل برگزاری رویدادها، پیش نمایشها و کمپینهای رسانهای میشود که میتواند تعاملات مثبت با منتقدان و رایدهندگان اسکار را به همراه داشته باشد. آنها معمولا تجربه دستیابی به جوایز اسکار را دارند و میدانند که چه اقداماتی برای جلب توجه رایدهندگان موثر است. آنها میتوانند استراتژیهایی را برای کمپینهای جوایز طراحی کنند که به جذب رایدهندگان کمک کند.
از سوی دیگر، یک پخشکننده معتبر میتواند به اعتبار فیلم افزوده و آن را در بین دیگر آثار متمایز کند. این اعتبار میتواند به فیلم کمک کند تا در میان رایدهندگان اسکار برجستهتر شود.
بررسی اسکار در شاخه بهترین فیلم بینالمللی حداقل در چند سال اخیر حاکی از آن است که فیلمها حتی برای رسیدن به فهرست ۱۵ تایی نامزدهای اولیه در این شاخه، اغلب دارای دو امتیاز هستند: رونمایی در جشنوارههای معتبر بینالمللی و اکران در آمریکا.
کمیته اسکار سینمای ایران امسال در نهایت و پس از بررسی چندین فیلم در نهایت «در آغوش درخت» ساخته بابک خواجهپاشا را به عنوان نماینده رسمی خود برگزیده است. فیلمی که در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و سه جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم اول را به خود اختصاص داد. پخش بینالملل فیلم سینمایی «در آغوش درخت» بر عهده مرکز بینالملل سوره است اما هنوز خبری درباره اکران احتمالی فیلم در آمریکا منتشر نشده است.
مارال بنی آدم، جواد قامتی، روحالله زمانی، اهورا لطفی و رایان لطفی بازیگران «در آغوش درخت» هستند.
نظر بدهید