محققان مرکز تحقیقات اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی موفق به طراحی نرمافزاری برای تشخیص نوع نورونهای داخل قشر مغز شدند؛ این دستگاه قادر است 90 درصد نوع نورونهای در حال ثبت داخل سلولی در حیوان زنده را به صورت آنلاین تشخیص داده و ثبت کند.
به گزارش سارنا، دکتر میرشهرام صفری، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مرکز تحقیقات اعصاب این دانشگاه در گفتوگو با ایسنا، حیطه تحقیقاتی خود را حوزه علوم اعصاب دانست و گفت: تاکنون ۱۱ محصول را در این حوزه در معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری به ثبت رساندیم که از این تعداد ۴ مورد پذیرش شده است.
وی توسعه نرمافزار و سختافزار را از دیگر زمینههای تحقیقاتی این مؤسسه دانشبنیان دانست و گفت: در این مطالعات موفق به ساخت نرمافزار تشخیص "نوع نورون در داخل قشر مغز" شدیم. این روش کمک مؤثری در انجام تحقیقات الکتروفیزیولوژی در آزمایشگاههای مشابه خواهد بود و میتواند با دقت حدود ۹۰ درصد، نوع نورون در حال ثبت داخل سلولی در حیوان زنده را به صورت آنلاین تشخیص دهد.
صفری، بررسی رفتار شبکه عصبی بینایی در طیف امواج گاما در لایههای مختلف قشر بینایی، پردازش بینایی و تحریک اپتوژنتیک را از دیگر زمینههای تحقیقاتی خود نام برد و یادآور شد: همچنین پروژه نحوه پردازش ادراک کاذب شنیداری در قشر اولیه شنوایی را با همکاری گروه مهندسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس اجرایی کردیم.
این محقق اضافه کرد: برای اجرای پروژه نحوه پردازش ادارک کاذب شنیداری در قشر اولیه شنوایی دستگاههای "لیکومتر"، "کنترل کننده شوک و محرک"، "جعبه شرطیسازی" و "شوکر" مورد نیاز این طرح ساخته شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به طراحی و ساخت دستگاه لیکومتر، توضیح داد: این دستگاه میتواند با دقت میکرومتری زمان لمس زبان حیوان با پروبی که میخواهد از آن تغذیه کند را ثبت کند. حیوان با زبان رفتار با ما ارتباط برقرار میکند و ما با استفاده از این دستگاه پاسخهایی که به ما میدهد را میتوانیم بفهمیم که آیا حیوان منظور ما را متوجه شده است یا خیر.
صفری، کاربرد این دستگاه را بررسی درک ادراک کاذب و یا توهم شنیداری دانست و گفت: در این دستگاه حیوان دچار توهم شنیداری میشود و باید تشخیص دهد که در صورت انتشار صدای مشخصی تغذیه کند.
نظر بدهید