همایون: زنان در شکل‌گیری تمدن‌های دینی نقش اساسی ایفا کردند


عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) می گوید وقتی نقش زنان در بستر تاریخ تمدن را مطالعه می‌کنیم، به حساسیت جایگاه آن‌ها در شکل‌گیری تمدن‌های دینی را پی می‌بریم.

7/20/2019 8:02:16 AM
کد خبر: 2328

به گزارش سارنا، محمدهادی همایون عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران پویا،‌ درباره اهمیت خانواده در بستر تاریخ بشریت گفت: خالص‌ترین جنس انسان‌ها، مأموریت‌محورترین انسان‌ها، برگزیده‌ترین جنس انسان‌ها که همان انبیای بزرگوار هستند، وقتی قرار است مقدمات تمدن الهی در بستر دنیا را فراهم کنند، از کانال خانواده است.

مؤلف کتاب "تاریخ تمدن و مُلک مهدی" افزود: وقتی نقش زنان در بستر تاریخ تمدن را مطالعه می‌کنیم، به حساسیت جایگاه آن‌ها در شکل‌گیری تمدن‌های دینی پی می‌بریم. در آیات قرآن داستان‌هایی از زندگانی زنانی را می‌خوانیم که پایداری خویش در قبال پیامبر زمان‌شان را تا پای جان نشان دادند؛ هاجر(س) یکی از این بانوان بود. این بانوی بزرگوار از یک سو ابراهیم(ع) را در شکل‌گیری جامعه مکه به عنوان پایگاه اصلی مسلمانان و پایگاه ظهور یاری کرد و از دیگر سو صاحب دو فرزندی شد که تمام ادیان الهی از یکی از شاخه‌های آن‌ها نشأت می‌گیرد که همان اسماعیل و اسحاق (ع) بودند.

همایون با ابراز تأسف نسبت به صحه گذاردن بر روایات جعلی در ماجرای هجرت ابراهیم(ع) گفت: متأسفانه یکسری احادیث جعلی و اسرائیلی ماجرای هجرت ابراهیم (ع)‌ و همسرش هاجر را به حسادت زنانه ارتباط دادند در حالی که این بزرگواران از این خصلت‌های ناپسند پاک بودند؛ چرا که او باید حامل نطفه برترین مخلوق خدا یعنی پیامبر اسلام (ص) باشد. لذا باید ماجرای هجرت ابراهیم (ع) را از منظر تمدنی مطالعه کرد. متأسفانه دشمن ماجرای به این عظمت را به یک جریان پست تنزل داد.

وی افزود: حتی در ماجرای زندگانی ائمه (ع) نقش محوری زنان در انتقال نطفه‌های پاک تا امام عصر(عج) را شاهدیم. به این صورت که وقتی قرار است برترین انسان‌های تاریخ بشریت وارد دنیا شوند، بالاترین ساز و کاری که در عالم داریم، بستر خانواده است. لذا در احادیث می‌خوانیم ایشان از "أرحامٍ مطهرّة" متولد شدند.

وی با تأکید بر اینکه هر جای تاریخ که دعوت انبیاء به بن‌بست ظاهری خورده است، یک زن آن بن‌بست را به اذن‌الله برطرف کرد، افزود: حتی در ماجرای خدیجه (سلام‌الله علیها) به عنوان همسر پیامبر(ص) این موضوع مصداق پیدا می‌کند. حتی در ماجرای بزرگی مثل انقلاب اسلامی می‌بینیم انقلاب با حضور زنان در تظاهرات قوت گرفت. انقلاب ما جریانی خانواده‌محور بود؛ یعنی به سطح عموم مردم آمد و سطح عموم مردم سازماندهی خانوادگی داشت. کسانی که مانند من یادشان است، مردم با خانواده در راهپیمایی‌های و تظاهرات شرکت می‌کردند. از این جهت باید اذعان داشت زنان در شکل‌گیری تمدن‌های دینی نقش کلیدی ایفا کردند.

منبع: تسنیم

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.