سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد:

صدور حکم اعدام برای دو مفسد اقتصادی/ محکومیت یک جاسوس به ۱۰ سال حبس


صدوسی‌وسومین نشست سخنگوی قوه قضاییه عصر امروز با حضور نمایندگان رسانه‌ها برگزار شد و حجت الاسلام محسنی اژه ای به سوالات خبرنگاران درباره متهمین محیط زیست، ممنوع الخروج بودن سیف، بازداشت دلالان بازار سکه و ارز و ... پاسخ داد.

11/11/2018 9:51:12 PM
کد خبر: 240

به گزارش سارنا به نقل از مهر، صد و سی و سومین نشست خبری حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای با حضور نمایندگان رسانه های داخلی آغاز شد.

در این نشست ۹۰ دقیقه ای قرار است، سخنگوی قوه قضائیه به سوالات خبرنگاران پیرامون آخرین وضعیت پرونده های قضائی توضیحاتی را ارائه دهد.

در ابتدای نشست حجت الاسلام محسنی اژه‌ای از صدور احکام جدید برای مفسدان اقتصادی خبر داد و گفت: داریوش ابراهیمیان فرزند علی اکبر به اتهام افساد فی‌الارض از طریق سردستگی گروه مجرمانه منتهی به اخلال در نظام پولی و بانکی و اقتصادی در سطح وسیع و گسترده و بصورت سازمان‌یافته از طریق هک و نفوذ در شبکه بانکی بانک ملت و برداشت غیرقانونی مبلغ یکهزاروپانصدو چهل میلیارد ریال از حساب‌های بانکی هزار و سیصد و پنجاه و دو نفر از مشتریان بانک ملت به اعدام از طریق چوبه دار و ضبط کلیه وجوه و منافع حاصله به نفع دولت بعنوان جزای مالی و رد مال محصله به میزان ۳۵۰ میلیون ریال مشترکا با متهم ردیف سوم(محمد بهاءالدینی) در حق شاکی خصوصی محکوم شد.

وی ادامه داد: یونس بهاء‌الدینی فرزند ابراهیم به عنوان مفسد فی‌الارض از طریق سردستگی گروه مجرمانه منتهی به اخلال در نظام پولی و بانکی و اقتصادی در سطح وسیع و گسترده و بصورت سازمان‌یافته از طریق هک و نفوذ در شبکه بانکی بانک ملت و برداشت غیرقانونی مبلغ یکهزاروپانصدو چهل میلیارد ریال از حساب‌های بانکی هزار و سیصد و پنجاه و دو نفر از مشتریان بانک ملت به اعدام از طریق چوبه دار و ضبط کلیه وجوه و منافع حاصله به نفع دولت بعنوان جزای مالی و رد مال محصله به میزان ۳۵۰ میلیون ریال مشترکا با متهم ردیف سوم (محمد بهاءالدینی) در حق شاکی خصوصی محکوم شد.

وی افزود: محمد بهاءالدینی به ۱۰ سال حبس محکوم شده و حکم وی قطعی است. ایمان پهلوانی به پنج سال حبس تعزیری قطعی و ضبط اموال محکوم شده است. مرتضی کاتبی نژاد فرزند صفر به پنج سال حبس، رضا نادری فرزند صفر علی به پنج سال حبس تعزیری محکوم شدند.

اژه ای تصریح کرد: این افراد جرم های مختلفی از جمله قاچاق، ارز و غیره دارند.

وی ادامه داد: سندباد سفرها به شش سال حبس، علیرضا سنجری به شش سال حبس و جزای نقدی به مبلغ ۱۶میلیون ریال، محمد مرادی به شش سال و شش ماه حبس و جزای نقدی محکوم شده است. فریدون امین آقایی به شش سال و سه ماه حبس و جزای نقدی معادل هشت میلیارد ریال؛ مجید فلاحی به شش سال و سه ماه حبس و جزای نقدی، سید محمد کاویانی به شش سال و سه ماه حبس و جزای نقدی، محمد غالب علمداری به پنج سال و سه ماه حبس و جزای نقدی، فرشاد بهادری به شش سال حبس و جزای نقدی، مهدی محبی فرزاد به پنج سال و سه ماه حبس و جزای نقدی، علی نورایی به پنج سال و دو ماه حبس و جزای نقدی، امیر میثم گیاهی به پنج سال و یک ماه حبس و جزای نقدی، رضا شرکت افتخار به پنج سال و یک ماه حبس و جزای نقدی، فرخ اسکندری نژاد به پنج سال حبس، مسعود ابراهیمی گندمی به پنج سال حبس و جزای نقدی محکوم شده است.

صدور ۱۰ سال حبس برای یک جاسوس

محسنی اژه ای در خصوص برخورد با متخلفان در حوزه قضایی هم گفت: از حدود ۴۰هزار قاضی و کارمند که داریم، افراد پاکدست زیاد داریم با این حال اسامی و تخلف دو قاضی اعلام شده بود که بررسی شد و این دو نفر از کار تعلیق شدند. یک مورد هم حکم قطعی صادر شده که برای حجت الله یازرلو به اتهام اخذ رشوه به ده سال حبس، سه سال انفصال، هفت میلیارد تومان رد مال و ضربه شلاق محکوم شده است.

معاون اول قوه قضائیه به وضعیت پرونده یک جاسوس اشاره و تصریح کرد: کمال امیر بیک فرزند محمد کارمند وزارت امور خارجه به ده سال حبس و ضبط دویست هزار دلار محکوم شده است.

محسنی اژه‌ای ادامه‌ داد: در رابطه با تخلفات ارزی۹۶ اخیرا بازداشت شدند که ۲۸ نفر آزاد شدند.

وی در رابطه با پرونده بانک سرمایه و صندوق فرهنگیان گفت: برای ۱۳نفر کیفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شده است و دو نفر از مدیران پیشین این بانک نیز اخیرا بازداشت شدند.

صدور هفت کیفرخواست در پرونده واردات خودرو

محسنی اژه ای در رابطه با پرونده واردات قطعات خودرو گفت: برای هفت متخلف این پرونده کیفرخواست صادر شده است.

وی افزود: برای۴ نفر از متهمان پرونده شرکت لیزینگ کیمیایی هم کیفرخواست صادر شده است. برای دو نفر از متهمان پرونده تعاونی ولیعصر کیفرخواست صادر شده است. همچنین در پرونده شرکت تعاونی‌ البرز ایرانیان برای دو نفر از متهمان کیفرخواست صادر شده است.

معاون اول قوه قضائیه با انتقاد از جعل عناوین از سوی برخی اشخاص گفت: شخصی ادعا کرده که ابتدا داماد رییس جمهور آقای روحانی و بعد داماد بنده یعنی محسنی اژه ای است. این فرد با جعل عنوان و امضا؛ نامه‌ای به شورای پول و اعتبار نوشته است. هشدار می دهم که افراد، چنین روشهایی را به کارنبرند.

امکان صدور حکم افساد فی الارض برای توزیع کنندگان مشروبات الکلی 

وی در رابطه با توزیع مشروبات الکلی گفت: ساخت و توزیع مشروب و توزیع مشروبات مسموم همگی جرم است. در پرونده اخیر که در بندر عباس بود، هجده نفر بازداشت شدند و تا کنون ۳۸ نفر به دلیل شرب این مشروبات فوت کردند. چنین مواردی می تواند حتی تا معادل افساد فی الارض مطرح شود.

محسنی اژه ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده‌ جعبه سیاه پرونده‌ بابک زنجانی گفت: من متوجه این مسئله نشدم که چه نقشی دارد و آیا اینکه نقش وی پر رنگ تر است یا خیر؟ این پرونده به دادگاه ارسال شده است.

صدور کیفرخواست برای عراقچی و سالار آقاخان

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه چند متهم اصلی فساد ارزی اخیر محاکمه و حکم آنها به زودی اجرا می شود، آیا در این راستا اتهاماتی هم برای ولی الله سیف اثبات شده؟ با توجه به اینکه شنیده شده سه نفر از مدیران بانک مرکزی شاغل در دوره این شخص بازداشت شدند؟ این موضوع صحت دارد و آیا پرونده‌ قضایی برای رییس سابق بانک مرکزی تشکیل شده است؟ گفت: در رابطه با بانک مرکزی سه پرونده تشکیل شده است. یکی از پرونده ها مربوط به شکایت یکی از سمن ها از بانک مرکزی بود که از بانک مرکزی و برخی از اعضای شرکت های تعاونی شکایت مطرح و پرونده تشکیل شده است. گزارشی هم از سوی مجلس در رابطه با رییس کل سابق مطرح است که هنوز به دادگاه ارسال نشده است.

وی ادامه داد: پرونده دیگری در رابطه با توزیع خارج از مقررات در رابطه با توزیع اسکناس ارز است افرادی از جمله معاون بانک مرکزی و سالار آقا خان مطرح شده است که در این پرونده برای پنج نفر از جمله معاون ارزی و سالار آقا خان کیفرخواست صادر شده است.

محسنی اژه ای تصریح کرد: افرادی هم اخیرا بازداشت و احضار شدند که یکی از آنها مدیر کل قسمتی از بانک مرکزی است که این فرد به اتهام مالی بازداشت است، دو نفر هم تحت تعقیب هستند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با ممنوع الخروجی سیف گفت: این فرد همچنان ممنوع الخروج است و در شکایت های مذکور، پرونده ای هم این فرد دارد.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: در خصوص پرونده واردات خودرو چند پرونده تشکیل شده و اخیر دو مدیر شرکت رنو و تویوتا بازداشت شدند.

محسنی اژه‌ای در خصوص تخلفات رخ داده در واگذاری فروشگاه رفاه به بخش خصوصی گفت: سازمان بازرسی کل کشور ورود پیدا کرده اما نتیجه آن هنوز مشخص نیست؛ در مورد واگذاریها معمولا پرونده تشکیل می شود اما در راستای رسیدگی به آن کوتاهی می شود.

اتهام متهمان محیط زیستی افساد فی الارض است

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که آیا عنوان اتهامی متهمان پرونده محیط زیستی تغییر کرده است؟ گفت: عنوان اولیه‌ی این‌ متهمان جاسوسی بود و طبق قانون جاسوسی میتواند تا معادل افساد فی الارض برود. بر حسب اطلاعات و گزارش های تکمیلی از ستاد نیروهای مسلح و با توجه به اقاریر این افراد، مشمول ماده ۲۸۶ و نه صرفاً جاسوسی دانسته شد. تشخیص قاضی این بود که با وصول گزارش مذکور از جاسوسی به افساد فی الارض تبدیل شد و به دادگاه ارسال شده است.

در ادامه سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آخرین وضعیت پرونده عیسی شریفی گفت: دقیقا نمی دانم پرونده در چه مرحله ای است اما فکر می کنم هنوز حکم اجرا نشده است.
 

چرا پاسخگویی برای سلبریتی‌ها سنگین است؟

وی همچنین در پاسخ به این سوال که بعد از زلزله کرمانشاه عده ای از افراد سرشناس پول هایی را جمع آوری کردند و حساب آنها مسدود شده است، آخرین وضعیت این پرونده چیست؟ گفت: نکته اول این است که چرا برای برخی اشخاص سوال کردن سنگین است و ناراحت می شوند. ممکن است فردی برای پاسخ به سوالاتی احضار شود واین موضوع نباید سنگین باشد.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: در زمان جمع آوری این وجوه بنده اعلام کردم اگر این افراد بگویند که پولی را برای منظور مشخص جمع آوری می کنند و مردم هم به او پول بدهند و پول جمع آوری شده هم سر جای خود مصرف شود، کار درستی است و قابل شکایت نیست؛  در حال حاضربرای برخی سوال شده که این پول های جمع اوری شده کجا و صرف چه موضوعی شده است و نباید کسی از احضار شدن ناراحت شود. در این مورد تعدادی از حساب ها مسدود و مجدد رفع مسدودی شد اما آمار دقیقی ندارم.

سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی و اینکه آیا شاهد اجرای حکم خواهیم بود؟ گفت: هم اکنون هم در حال اجرا است، اگر مواردی باشد که حضور این فرد ضروری باشد، ممکن است رخ دهد، در خصوص اموال هم اتفاق خاص جدیدی نیفتاده است. در ایران هم هر مقداری شناسایی شود، بررسی می شود. برخی از اموال به مزایده گذاشته میشود،  اما به فروش نمی رود.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.