رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: ۴۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی/ نظام هزینه درآمد اجرا می‌شود


قزوین- رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: ۴۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور داریم که با شناسایی و وصول آن و نیز اجرای نظام هزینه درآمد، برای تحقق عدالت مالیاتی گام برخواهیم داشت.

8/21/2019 9:47:01 AM
کد خبر: 2484

امیدعلی پارسا در سفر به قزوین برای افتتاح ساختمان جدید امور مالیاتی شهر محمدیه در گفتگوی اختصاصی با مهر به سوالات مختلفی در خصوص درک شرایط واحدهای تولیدی در رکوداقتصادی، معافیت ها و تشویق های مالیاتی، اقتصاد زیرزمینی و میزان فرار مالیاتی و سیاست سازمان امور مالیاتی در تحقق عدالت مالیاتی در کشور پاسخ گفت که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

* افزایش مالیات واحدهای تولیدی در شرایط رکود مشکلات صنعتگران را بیشتر کرده است در حمایت واقعی از تولیدکنندگان چه راهکاری خواهید داشت؟

امسال ما یک بخشنامه کشوری ابلاغ کردیم در جهت حمایت از تولید و یک فرصت استثنایی و بسیار ویژه در سال رونق تولید فراهم شده که هر واحد تولیدی که اصل بدهی مالیاتی خود را تا پایان مهر ماه پرداخت کند از ۱۰۰ درصد بخشودگی جرایم برخوردار می شود. این جرایم برای برخی واحدها دو تا سه برابر اصل وام و تسهیلات تولیدکنندگان است و فشار زیادی به تولید کننده وارد می کند و این معافیت یک فرصت طلایی و خوبی را فراهم کرده تا تولیدکنندگان و صنعتگران از آن برخوردار شوند و ما انتظار داریم صاحبان واحدها از این حمایت دولت برای حل بخشی از مشکلات مالی خود استفاده کنند.

* مهمترین رویکرد شما در این شرایط برای جلوگیری از فرار مالیاتی چیست و آیا خط قرمز دارید؟

بله خط قرمز ما در سازمان امور مالیاتی فساد اداری و فرار مالیاتی است که بشدت با آن برخورد می کنیم، سازمان امور مالیاتی چند موضوع مهم را دنبال می کند و در عین حال که دنبال دریافت وصول مالیات برای اجرای پروژه های عمرانی و اداره کشور و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان دولت است، به طور همزمان با فرار مالیاتی و فساد اداری هم برخورد می کنیم و امیدواریم در سال رونق تولید دین خود را به اقتصاد کشور ادا کنیم.

یکی از مشکلات ما فرار مالیاتی است که انواع متعددی دارد و از طریق کارت های بازرگانی صوری، شرکت های صوری و کار به نام دیگران، کتمان درآمدها دیده می شود که ساز و کار شناسایی این موارد در همه دنیا یک چیز است و این که باید همه ریز داده های مربوط به امور پولی و بانکی و شغلی افراد و دستگاهها در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد.

این فرآیندی است که در کشور ما هم با قدرت و سرعت شروع شده و به خوبی پیش می رود و ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم تکلیف کرده همه دستگاههای اجرایی دولتی هر ریز داده ای راجع به هر کسی دارند را باید در اختیار امور مالیاتی قرار دهند.

بحث دیگر این است که ما سامانه ای به نام پایانه های فروشگاهی و شکل ساده شده‌اش همین کارتخوان‌ها داریم که بایستی تمامی معاملات در حوزه کالا و خدمات در هر نقطه ای از کشور در بستری که سازمان امور مالیاتی فراهم می‌کند صورت بگیرد که به واسطه آن همه معاملات رصد شده و امکان کارهای جعلی و صوری از بین می رود.

* میزان فرار مالیاتی در کشور چه میزان است؟

۴۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم که این میزان از مجموع بودجه‌های عمرانی کشور بیشتر است لذا هر سه قوه با هم گرایی و اجماع کامل به سمت حداقل کردن این پدیده پیش می روند و در استان های مختلف کارهای خوبی برای شناسایی و مقابله با فرار مالیاتی انجام شده است.

* آیا اقتصاد زیرزمینی هم در کنار فرار مالیاتی داریم؟

بله در کشور اقتصاد زیر زمینی داریم و ما متاسفانه خیلی از همه موارد دقیق قاچاق و اقتصاد زیرزمینی را نمی دانیم و فقط حدس می زنیم و برآوردی داریم اما نظام مالیاتی کشور دنبال پیاده کردن عدالت مالیاتی است تا هم کارآیی نظام مالیاتی بالا برود و هم بودجه مورد نیاز کشور تامین شود و کارهای مدیریت کشور بخوبی صورت گیرد.

البته برای تحقق عدالت مالیاتی، اصلاح قوانین هم لازم است و در این راستا در سازمان امور مالیاتی اقدامات خوبی شده و پایه های جدید مالیاتی تعریف شده و برای نمونه با بررسی تراکنش های بانکی کسانی که بیش از ۵ میلیارد تومان در سال تراکنش بانکی دارند، اطلاعات خوبی در خصوص فاصله آنچه که این افراد پرداخت می کنند با آنچه که باید پرداخت شود جمع آوری شده و روند خوبی را طی می کنیم تا هدف و شعار اصلی خود را در رسیدن به تحقق عدالت مالیاتی محقق کنیم.

در سازمان امور مالیاتی چند برنامه را با هم پیش می بریم که اولین کار وصول حداکثری درآمدهایی است که طبق قانون مشمول مالیات هستند مگر آنکه معافیت داشته باشند، کار دوم حمایت از تولید

کننده واقعی است که امسال معافیت بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیاتی تولیدکنندگان در دستور قرار دارد که اختیارات و حمایت فقط برای امسال است و سال آینده حداکثر اختیاری که مدیران خواهند داشت ۵۰ درصد است و لذا توصیه می شود تا پایان مهر و 6 ماه فرصت داده شده استفاده شود.

در صددیم پایه های مالیاتی کشور را توسعه بخشیم و به غیر از مالیات دریافتی کنونی از منابع مغفول مانده هم مالیات بگیریم تا عدالت مالیاتی محقق شود و به کسی ظلم نکنیم و یک سیستم مالیاتی عادلانه را در کشور پیاده کنیم.

* حمایت های شما و تعیین نرخ مالیات برای استانها آیا منطقی است مثلا برای استان قزوین ۱۹۰۰ میلیارد تومان در این شرایط رکود مالیات پیش بینی شده که شاید خوشبینانه ترین میزان تحقق آن ۱۲۰۰ میلیارد باشد در این زمینه چه خواهید کرد؟

روال ما در حمایت از تولید یک حالت تضمینی است البته سیاست ما حمایت بدون حساب، نامشروع و نامحدودی نیست و بی نظمی نداریم لذا امیدواریم فضایی را فراهم کنیم تا مجموع درآمدهای استانهای کشور بیشتر شود تا بتوانیم تخصیص بیشتری به استانها بدهیم و هیچ راهی برای افزایش اعتبارات استان های کشور جز دریافت وصولی ها بر اساس اصول نیست البته انصاف هم باید رعایت شود به همین دلیل از مدیران استانها خواسته ایم فرارهای مالیاتی را شناسایی و برخورد کنند و هر مدیری در این مورد موفق عمل کرده و وصولی ها را بالا ببرد تشویق شده و اعتبارات بیشتری خواهد گرفت.

نظام هزینه درآمد را اجرا می کنید؟  

امیدواریم سال آینده نظام «درآمد، هزینه» را به گونه ای تنظیم و اصلاح کنیم تا همه استانها به صورت مستقل بتوانند با هر روشی که به صلاحشان است درآمدهای خود را به حداکثر برسانند و ملاک ارزیابی مدیران همین موضوع است و هر مدیر استانی که در وصول درآمد مالیاتی به حداقل راضی شود، مواخذه شده و اعتبارات حداقلی را دریافت خواهد کرد.

با این روش تلاش می کنیم هر مدیر استانی به اندازه توان، موفقیت و وصولی خود از اعتبارات عمرانی استفاده کند و شما اختیار دارید هم صلاح مردم را در نظر بگیرید و هم عدالت مالیاتی را پیاده کنید و با شناسایی و وصول فرارهای مالیاتی به افزایش درآمدهای استان خود کمک کنید.

 

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.