به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، سامانه هوشمند تشخیص پونومی کووید19 با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و علیرضا زالی فرمانده ستاد مدیریت کرونا در استان تهران رونمایی شد.
حمیدرضا ربیعی، استاد تمام هوش مصنوعی در دانشگاه صنعتی شریف درباره ویژگیهای این سامانه هوشمند توضیح داد: برای تشخیص بیماری کرونا راههای مختلفی در جهان مورد بررسی قرار گرفته است و از آنها استفاه میشود. اما مهمترین و کم خطاترین روش برای تشخیص بیماری استفاده از سی تی اسکن قفسه سینه بیمار است.
وی افزود: سامانه تشخیص پونومی کووید 19 با یک کار تیمی در دانشگاههای مختلف در عرض یک ماه طراحی شد که ضریب خطای آن نسبت به دو نمونه مشابهی که در چین و استنفورد طراحی شده بسیار پایینتر است. گستره استفاده از این نرمافزار به صورت آنلاین هم برای تمام جهان قابل استفاده است.
ربیعی توضیح داد: ما برای طراحی و ارزیابی این سیستم از سه دسته تصویر استفاده کردهایم، تصویر قفسه سینه افراد سالم، افراد مبتلا به کووید 19 و افرادی که بیمار بودهاند اما کویید 19 نداشتند. ما این تصاویر را پیش پردازش و سپس نرمالایز کردیم.
وی ادامه داد: توانایی دیگری که این سامانه دارد اندازهگیری حجم ناحیه عفونی است که میتواند توسط مراکز درمانی مورد استفاده قرار بگیرد. این مراکز درمانی می توانند به صورت آنلاین تصاویر سی تی اسکن را برای ما سیستم ارسال کنند و نتیجه آن را با دقت بسیار بالایی دریافت کنند و یا حتی قابلیت نصب این نرمافزار در مراکز درمانی وجود دارد.
این استاد دانشگاه در مورد مواد مورد استفاده این سامانه تصریح کرد: گاهی به دلیل حجم مراجعات بیماران مبتلا به کووید 19 دقت رادیولوژیستهای ما پایین می آید و از طرف دیگر تغییرات حجم عفونی با چشم چندان قابل تشخیص نیست این سامانه اطلاعات لازم را در اختیار پزشک قرار می دهد. از طرف دیگر متأسفانه هنوز نقاطی از کشور وجود دارد که دسترسی به رادیولوژیست در آنها مشکل بوده و یا اصلا وجود ندارد که در این شرایط هم سامانه به صورت آنلاین می تواند به بیماران خدمت رسانی کند.
نظر بدهید