به گزارش سارنا به نقل از مهر، مهدی کشمیری در گفتگو با مهر، درباره پیش نویس اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم که وزارت اقتصاد در آن پیشنهاد کاهش معافیتهای مالیاتی درآمد شرکتهای فناور پارکها و لغو معافیت مالیاتی حقوق کارکنانشان را ارائه داده، توضیح داد و گفت: لایحه اصلاح نظام مالیاتی، در واقع اصل درست و پیش برندهای بوده و بالاخره یکی از زیربناهای توسعه کشورها، یک نظام مالیاتی درست، شفاف و به روز است.
قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در امور فناوری افزود: از جمله بخشهایی که به تدریج مشمول معافیت شدهاند، شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در پارکها هستند و در همین راستا با برداشتی که وزارت اقتصاد از این موضوع داشته، یک جمع بندی کرده و بر اساس آن پیشنهاد کاهش معافیتهای مالیاتی درآمد شرکتها را ارائه کرده است.
با کاهش معافیتهای مالیاتی شرکتها مخالفیم
کشمیری گفت: آنچه که ما در حال حاضر نسبت به آن بحث داریم این است که آیا جمع بندی و پیشنهاد وزارت اقتصاد پیشنهاد و یا اقدام درستی است یا خیر؟ ما قطعاً با این پیشنهاد مخالف هستیم.
وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه این حوزه، حوزه جوان و نوپایی است و هر اختلالی از این جنس، منجر به ایجاد سکتههای جدی در کار این شرکتها میشود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، همه کشورهای جهان به اشکال مختلف، از چنین شرکتهایی حمایت میکنند. البته قبول دارم که نیازمند اصلاحیه در این حوزه هستیم ولی اینکه بخواهیم خللی در کارشان ایجاد کنیم، اشتباه است.
رایزنی وزارت علوم با وزارت اقتصاد / تلاش برای اقناع سازی پیشنهاد دهندگان
قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در امور فناوری با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای جلوگیری از عملیاتی شدن این پیشنهاد، گفت: در قدم اول معاونت پژوهشی وزرات علوم بنا دارد، با دوستانی که این پیشنهاد را ارائه دادهاند، تعامل و در راستای اقناع سازی آنها تلاش کند. میخواهیم آنها (وزارت اقتصاد) را قانع کنیم که در صحن دولت، اصراری برای اجرایی شدن این پیشنهاد نداشته باشند.
اعضای دولت را حساس میکنیم
کشمیری ادامه داد: کار دومی که باید در دستور کار قرار دهیم، این است که باقی اعضای دولت را نسبت به این موضوع حساس کنیم که فکر میکنیم با توجه به اقبالی که به دانش بنیانها و موضوع توسعه فناوری وجود دارد، بتوانیم آنها را قانع کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: دولت نیز علاقه مند به یکپارچگی جمعی است؛ یعنی اگر این موضوع از دولت خارج شد، خیلی برایشان خوشایند نیست که مثلاً بخشهای دیگر نکات دیگری داشته باشند.
قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در امور فناوری درباره چالشهایی که ممکن است شرکتها در صورت موافقت با این پیشنهاد با آن مواجه شوند، گفت: اینطور نیست که حیات و ممات پارک و شرکتهای مستقر در پارکها به این امتیاز قانونی وصل باشد؛ اما بالاخره یکی از ارزش افزودههایی است که برای آنها فراهم است و کاهش معافیتها میتواند یک امتیاز منفی برای شرکتها باشد.
نباید ضربهای به شرکتها و واحدهای مستقر در پارکها وارد شود
کشمیری در ادامه تصریح کرد: این اکوسیستم خود دارای عناصر دیگری است که به اندازه کافی جاذبه دارد؛ یعنی مثلاً در دنیا بسیاری از پارکها معافیت قانونی ندارند ولی پارکهای زنده، پویا و پر رونقی هستند. ولی چون ما در نقطه شروع هستیم، چنین چیزی را توصیه نمیکنیم و لزومی وجود ندارد که با اعمال کاهش معافیتها، ضربهای را به آنها وارد کنیم و بعد بگوییم خودتان را باید ریکاوری کنید.
وی در پایان توسعه و تعاملات بیرونی شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در پارکها را به عنوان یکی از نقاط امید جدی کشور برای عبور از مشکلات ناشی از تحریمها برشمرد.
مهتاب چابوک
نظر بدهید