فرمولی برای حفظ سلامت سرخرگ‌ها


همه چربی ها برای سرخرگ ها بد نیستند. به عنوان مثال، مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 برای سلامت سرخرگ ها بسیار مفید هستند.

12/3/2018 9:30:24 AM
کد خبر: 418

حفظ سلامت سرخرگ ها از اهمیت بسیاری زیادی برخوردار است. دنبال کردن برخی عادات سالم چیزی است که سرخرگ های شما به آن نیاز دارند.

به گزارش سارنا به نقل از "استپ تو هلث"، بسیاری از مشکلات قلبی عروقی که امروزه با آنها مواجه هستیم، در نتیجه آسیب است که کلسترول و سموم به سرخرگ ها وارد می کنند و این در شرایطی است که افراد بسیاری از آن آگاه نیستند.

دنبال کردن یک سبک زندگی کم تحرک و رژیم غذایی ضعیف از محرک های اصلی برای بروز این شرایط محسوب می شوند. حتی اگر در ابتدا علائمی آشکار وجود نداشته باشند، در ادامه مشکلات دستگاه قلبی و عروقی پدیدار خواهند شد.

از این رو، پیش از بروز یک بیماری جدی، آگاهی از چگونگی ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی برای بهبود و تقویت سلامت سرخرگ ها اهمیت دارد.

اسیدهای چرب امگا-3 مصرف کنید

فرمولی برای حفظ سلامت سرخرگ‌ها

همه چربی ها برای سرخرگ ها بد نیستند. به عنوان مثال، مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 برای سلامت سرخرگ ها بسیار مفید هستند.

این نوع از چربی سطوح کلسترول خوب (HDL) را افزایش می دهد، در شرایطی که کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را در بدن کاهش می دهد.

مصرف منظم اسیدهای چرب امگا-3 خطر آترواسکلروز (سخت شدن رگ های خونی)، پر فشاری خون، و حمله قلبی را کاهش می دهد. افزون بر این، اسیدهای چرب امگا-3 از خواص ضد التهابی سود می برند، از این رو، برای دستگاه گردش خون و مغز مفید هستند.

از بهترین منابع غذایی برای اسیدهای چرب امگا-3 می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ماهی های چرب، مانند سالمون، ساردین، خالمخالی، تن، شاه ماهی

- مغزها و دانه های خوراکی، مانند گردو و دانه های کتان

- آووکادو

- روغن زیتون

- سویا

ورزش منظم را فراموش نکنید

فرمولی برای حفظ سلامت سرخرگ‌ها

ورزش منظم یکی از عادات توصیه شده برای حفظ سلامت سرخرگ هاست. فعالیت جسمانی به گردش خون بهتر و حفظ سلامت دستگاه تنفسی کمک می کند.

بر همین اساس است که هر گونه فعالیت جسمانی برای پیشگیری از شرایطی مانند کلسترول بالا، فشار خون بالا، و مشکلات مرتبط با وزن مفید است. در حقیقت، تنها با 30 دقیقه ورزش در روز، حتی در حد پیاده روی، خطر حمله قلبی و سکته مغزی می تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

یک رژیم غذایی متعادل را دنبال کنید

فرمولی برای حفظ سلامت سرخرگ‌ها

مصرف یک رژیم غذایی متعادل برای بدن به شیوه های مختلف، از حفظ سلامت سرخرگ ها تا کمک به حفظ وزن سالم، مفید است. از آنجایی که رژیم غذایی متعادل شامل مواد غذایی مغذی مختلف می شود، از بهترین روش ها برای کاهش وزن و حفظ سطوح سالم کلسترول در بدن است.

بهتر است در رژیم غذایی متعادل خود میزان شکر و نمک را محدود کنید زیرا مصرف بیش از حد آنها می تواند به سلامت سرخرگ ها آسیب وارد کند.

یک رژیم غذایی متعادل شامل موارد زیر می شود:

- میوه ها و سبزی های تازه

- غلات کامل و حبوبات

- مغزها و دانه های خوراکی

- گوشت بدون چربی و ماهی

سطوح استرس خود را مدیریت کنید

فرمولی برای حفظ سلامت سرخرگ‌ها

زمانی که بدن با استرس مداوم و بلند مدت مواجه است، برخی واکنش های شیمیایی خاص رخ می دهند. این واکنش ها می توانند به بروز مشکلاتی در سرخرگ ها منجر شوند. ضربان قلب افزایش می یابد، فشار خون بالا می رود، و گردش خون اغلب با آثاری منفی مواجه می شود.

اگرچه نوسانات خلقی به طور مستقیم مسئول سلامت سرخرگی ضعیف نیستند، اما اثر منفی بر آن دارند. از این رو، تن‌آرامی و تمرینات تنفس ضروری هستند. شما باید چگونگی مدیریت و کاهش استرس را فرا بگیرید.

از مصرف بیش از حد غذاهای حاوی کلسترول پرهیز کنید

فرمولی برای حفظ سلامت سرخرگ‌ها

بدن انسان از کلسترول برای انجام برخی فرآیندهای خاص استفاده می کند. اما مقدار بیش از حد این ماده در سرخرگ ها می تواند به عاملی برای بروز بسیاری از بیماری های قلبی تبدیل شود.

کبد کلسترول تولید می کند، اما با مصرف برخی مواد غذایی نیز این ماده را دریافت می کنید. پس اگر حفظ سلامت سرخرگ های خود را مد نظر قرار داده اید تا حد امکان از آنها پرهیز کنید.

از منابع رایج کلسترول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- گوشت قرمز 

- محصولات لبنی پر چرب و کره

- گوشت دودی، سوسیس، کالباس و گوشت های فرآوری شده دیگر

- غذاهای سرخ شده و چیپس سیب زمینی

- شیرینی ها و نان های فرآوری شده

از نوشیدنی های الکلی و سیگار کشیدن پرهیز کنید

فرمولی برای حفظ سلامت سرخرگ‌ها

مصرف نوشیدنی های الکلی می تواند اثر منفی بر سرخرگ های شما داشته باشد. مواد سمی موجود در سیگار نیز می تواند به سرخرگ ها آسیب وارد کند. سیگار کشیدن سطوح کلسترول خوب را کاهش داده و احتمال ابتلا به هایپرکلسترولمی (سطوح بالای کلسترول در خون) را افزایش می دهد.

در پایان، باید به این نکته اشاره داشت که معاینات پزشکی منظم را نباید فراموش کرد زیرا از این طریق می توان بیماری و شرایط نامطلوب سلامت را پیش از این که به مشکلی جدی تبدیل شوند، شناسایی کرد.

منبع: عصرایران

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.