به گزارش سارنا به نقل از مهر، امیر عابدینی در گفتگو با مهر، درباره اصلاحات ایجاد شده در اساسنامه فدراسیون فوتبال و حذف رای وزیر ورزش از مجمع این فدراسیون گفت: این اتفاق باید سالها قبل رخ میداد. بنده جزو کسانی بودم که مرتب از وزرای ورزش میخواستم که جایگاه فنی و تخصصی در فدراسیونها به سازمان تربیت بدنی یا وزارت ورزش ارتباطی ندارد. معنای فوتبال حرفهای طبق تعاریف فیفا مشخص است یعنی فوتبالی کاملاً جدا شده از پیکره دولت و در قالب متخصصان و افراد کاربلد.
حرفم به سلطانیفر برخورد
وی ادامه داد: ما عادت کردهایم که حرف منطق را قبول نمیکنیم و در نهایت با فشار دیگران مجبوریم که تن به اصلاحات قانونی بدهیم. من این اتفاق را به فال نیک میگیرم. امیدوارم موارد دیگر هم در اساسنامه از جمله استقلال ارکان مختلف فدراسیون دیده شده باشد. خیلی مهم است که کمیتههای انضباطی، اخلاق و مالی زیر نظر مجمع هدایت شوند. یا مثلاً بحث بانوان را حل کرده باشیم.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال درباره تاثیر تعلیق احتمالی بر قبول اصلاحات اساسنامه تاکید کرد: اعتبار معنوی وزارت ورزش در کار اجرایی، خدشه دار خواهد شد. تعجب میکنم که چرا وزارت ورزش اصرار به این کار داشتند. روزی آقای سلطانی فر وزیر فعلی ورزش را ملاقات کردم و حرفی زدم که شاید به ایشان «برخورد». من گفتم فوتبال را فدای سیاست و سایر ورزشها را هم فدای فوتبال نکنید. ایشان پاسخ داد «عجب»! گفتم واقعیت همین است و شما در جایگاه وزیر ورزش باید به تمام رشتهها اشراف داشته باشید. کار وزارتخانه نظارتی و سیاست گذاری است. الان ورزش زیر مجموعه فرهنگ است و تکلیفش با درآمدزایی یا مالیات مشخص نیست. وزارت ورزش باید این مشکلات را حل و بستر را فراهم کند.
استقلال و پرسپولیس هم باید از پوشش دولت خارج شوند
عابدینی با بیان اینکه اگر خطر تعلیق نبود فدراسیون و وزارت زیر بار اصلاحات اساسنامه نمیرفتند، یادآور شد: فدراسیون خبر احتمال تعلیق را تکذیب میکرد. مگر ما کار دیگری جز تکذیب بلد هستیم؟ وقتی در اقتصاد هم اتفاقی میافتد مسئولان فقط تکذیب میکنند ولی مردم حرف درست تری را میزنند.
وی تصریح کرد: حالا که فیفا تعامل نشان داده و اساسنامه فدراسیون فوتبال هم اصلاح شده است، آقایان باید استقلال و پرسپولیس را هم از تحت پوشش دولت خارج کنند تا این دو باشگاه هم دچار محرومیت نشوند. در قانون نداریم که وزیر ورزش رئیس مجمع دو باشگاه استقلال و پرسپولیس باشد. اگر هم بخواهند خلاف این کار را انجام بدهند، اصرار آقایان برای واگذاری استقلال و پرسپولیس فقط «شو آف» است.
کمیته اخلاق به میل مهدی تاج کار میکرد
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سئوال که چرا فدراسیون تاکنون برابر درخواستهای فیفا برای اصلاح اساسنامه مقاومت می کرده است؟ گفت: یک مثال میزنم. شما به کمیته اخلاق فیفا نگاه کنید که چطور تمام مدیران و روسایش را به دادگاه کشید آنهم بدون ملاحظه؛ از آقای بلاتر گرفته تا میشل پلاتینی که محروم شدند. این کمیته تحول عظیمی در فیفا ایجاد کرد. در واقع این کمیته به خاطر استقلالش، این روح را دارد که میتواند از فوتبال صیانت کند. ولی کمیته اخلاق فدراسیون ما چطور بود؟ این کمیته زیر مجموعه مهدی تاج و رئیس فدراسیون کار میکرد؛ یعنی اگر آقای تاج دوست داشت آقای کفاشیان پنج سال محروم شود، این کمیته همین رای را میداد.
عابدینی اظهار کرد: آنچه که ما باید با فیفا کنار بیاییم همین استقلال کمیتهها است. طبق ادعای علی کفاشیان رئیس سابق فدراسیون ما به فیفا دروغ گفتیم و اسناد جعلی نشانشان دادیم. این را بگذارید در کنار اینکه جاسوسهای دو جانبه زیادی هم در ایران داریم که به نفع بیگانگان کار میکنند. بعضی از دلالها هم هستند که در ورزش ما رخنه کردهاند. جالب است که کسی با این افراد که در خدمت بیگانگان هستند کاری ندارد ولی اگر منِ امیر عابدینی حرفی بزنم میگویند چرا انتقاد میکنی.
اینفانتینو رئیس فیفا در سفر به ایران که در کنار مهدی تاج نشسته بود
حرف کفاشیان تلنگر شدیدی به فیفا بود؛ او بلد نیست دروغ بگوید
وی با بیان اینکه فدراسیون فوتبال فقط بلد است همه چیز را خوب تکذیب کند، درباره تاثیر حرفهای علی کفاشیان در فروردین ماه (مبنی بر اینکه سر فیفا را کلاه گذاشتیم) در حساس شدن بیشتر فیفا بر اصلاح اساسنامه گفت: به نظرم حرف کفاشیان مثل یک تلنگر شدید به فیفا بود. او خودش ۱۲ سال در فدراسیون بود و همه چیز را میدانست.
عابدینی در خصوص انتقاد بعضی از کارشناسان از کفاشیان به خاطر این اظهارنظر صریحش خاطرنشان کرد: ادبیات کفاشیان همین است. او صادق است و نمیتواند نقش بازی کند. یادم میآید یک روز یکی از خبرنگاران به کفاشیان گفت شما رابطه را جایگزین ضابطه در فدراسیون کردهاید و کفاشیان هم با صداقت پاسخ داد «بله همینطور است». کفاشیان بلد نیست دروغ بگوید.
چرا باید یک انجمن فرهنگی برای تیم ملی مربی معرفی کند؟
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در بخش دیگری از گفتگویش با خبرنگار مهر، درباره اعترافات دیگر هنگام مهدی تاج نسبت به نحوه انتخاب مارک ویلموتس و معرفی این مربی بلژیکی از سوی انجمن فرهنگی ایران - هلند و وزیر ورزش گفت: پس آقای تاج در فدراسیون چه کاره بود؟ کمیته تیمهای ملی چه کاره بود؟ کارشناسانی که در فدراسیون فوتبال باید مرتب فوتبالِ دنیا را برای انتخاب بهترین مربی برای تیم ملی رصد کنند، کجا بودند؟
عابدینی با اشاره به رقم قرارداد مارک ویلموتس برای یک سال اظهار کرد: باور کنید این رقم ۲ میلیون یورو حتی برای تیمهای ملی فوتبال در اروپا هم نادر است ولی برای کشوری مثل ایران، این آقا «شق القمر» کرد و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو گرفت. آقای تاج! چرا همان روز اول این موضوع را اعلام نکردی و همه چیز را تکذیب میکردی؟ چرا آن موقع ترسیده بودی؟ روی چه حسابی انجمن فرهنگی ایران - هلند حق داشته به ایران مربی معرفی کند؟
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال گفت: چه داد و ستد اقتصادی رخ داده که این مربی معرفی شده است؟ چرا میخواهیم با لابی اقتصادی و سیاسی سر فوتبال را ذبح کنیم؟ آقای تاج! دیدید مردم و رسانهها درباره قرارداد ویلموتس درست میگفتند؟ چرا آن موقع تکذیب میکردی؟
مرتضی احمدی
نظر بدهید