به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، هادی تیزهوش تابان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، به شعار امسال مبنی بر جهش تولید که توسط مقام معظم رهبری اعلام شده اشاره کرد و با بیان اینکه امسال باید از تمام فرصتها برای تحقق جهش تولید استفاده کنیم اظهار داشت: بازار کشورهای حوزه CIS فرصتی طلایی برای تبلیغ محصولات ساخت داخل و کالاهای ایرانی است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه وجود زیرساختهای لازم در حوزه حمل و نقل ترکیبی را راهکاری مناسب در جهت جهش و توسعه اقتصادی دانست و عنوان کرد: فرودگاه بینالمللی رشت، نزدیکی به پایتخت، بنادر و کشتیرانی منطقه آزاد و نمونههایی مانند این از جمله مزیتهای قابل توجه استان گیلان در حوزههای اقتصادی است.
هادی تیزهوش تابان حمل و نقل و ترانزیت به واسطه داشتن مرز زمینی با کشور جمهوری آذربایجان و نزدیکی به مراکز صنعتی و پرجمعیت را تداعیگر چشم اندازی روشن برای گیلان خواند و تصریح کرد: اضافه شدن شهرکهای صنعتی و اراضی با مالکیت دولتی به محدوده منطقه آزاد انزلی فواید و مزیتهای بسیار زیادی به دنبال دارد.
وی فراهم شدن زمینه جذب و توسعه سرمایهگذاران تولیدی داخلی و خارجی را از جمله کارکردهای مثبت طرح افزایش محدوده منطقه آزاد انزلی تلقی کرد و اظهار داشت: در سالی که به نام سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است بسترهای لازم برای تحقق جهش سرمایهگذاری نیز فراهم میشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان دستیابی به اقتصاد بدون نفت و توجه به تولید محصولات صادرات محور با نگاه به فرصتهای داخلی را رمز توسعه اقتصادی خواند و گفت: استفاده از پتانسیلهای گیلان و فراهم کردن فرصتهای شغلی پایدار از دیگر مزیتهای طرح افزایش محدوده منطقه آزاد انزلی است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه در سالهای اخیر مسائل اقتصادی و لزوم حل مشکلات ریشهای آن مورد توجه و تأکید مقام معظم رهبری بوده است افزود: اضافه کردن محدوده منطقه آزاد انزلی در حقیقت رغبت سرمایهگذاری را در گیلان افزایش میدهد که بدون شک عایدات زیادی نیز برای کشور به همراه دارد.
هادی تیزهوش تابان با تأکید بر اینکه محدودههای برخوردار از مزایای مناطق آزاد قادر هستند فرصتهای اقتصادی، تولیدی و اشتغالزایی مناسبی را خلق کنند عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که قبل از تدوین برنامهها باید به آن توجه کنیم فراهم آوردن ملزومات لازم آن است و این مسأله در اقتصاد جایگاه مهم و تعیینکنندهای دارد.
وی عملکرد برخی از بانکهای عامل را نیز در کشور مورد انتقاد قرار داد و با بیان اینکه سودها و بهرههای بانکی به حوزه تولید و تجارت شدیداً آسیب وارد میکند ابراز داشت: اینکه برخی از بانکها برخلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری حرکت میکنند مانعی است که باید برای آن چارهاندیشی شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان ضرورت پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به فعالان اقتصادی این استان را به عنوان یک نیاز اساسی در بخش تولید لازم دانست و گفت: در این شرایط نهتنها باید برای سود بالای تسهیلات فکری شود بلکه باید با اعطاء وام، مقدمات حمایت از حوزه تولید را فراهم کنیم.
به گزارش تسنیم، کشورهای CIS که به کشورهای همسود معروف شدهاند شامل تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان در بخش آسیای میانه، کشورهای آذربایجان، گرجستان، ارمنستان در حوزه قفقاز و کشورهای اوکراین، مولداوی، بلاروس، و روسیه هستند و به آنها در جمع کشورهای CIS یا Common Wealth Of Independent میگویند.
نظر بدهید