مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت تهیه واکسن ایرانی کرونا و چالشهای تهیه واکسن، گفت: شرکتهای تولیدکننده واکسن ایرانی کرونا تستهای حیوانی را انجام دادهاند و در مرحله ورود به فاز انسانی هستند. لکن استفاده از واکسن و پروتکل هدف آن باید در کمیته واکسیناسیون ملی مورد تایید قرار گیرد. استفاده از واکسن به هر حال چالشهایی را دارد که از جمله آن این است که اگر ویروس خودبهخود ضعیف شود، ما دیگر نیازی به واکسن نداریم.
به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، دکتر حسین وطنپور در گفتوگو با ایسنا، درباره اقدامات انجام شده توسط شرکتهای دانشبنیان در زمینهی تولید واکسن گفت: در حوزهی تولید واکسن نیز اقداماتی انجام شده است. ما در حال حاضر به قدر کافی به دانش فنی تولید واکسن دسترسی داریم، اما با توجه به این که استفاده از واکسن چالشهایی دارد و هنوز واکسنها به تایید سازمان بهداشت جهانی نرسیده است، ما هم فعلا منتظر گزارشهای علمی تهیه و مصرف واکسن هستیم.
وی در ادامه درباره مراحل تهیه واکسن بیان کرد: تولید واکسن مراحل مختلفی دارد. واکسن یک محلول تزریقی است که باید در خصوص ایمنی، ترکیب مواد، ویژگیهای ظاهری و کارایی آن به اطمینان کامل رسید. بعد از ساخت واکسن تستهای حیوانی آن آغاز میشود و عوارض و تاثیرات آن به خوبی مورد بررسی قرار میگیرد. پس از آن، در انسان تست میشود و اثر آن بر روی گروههای مختلف بررسی میشود. بیش از یک سال طول میکشد تا یک واکسن همهی فرآیندهای مذکور را طی کند.
مدیر کل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: اکنون جنبههای اقتصادی تولید واکسن کرونا تقویت شده و باید مراقب باشیم ایجاد فضاهای اقتصادی در مسیر علمی تولید واکسن یا دارو خللی وارد نکند.
وطنپور درباره وضعیت فعلی واکسن ایرانی کرونا بیان کرد: شرکتهای تولیدکننده واکسن ایرانی کرونا تستهای حیوانی را انجام دادهاند و در مرحلهی ورود به فاز انسانی هستند. لکن استفاده از واکسن و پروتکل هدف آن باید در کمیته واکسیناسیون ملی مورد تایید قرار گیرد. استفاده از واکسن به هر حال چالشهایی را دارد که از جمله آن این است که اگر ویروس خودبهخود ضعیف شود، ما دیگر نیازی به واکسن نداریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دربارهی وضعیت فعلی استفاده از سلول درمانی برای مقابله با کرونا، گفت: چند شرکت در زمینه سلول درمانی نیز مشغول به فعالیت هستند که مجوز کارآزمایی بالینی سلول درمانی در دستگاه تنفس را نیز اخذ کردهایم. علاوه بر آن، در زمینهی پلاسما هم شرکتهای دانشبنیان مشغول فعالیت هستند.
وی در پایان اظهار کرد: برخی از گیاهان دارویی میتوانند در درمان التهابهای دستگاه تنفس موثر باشند و چندین شرکت دانشبنیان در حوزه سلامت در حال حاضر مشغول تحقیق و پژوهش در این زمینه هستند.
نظر بدهید