به گزارش سارنا به نقل از فارس، عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب چندی پیش (یکشنبه 6 مهر ماه 99) طی یادداشتی مجددا پیشنهاد استعفای حسن روحانی را مطرح و تاکید کرده است: «طی 10 ماه گذشته هیچ مشکلی حل نشده که بر مشکلات هم اضافه شده است. در این 10 ماه کدام چشمانداز تیره بود که تیرهتر نشده است، بنابراین عاقلانه نیست که این وضع ادامه یابد.»
عبدی نوشته بود: «از این رو حالا که اصولگرایان غالب، قدرت و اراده استیضاح را ندارند، پیشنهاد میکنم که روحانی شخصا دست به کار شود. کنار رفتن نه به معنای اعتراض، بلکه به معنای گشودن راه برای حل ماجرا.»
احمد شریف دبیرکل حزب اصلاحطلب هدا در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس در اینباره به گفت که آقای عبدی قبلا هم چنین پیشنهادی داده بود و مجددا چون مجلس عوض شده و همسو با دولت نیست این پیشنهاد را مطرح کرده است.
وی میگوید: چندماهی از پایان عمر دولت باقی نمانده است بنابراین نیازی به استعفا نیست. از سوی دیگر دولت مجری انتخابات است و باید انتخابات 1400 را برگزار کند بنابراین احساس میشود بی دولتی ممکن است در تصمیمگیریها هرج و مرج ایجاد کند و این مطلوب نیست.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: ما باید به جای طرح استعفای حسن روحانی از او بخواهیم که درباره عملکردش در طول این 7 سال توضیح دهد و منتقدان نیز در یک فضای منصفانه به دولت نقد کنند.
*پیشنهاد تئورسینهای جریان اصلاحات به روحانی برای استعفاء
اما پیش از این هم برخی دیگر از اصلاحطلبان ایده استعفای روحانی را مطرح کردهاند. به عنوان مثال عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاحطلب در مصاحبهای با پایگاه انتخاب گفت: روحانی به خاطر عملکرد نامناسب، هزینه سنگینی را به کشور تحمیل و کار مهم او میتواند جرأت استعفا دادن باشد. واقعیت این است که بخش اعظم جامعه او را قبول ندارد.
سعید حجاریان تئوریسین جریان اصلاحات نیز تاکنون چندین بار درباره استعفای حسن روحانی سخن گفته است. او نخست در سال 94 در گفتوگو با نشریه اندیشه پویا گفته بود: «او ۳ سال قبل طی اظهاراتی گفته بود: «آقای روحانی اگر شکست بخورد بحران در بحران ایجاد خواهد شد. فرض کنید که توافق برجام در یک جایی به لحاظ اجرا شکست بخورد و همهچیز هوا شود. روحانی هم استعفا میدهد و میرود، و یک نفر مثل معجزهی هزارهی سوم سر کار میآید. روحانی شکست میخورد.»
سعید حجاریان مجددا در 21 اردیبهشتماه 98 طی یادداشتی با عنوان «کدام اصلاحطلبی؟ کدام بقا؟» بحث استعفای حسن روحانی را تازه کرد و نوشت: «وجود و کارکرد پارلمان بهدلیل تناقضات و تعارضات یا بهتعبیری دیگر، «حاکمیت دوگانه» بهطور جدی محل پرسش قرار گرفته است و شاید، تمهید «حاکمیت یگانه» و پایان دادن به این معضل، از معبر استعفای رئیسجمهور و برگزاری همزمان دو انتخابات در اسفندماه سال جاری بگذرد تا نتیجتاً، مجلس و دولتی همسو با روسای همسوتر بر مصدر امور قرار بگیرند.»
*واکنشها به پیشنهاد استعفای روحانی
همانگونه که اشاره شد عباس عبدی آذرماه سال 98 یک بار دیگر پیشنهاد استعفای حسن روحانی را مطرح کرده بود که همین امر سبب واکنشهای بسیاری از سوی اصلاحطلبان، مستقلین و اصولگرایان شده بود.
علی ربیعی سخنگوی دولت پس از اینکه استعفای حسن روحانی در بهمن سال گذشته بالا گرفت، به این شایعات پاسخ داد و گفت: «تا ۱۲مرداد ۱۴۰۰ دولت در کنار مردم بوده و نگاه رو به جلو هم دارد. از این پس هم هر شایعه ای درباره استعفای رئیس جمهور را پیشاپیش تکذیب میکنیم.»
همچنین امیر محبیان کارشناس مسائل سیاسی درباره مطرح شدن بحث استعفای رئیسجمهور گفته بود: «استعفا در این شرایط جدای از اینکه میتواند مشکلاتی برای کشور به وجود بیاورد، یک سنت نادرستی نیز ایجاد میکند؛ این سنت نادرست که وقتی کسی مدیریتی را بر عهده دارد و نمیتواند در مدیریت خود آنچنان که باید موفق باشد و یا انتقاداتی نسبت به مدیریت او وجود دارد، استعفا بدهد و برود. این کار مشکلی را حل نمیکند مسئول اجرایی با هر رویکرد سیاسی باید نهایتاً در برابر اقداماتش پاسخگو باشد و الّا استعفا کردن و به کنار رفتن، بدون پاسخگویی می شود گریزگاه.
به علاوه، یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در این باره تصریح کرده بود: «کسانی که در شرایط فعلی کشور چه به دلیل محدودیت رئیسجمهور و از سر دلسوزی به آقای روحانی توصیه استعفا میکنند و چه به دلیل ناکارآمدی دولت این توصیه را مطرح میکنند، در هر حال توجهی به مصلحت کشور کردهاند، بنابراین لازم است که این افراد در توصیه خود تجدید نظر کنند.»
*زیباکلام: ماندن یا رفتن روحانی مشکلی را حل نمیکند/استعفای روحانی بحث انحرافی و آدرس غلط دادن است
صادق زیبا کلام تئوریسین جریان اصلاحات در گفتگو با فارس، درباره پیشنهاد عباس عبدی اظهار داشت: کناره گیری کردن یا نکردن آقای روحانی چیزی را عوض نمیکند. مشکل اساسی صرف نظر از عملکرد آقای روحانی این است که 24 میلیون نفری که 3 سال و نیم قبل به آقای روحانی رأی دادند این پرسش را دارند که چرا سیاست داخلی و خارجی آقای روحانی در این مدت تغییر کرده است؟
زیباکلام میگوید که پیشنهاد عباس عبدی برای استعفای حسن روحانی آدرس اشتباه دادن و بحث انحرافی است. این که آقای روحانی قبول مسؤولیت میکرد یا نباید قبول مسؤولیت میکرد بحث دیگری است.
وی ادامه داد: مهم تر از این که آقای روحانی کنار برود یا تا پایان دولت باقی بماند پرداختن به این پرسش بسیار مهمتر است و این که چرا حسن روحانی سیاست داخلی و خارجی خود را پس از سال 96 تغییر داده است و این موضوع باید به بحث گذاشته شود.
نظر بدهید