سه هشدار هواشناسی درباره بارش در بیشتر مناطق کشور+توصیه‌ به کشاورزان


سازمان هواشناسی کشور با صدور سه هشدار زرد رنگ از فعالیت سامانه بارشی در بیشتر مناطق کشور همراه با وقوع رگبار و رعد و برق، بارش باران، وزش باد موقت و کاهش دما خبر داده و به کشاورزان مناطق مختلف کشور توصیه‌هایی را کرده است.

11/11/2020 7:37:18 PM
کد خبر: 5241

سازمان هواشناسی کشور با صدور سه هشدار زرد رنگ از فعالیت سامانه بارشی در بیشتر مناطق کشور همراه با وقوع رگبار و رعد و برق، بارش باران، وزش باد موقت و کاهش دما خبر داده و به کشاورزان مناطق مختلف کشور توصیه‌هایی را کرده است.

به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، در هشدار زرد رنگ سازمان هواشناسی آمده است که وقوع رگبار و رعد و برق، بارش باران، وزش باد موقت و کاهش دما امروز (۲۱ آبان) در استان‌های گیلان، گلستان، خراسان شمالی، خوزستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، فارس، بوشهر، یزد، کرمان، خراسان جنوبی و همدان پیش‌بینی می‌شود و طی فردا (۲۲ آبان) در استان‌های گیلان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، یزد، فارس و کرمان دور از انتظار نیست.

بر اساس این هشدار طی روز جمعه (۲۳ آبان) در استان‌های همدان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، فارس، یزد، گیلان، کرمان، هرمزگان، خراسان جنوبی و اصفهان وقوع رگبار و رعد و برق همراه با کاهش دما خواهیم داشت و این شرایط طی روز شنبه (۲۴ آبان) در استان‌های البرز، تهران، قزوین، قم، مرکزی، لرستان و چهارمحال و بختیاری ادامه دارد.

سازمان هواشناسی در ادامه این هشدار خود آورده است که فعالیت سامانه بارشی در کشور کماکان تا روز یکشنبه (۲۵ آبان) ادامه دارد و طی این روز بارش‌هایی را در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان و یزد خواهیم داشت.

سازمان هواشناسی در ادامه هشدار داده است که با توجه به بارش باران و کاهش دما در کشور احتمال خسارت به محصولات کشاورزی وجود دارد. از این‌رو در استان گیلان تی بارهای باغات کیوی با توجه به وزش باد بررسی شوند و از توقف دام‌ها در حاشیه رودخانه و مسیل ها تا سه ساعت پس از بارندگی جلوگیری شود. در استان خراسان شمالی نیز در برداشت سیب و زمینی و پیاز تسریع و برداشت زعفران به‌خصوص در شهرستان فاروج انجام شود.

تسریع در برداشت برنج، انتقال خرما و برنج از فضای باز به انبارها و عدم آبیاری ذرت از توصیه‌های سازمان هواشناسی برای استان خوزستان است. این سازمان توصیه کرده است که در استان همدان نیز برداشت چغندر قند بعد از بارش‌ها صورت گیرد و گلخانه‌ها و انبارها به دلیل افزایش رطوبت کشت محصولات پاییزه بعد از اتمام بارش‌ها تهویه شوند.

تسریع در برداشت برنج در مناطق سردسیر، عدم آبیاری مزارع ذرت به دلیل بارش و وزش باد در استان ایلام، تسریع در برداشت چغندر قند در استان لرستان، تسریع در برداشت سیب زمینی و چغندرقند و استفاده از کود سولوپتاس در مزارع کلزا جهت مقاومت به سرما در استان چهار محال و بختیاری، تسریع در برداشت کدو و چغندر قند در مناطق مرکزی و شمالی استان فارس ازجمله توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

بر اساس هشدار سازمان هواشناسی در استان بوشهر کشاورزان اقدام به پوشش‌دهی کنجدها یا انتقال آن‌ها به انبار کنند و دراستان خراسان شمالی نیز زرشک‌ها جمع آوری و به انبار انتقال داده شوند. در استان خراسان رضوی نیز در برداشت محصولات باغی و صیفی‌جات، پنبه، سیب زمینی و کودپاشی مزارع چغندر قند جهت کاهش خطر سرمازدگی تسریع شود.

سازمان هواشناسی به کشاورزان کرمانی توصیه کرده است که در انار، سیب و خرمالو را برداشت کنند محصولات پسته را نیز یا پوشش‌دهی و یا به انبار منتقل کنند.

طی این مدت دامداران و عشایر استان چهارمحال و بختیاری از عبور در ارتفاعات و توقف در مسیل‌ها و حاشیه رودخانه‌ها خودداری کنند. در استان سیستان و بلوچستان نیز دمای مرغداری‌ها و گلخانه‌ها با توجه به کاهش ناگهانی دما کنترل شود.

افزایش دور آبیاری صیفی‌جات به‌دلیل بارندگی و کاهش دما در شهرستان بشاگرد هرمزگان، عدم محلول‌پاشی مرکبات و تسریع در برداشت برنج راتون و برنج کشت مجدد در استان مازندران و تسریع در برداشت چغندرقند و انتقال به انبار در استان مرکزی از دیگر توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ دیگری از ادامه فعالیت سامانه بارشی، بارش باران، وقوع رگبار و رعد و برق و وزش باد به نسبت شدید همراه با تگرگ در برخی مناطق کشور خبر داده است.

بر این اساس امروز (۲۱ آبان) این شرایط در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، ایلام، کرمانشاه، همدان، مرکزی، قم، اصفهان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، یزد نیمه شمالی فارس، شمال کرمان، زنجان، قزوین، البرز، تهران و سمنان پیش‌بینی می‌شود.

تداوم بارش‌ها طی فردا (۲۲ آبان) نیز در استان‌های گیلان، غرب مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، همدان، مرکزی، قم، اصفهان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، یزد، نیمه شمالی فارس، نیمه شمالی کرمان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، سمنان، ایلام، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی در ادامه هشدار داده است که رگبار و رعد و برق همراه با کاهش دما طی روز جمعه (۲۳ آبان) در استان‌های گیلان، مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، غرب و شمال هرمزگان، بوشهر، فارس، اصفهان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، همدان، مرکزی، قم، قزوین، البرز، تهران و سمنان پیش‌بینی می‌شود و این شرایط جوی طی روز شنبه (۲۴ آبان) در استان‌های گیلان، جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان و هرمزگان ادامه دارد.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و جاری شدن روان آب، لغزندگی جاده‌ها، احتمال بارش برف در ارتفاعات، احتمال آبگرفتگی معابر و در مناطق جنوبی احتمال وقوع تگرگ وجود دارد. از این‌رو از توقف و تردد در حاشیه رودخانه‌ها خودداری و درانجام فعالیت‌های کوهنوردی احتیاط شود. اطمینان از وسایل ایمنی و گرمایشی خودروها به‌ویژه هنگام عبور از جاده‌های کوهستانی و کنترل و بازگشایی آبراه‌ها از توصیه‌های دیگر هواشناسی است.

این سازمان در هشدار زرد رنگ دیگری از  وزش باد و افزایش ارتفاع موج بین یک تا ۱.۵ متر در مناطق مرکزی و شرقی خلیج فارس خبر داده است. از این‌رو از بعد ازظهر روز جمعه (۲۳ آبان) با افزایش ارتفاع موج و وزش باد در این مناطق مواجه خواهیم بود.

سازمان هواشناسی هشدار داده است که احتمال پاره شدن تورهای صیادی، غرق شدن قایق‌های کوچک و شناورهای سبک وجود دارد. از این‌رو در تردد با قایق‌های سبک و تفریحی و انجام فعالیت شیلاتی احتیاط شود و تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان در پشتیبانی صنایع فراساحل اتخاذ شود.

به گزارش ایسنا، زمانی که سازمان هواشناسی هشدار زرد رنگ صادر می‌کند به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.