به گزارش سارنا به نقل از فارس، محمدعلی دهقان دهنوی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: تعریف دامنه نامتقارن برای نوسان سهام بورس یک تصمیم موقتی شورای عالی بورس بود که به مقتضای شرایط بازار گرفته شد، اما بعد از آن شورای عالی بورس مصوب کرد که بازار کمکم به سمت باز کردن دامنه نوسان حرکت کند. عمده کشورها دامنه نوسان تعریف میکنند، اما این دامنه آنقدر وسیع و باز است که به ندرت سهام در بورس میتوانند به اندازه آن دامنه نوسان پیدا کنند. در واقع میتوان گفت دامنه نوسان عملاً وجود ندارد.
رئیس سازمان بورس گفت: طبق مصوبه شورای عالی بورس، بورس یک مسیری را پیش میبرد که هر ماه نیمدرصد به دامنه نوسان اضافه شود و در نهایت به مرحلهای برسیم که انگار دامنه نوسان وجود ندارد.
دهقان دهنوی گفت: دنبال پیدا کردن یک مدل هستیم که در مورد دامنه نوسان مناسب کشور ما باشد. در همه دنیا دامنه وجود دارد، ولی این دامنه نوسان آنقدر بزرگ است که نوسان روزانه سهام به ندرت به آن میرسد.
رئیس سازمان بورس همچنین در مورد اینکه گفته شده سهامداران خُرد در بازار در قالب یک صندوق مدیریت شوند، گفت: توصیه همیشگی ما به مردم است که کسانی که حرفهای بازار نیستند و یا سرمایه اندکی دارند، به روش غیرمستقیم یعنی از طریق صندوقها وارد بازار شوند.
وی گفت: سرمایهگذاری در بازار به دوطریق مستقیم و غیرمستقیم انجام میشود که در روش مستقیم یعنی اینکه خود فرد مدیریت سهام خود را درنظر بگیرد و ریسکهایش را بپذیرد و سود و زیانش هم با خودش است، اما یک روش دیگر وجود دارد که روش غیرمستقیم است، برای کسانی که آشنایی کامل به روند بازار ندارند و یا اینکه وقت کافی برای بررسی آن ندارند، از طریق صندوقها وارد میشوند، زیرا در صندوقها افراد حرفهای به جای آنها خرید و فروش میکنند و از بازدهی این فعالیتها سودی نصیب سرمایهگذاران خُرد در روش غیرمستقیم میکنند.
همچنین توصیه میکنیم مردم همه دارایی خود را وارد بورس نکنند. بخشی از پساندازهای خود را بیاورند و بخشی هم در سایر قسمتها سرمایهگذاری کنند. یک بخش هم در بانک سپردهگذاری کنند و سود ثابت و بدون ریسک دریافت کنند، اما پساندازهایی که به بورس میآورند، در آینده نزدیک به آن نیاز نداشته باشند.
دهقان دهنوی در مورد صندوقها گفت: در روش سرمایهگذاری مستقیم دو محور وجود دارد، یکی از طریق صندوقهای سرمایهگذاری و دیگری از طریق سبدگردانها است که صندوقها هم سه نوع دارند، صندوق با درآمد ثابت، صندوق مختلط و صندوق سرمایهگذاری در سهام هستند و ویژگی سرمایهگذاری در این صندوقها این است که هزینه معاملات کم میشود و بازدهی صندوقها معمولاً تا حدی بیشتر و یا تضمینشدهتر از سرمایهگذاری در سهام است.
وی ادامه داد: در روش سپردن پول به سبدگردانها معمولاً آنها پولهای به اندازه بزرگ را قبول میکنند و واحدهای سرمایهگذاری از آنها خریداری میشود و پول در اختیار سبدگردانها داده میشود. در آنجا نیاز نیست که خود سرمایهگذار تحلیل بازار را بداند. یک مدیر حرفهای بازار را تحلیل میکند و سرمایهگذاری انجام میشود، بنابراین سهام ارزشمند خرید و فروش میکند و برای سرمایهگذار سود میسازد و کارمزد آن هم نسبت به خرید مستقیم سهام کمتر است.
دهقان دهنوی تأکید کرد: مردم میتوانند به روش غیرمستقیم در بازار سرمایه حضور پیدا کرده و سرمایهگذاری کنند و توصیه ما این است که از طریق صندوقهای سرمایهگذاری سرمایه خود را که توجیهی برای سرمایهگذاری مستقیم ندارند، از طریق صندوقها وارد شوند.
رئیس سازمان بورس گفت: در حال حاضر 280 صندوق سرمایهگذاری در بورس وجود دارد که اطلاعات آنها و میزان بازدهی و ارکان صندوق در وبسایت فیپیران قرار داده شده است.
نظر بدهید