۹۵ درصد تجهیزات خط لوله گوره - جاسک توسط متخصصان داخلی ساخته شد


مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران با اشاره به بومی‌سازی ساخت تجهیزات گفت: سهم بیش از ۹۵ درصدی ساخت داخل و استفاده حداکثری از توان پیمانکاران و متخصصان ایرانی از مهمترین ویژگی‌های خط لوله گوره به جاسک است.

7/22/2021 1:05:43 PM
کد خبر: 6905

به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، تورج دهقانی ظهر امروز در مراسم افتتاح طرح انتقال نفت گوره به جاسک این طرح را استراتژیک و ایرانی‌ترین و سریع‌ترین مگا پروژه در تاریخ صنعت نفت کشور دانست و اظهار داشت: این مگاپروژه در مدت 2 سال در ظالمانه‌ترین تحریم‌های اقتصادی با تلاش متخصصان ایرانی با کیفیت بالا اجرا شد و اکنون افتتاح می‌شود.

وی با بیان اینکه افتتاح خط لوله انتقال نفت گوره به جاسک سبب شد که نفت خام کشور به سواحل دریای عمان برسد گفت: در بخش خشکی این پروژه که بر عهده شرکت مهندسی و توسعه نفت بوده مشتمل بر 1000 کیلومتر خط لوله 42 اینچ، 5 ایستگاه پمپاژ، 2 ایستگاه عملیاتی بین‌راهی، یک ایستگاه پایانه انتهایی، 20 مخزن ذخیره‌سازی، 11 پست برق و 300 کیلومتر خط انتقال برق است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت هدف اجرا کل طرح را انتقال روزانه یک‌میلیون نفت خام از منطقه گره در استان بوشهر به جاسک در استان هرمزگان دانست و تصریح کرد: امروز با 85 درصد پیشرفت در بخش خشکی طرح و تکمیل یک‌هزار کیلومتر خط لوله، ایستگاه شماره 2 در شهر اهرم تنگستان، 2 ایستگاه عملیاتی بین‌راهی و یک ایستگاه پایانی، پست‌ و خطوط انتقال برق مرتبط با ایستگاه پمپاژ نفت به‌طور کامل آماده بهره‌برداری است.

دهقانی با بیان اینکه طرح انتقال نفت خام از گوره به جاسک در شرایط عملیاتی سخت اجرا شد اضافه کرد: این پروژه در فاز نخست با هدف انتقال روزانه 300 هزار بشکه نفت خام طراحی شده است. درحالی امروز شاهد آغاز بهره‌برداری از پروژه یاد شده هستیم که تا اوائل سال 1398 به سبب عدم امکان تأمین لوله و ورق ناشی از تحریم‌های اقتصادی به‌عنوان اصلی‌ترین قلم این طرح شروع نشده بود.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اضافه کرد: در چنین شرایطی به سبب امتناع شرکت‌های خارجی از تعهدات خود، متخصصان فنی شرکت ملی نفت ایران با همت و غیرت ملی و استقرار در شرکت‌های زنجیره تولید فولاد مبارکه، اکسین و شرکت‌های لوله‌ساز با همکاری تنگاتنگ و پس از شش ماه تلاش بی‌وقفه و مکرر و در نهایت در خرداد 1398 امکان تولید لوله 100 درصد ایرانی فراهم شد.

دهقانی تصریح کرد: تحقق این مهم زمینه ساخت دیگر تجهیزات و تأسیسات مورد نیاز در داخل کشور فراهم کرد در واقع این طرح و اقدامات عالمانه و جسورانه مهندسان و کارشناسان نه تنها در استفاده از توانمندی داخلی با حدود 95 درصد از سهم داخلی نمونه بوده بلکه در کمک به سازندگان داخلی در خلق توانمندی داخلی پیشرو بوده است به‌گونه‌ای که این طرح را می‌توان پیشران طرح‌های سایر صنایع وابسته و مصداق بارز خنثی‌سازی تحریم‌ها به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی عنوان کرد.

وی ضمن قدردانی فراوان از حمایت‌های دلگرم کننده رئیس جمهور در دوره اجرا طرح و حمایت بی‌دریغ وزیر نفت و مدیریت شرکت ملی نفت ایران افزود: این همه دستاورد یک طرح که نیازمند تحرک اقتصاد کشور است جز با همت و تلاش مستمر همه متخصصان و کارشناسان حاصل نمی‌شد و این با حداقل زمان ممکن و ثبت رکوردهای جهانی اجرایی شد که نشان از تلاش جهادگونه و انقلابی این مجموعه است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت افزود: در اجرا این طرح، ساخت لوله، ورق و تختال سرویس ترش در کشور بومی و فعالیت 250 شرکت سازنده داخلی احیا شد.

دهقانی، ساخت نخستین شیرهای غول‌ پیکر 42 اینچ، پمپ‌های غول‌ پیکر 2.7 مگاواتی، شیرهای موتوری 42 اینچ کلاس 900 و سیستم کنترل توسط متخصصان ایرانی را از دیگر دستاورد این طرح دانست.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.