باستانشناسان با کاوش در یکی از شهرهای باستانی ترکیه به کتیبه سنگی تاریخی برخوردند که تصاویری از صحنههای نبرد ایران و یونان را به تصویر میکشد.
به گزارش سارنا به نقل از ایسنا و به نقل از خبرگزاری آناتولی، کاوش باستانشناسان در شهر تاریخی «داسکیلیون» واقع در شمال غربی ترکیه به کشف کتیبه سنگی متعلق به قرن پنجم پیش از میلاد منجر شد. این کتیبه که ماهرانه حکاکی شده صحنههایی از نبرد ایران علیه نیروهای یونان را که حدود ۲۵۰۰ سال پیش به وقوع پیوست به تصویر میکشد.
به گفته «کان ایرن»، کاوشگر ارشد این محوطه تاریخی، نقشهای این کتیبه سربازان یونانی را درحالی که با سربازان ایرانی سوار بر اسب میجنگند به تصویر کشیده است.
بر اساس گزارش «دیلی صباح»، این کتیبه نبردهایی را به تصویر کشیده که در نقاط مختلفی از مناطق مدیترانهای در طول ۵۰ سال یعنی از ۴۹۹ تا ۴۴۹ پیش از میلاد رخ دادهاند. این همان زمانی است که جنگهای مشهور ایران و یونان رخ داد. نبردهای بین سربازان امپراتوری هخامنشی و اتحادیه دلوس، اتحاد سیاسی و نظامی عظیم متشکل از دولتشهرهای یونانی به رهبری آتن، در همان زمان رخ داد.
«انشنت اوریجینز» نیز نوشت: اطلاعاتی از موقعیت سیاسی شهر «داسکیلیون» و محوطههای اطراف آن در تصاویر این کتیبه که بدون شک توسط هنرمندان و وقایعنگاران ایرانی حکاکی شده، مشخص شده است.
«کان ایرن» که از ماه ژوئن به همراه یک گروه ۳۰ نفره مشغول کاوش در «داسکیلیون» بود همچنین اعلام کرد بخشهایی از یک دیوار سنگی و آجری متعلق به قرن هشتم پیش از میلاد را نیز کشف کرده است که به نظر میرسد در زمان ساخت حدود هفت با هشت متر ارتفاع داشته است. گمان میرود این دیوار که طول آن تا پنج متر ادامه دارد توسط فریجیها برای محافظت از قلمروشان ساخته شده باشد.
نظر بدهید