پایانِ خوش شاهنامه کشتی ایران در اسلو؛ شمردن مدال به وقت پاییز/ ایران صاحب بیشترین طلای مسابقات


کشتی ایران که در دو رشته آزاد و فرنگی در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کرده بود و نماینده‌ای در بخش زنان نداشت، با ۷ طلا از نظر مدالی، صدرنشین مسابقات شد.

10/11/2021 11:37:00 AM
کد خبر: 7375

به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، مسابقات کشتی قهرمانی جهان شب گذشته در اسلوی نروژ به پایان رسید. بعد از سومی تیم ملی آزاد که با 162 امتیاز و فاصله 11 امتیازی با روسیه قهرمان، حاصل شد، تیم ملی فرنگی نیز با 146 امتیاز بعد از روسیه 152 امتیازی در جایگاه نایب قهرمانی قرار گرفت.

تیم ملی کشتی آزاد در این رقابت‌ها صاحب سه نشان طلا شد و تیم ملی فرنگی به 4 مدال طلا رسید تا تیم کشورمان با 7 طلا، در صدر جدول کیفیت مدالی مسابقات جهانی قرار بگیرد.

ایران در این دوره از مسابقات با «حسن یزدانی»، «کامران قاسم‌پور» و «امیرحسین زارع» در رشته آزاد و «میثم دلخانی»، «محمدرضا گرایی»، «محمدهادی ساروی» و «علی‌اکبر یوسفی» در رشته فرنگی طلایی شد. سه نشان نقره در کشتی آزاد توسط «علیرضا سرلک» و «امیرمحمد یزدانی»، «محمد نخودی» و سه نشان برنز توسط «مجتبی گلیج»، «محمدعلی گرایی» و «پژمان پشتام» در کارنامه دو تیم آزاد و فرنگی ایران ثبت و تیم کشورمان در مجموع صاحب 13 مدال شد. با این شرایط ایران از نظر کیفیت مدالی در جایگاه نخست قرار گرفت.

آمریکا که در سه رشته آزاد، فرنگی و زنان در مسابقات شرکت کرده بود، با 5 طلا، 5 نقره و 5 برنز و مجموع 15 مدال در جدول مدالی رده دوم را از آن خود کرد. ژاپن و روسیه نیز که مانند آمریکا با سه تیم به نروژ رفته بودند، در جایگاه‌های سومی و چهارمی قرار گرفتند. ژاپن در این دوره از مسابقات در سه رشته آزاد و فرنگی و زنان صاحب 5 طلا، 3 نقره و 4 برنز و مجموع 12 مدال شد. روس‌ها نیز به 4 طلا، 5 نقره، 9 برنز و 18 مدال رسیدند.

* مقایسه با دوره گذشته
تیم ملی کشتی آزاد در دوره قبلی مسابقات جهانی که سال 2019 در نورسلطان برگزار شد و گزینشی المپیک نیز محسوب می‌شد، در رده چهارم جهان قرار گرفت. چند ماه بعد از مسابقات با مثبت شدن تست دوپینگ دو سنگین‌وزن، علاوه بر اینکه سهمیه 125 کیلوگرم از آن «یدالله محبی» شد، تیم کشورمان هم یک امتیاز بیشتر از آمریکا (با 94) در رده سوم جهان قرار گرفت. سومی تیم ملی آزاد در سال 2021 با امتیاز 162 همراه بود. تیم ملی فرنگی نیز با 75 امتیاز در نورسلطان چهارم جهان شده بود که این بار با دو پله صعود، با 146 امتیاز در جایگاه نایب قهرمانی قرار گرفت.

* کسب مدال در اوزان المپیکی
تیم آزاد در حالی با 7 مدال به کار خود در مسابقات جهانی نروژ خاتمه داد که مدال طلای حسن یزدانی و امیرحسین زارع، نقره علیرضا سرلک و امیرمحمد یزدانی و برنز مجتبی گلیج در اوزان المپیکی به دست آمد. ضمن اینکه محمد نخودی و کامران قاسم‌پور که در اوزان غیرالمپیکی دو مدال نقره و طلا گرفتند، از توانمندی‌های فنی زیادی برخوردارند و قادر به تغییر وزن و کسب مدال در اوزان جدید هستند.

تیم ملی فرنگی هم با محمدرضا گرایی، محمدهادی ساروی و علی اکبر یوسفی در سه وزن المپیکی 67، 97 و 130 کیلوگرم صاحب طلا شد. برنز محمدعلی گرایی نیز در وزن المپیکی 77 کیلوگرم به دست آمد. مثیم دلخانی و پژمان پشتام دو طلایی و برنزی تیم ملی فرنگی نیز قطعاً قادر به رقابت در اوزان المپیکی در آینده هستند.

* امیدوار به آینده
کشتی ایران در ابتدای پاییز، طلاهایش را شمرد. درخشش 7 طلا بر سینه 7 دلاور ایرانی می‌تواند نویدبخش روزهای خوبی باشد. 13 مدال جهانی، پایان خوش کشتی در سال 2021 بود.

رئیس فدراسیون کشتی که تأکید می‌کند دیدی المپیک محور دارد، از فرمانداران و استانداران سراسر کشور خواسته که درهای باشگاه‌ها را به روی نونهالان و نوجوانان باز کنند. قطعاً درخشش گوش‌شکسته‌ها در اسلو، جمعیت زیادی از پسران را به سمت باشگاه‌ها روانه خواهد کرد. حسن یزدانی‌ها، امیرحسین زارع‌ها، کامران قاسم‌پورها، میثم دلخانی‌ها، محمدرضا و محمدعلی گرایی‌ها و... قرار است از بین آنهایی که با کشتی یزدانی ـ تیلور، قاسم‌پور ـ کاکس، زارع ـ طاها آکگول و... به هوا پریده‌اند، متولد شوند.

کشتی حالا می‌تواند به آینده امیدوارتر باشد؛ آینده‌ای شبیه به گذشته‌ای که «علیرضا دبیر» دائماً تکرارش می‌کند: «اقتدار دهه 70 و تبدیل دوباره به ورزش اول کشور در بین مردم.»

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.