تشریح محورهای گفت‌وگوی رئیسی با پوتین/بحران اوکراین دارای ریشه‌های ژئوپلیتیک و هویتی است


معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور محورهای گفت‌وگوی تلفنی آیت‌الله رئیسی با ولادیمیر پوتین ازجمله بحران اوکراین را تشریح کرد.

2/25/2022 7:59:16 PM
کد خبر: 8238

به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، «محمد جمشیدی» در گفتگو با بخش خبری نیمروز شبکه یک سیما با اشاره به گفتگوی تلفنی رؤسای جمهوری اسلامی ایران و روسیه، محور گفت‌وگوی آقای رئیسی و پوتین را مذاکرات هسته‌ای و پیگیری روند اجرایی توافقات دوجانبه در سفر ماه گذشته رئیس‌جمهور کشورمان به مسکو عنوان کرد.

وی افزود: بین جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های مختلف گفتگو‌های مختلفی وجود دارد که نمونه آن گفتگو با رئیس‌جمهور فرانسه بود که در روز‌های اخیر انجام شد و گفتگو با پوتین هم از حدود 5 روز قبل برنامه‌ریزی شده بود و کسانی که با فضای دیپلماتیک آشنا هستند، می‌دانند هماهنگی گفتگو‌های دیپلماتیمک خصوصاً بین رؤسای جمهور امری زمان‌بر است و اینگونه نیست که در همان روز یا همان ساعت تماس برقرار شود.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، یکی از موضوعات مطرح شده از سوی پوتین در تماس شب گذشته آقای رئیسی را «تحولات حوزه اروپای شرقی و اوکراین» عنوان کرد و با تبیین موضع رسمی جمهوری اسلامی در این خصوص گفت: سیاست اعلامی و اعمالی دولت جمهوری اسلامی ایران تعامل حداکثری با همه کشور‌های جهان است.

جمشیدی افزود: دولت توانسته در 6 ماه گذشته به وضوح نشان دهد که با همه کشور‌ها سیاست تعاملی دارد و رئیس‌جمهور طی این مدت چهار سفر به کشور‌های خارجی داشته و توافقات متعددی نیز در راستای تقویت توان اقتصادی کشور و ایجاد پیوند‌های زیرساختی بین ایران و کشور‌های مختلف صورت گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال تعامل حداکثری با همه کشور‌های دنیاست، در عین حال خاطرنشان کرد که نسبت به تحولات امنیتی و راهبردی که هم در منطقه و حوزه پیرامونی و هم دیگر نقاط جهان در حال وقوع است، کاملاً هوشیار هستیم.

جمشیدی برای نمونه یادآور شد که مسائل مربوط به قفقاز که به نقاط بحرانی نزدیک می‌شد، با نقش آفرینی فعال ایران و برخی کشور‌های دیگر مدیریت شد و تحولات افغانستان نیز از زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمد، یک تحول ژئوپلیتیک بسیار مهم بوده است».

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه آمریکایی‌ها در حال طراحی‌های امنیتی جدیدی در مناطق مختلف در غرب آسیا و خلیج فارس و هم در شرق آسیا و اروپا هستند، اظهار داشت: آنچه در اوکراین در حال وقوع است، در واقع یک تحولی است که دارای ریشه‌های ژئوپلیتیک و هویتی است.

جمشیدی توضیح داد: بعد از جنگ جهانی دوم و دوران جنگ سرد، ناتو با هدف ایجاد وحدت نظامی در بین کشور‌های غربی با محوریت آمریکا تلاش داشت مقابل اتحاد جماهیر شوروری بایستد و بعد از فروپاشی شوروی و پیمان ورشو، ناتو به حیات خودش ادامه داد که این مسأله یکی از نگرانی‌های عمده رئیس‌جمهور روسیه است.

وی افزود: ناتو در حالی که ادعا داشته دنبال امنیت کشور‌های غربی است، طی 30 سال گذشته در مناطق مختلف توسعه یافته و بر خلاف تعهدات امنیتی که با روسیه داشته، 5 مرحله در اروپا توسعه نظامی پیدا کرده و حتی در حوزه خلیج فارس هم به دنبال شراکت‌های جدید است و امروز هم بحث حضور ناتو در شرق آسیا برای مهار چین مطرح است.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه دغدغه امنیتی روس‌ها برای ما و کسانی که با روابط بین الملل آشنایی دارند کاملاً قابل درک است، در عین حال گفت: تأکید کرده‌ایم که راه‌حل رفع این دغدغه، دیپلماسی و گفت‌وگوست و در این میان باید منافع مردم و جان و مال غیرنظامیان محترم شمرده شود.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.