عبدالحمید قدیریان چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۰ شد


مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی در حالی برگزار شد که هنرمند باسابقه عرصه تجسمی به‌عنوان چهره برگزیده انتخاب شد.

4/16/2022 9:30:12 AM
کد خبر: 8464

به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی با حضور هنرمندان رشته‌های مختلف سینما، تئاتر، نویسندگی و پژوهش، راویان دفاع مقدس، موسیقی، معماری، تجسمی و شعر در حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم چهره هنر انقلاب اسلامی در سال 1400 معرفی شد.

امسال همزمان با سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی حوزه هنری همانند سنوات گذشته اقدام به معرفی چهره برگزیده هنر انقلاب اسلامی می‌کند. امسال با اندکی تفاوت نسبت به سنوات گذشته در رشته‌های مختلف هنری تعدادی از هنرمندان برگزیده به‌صورت تفکیک‌شده معرفی شدند و امشب از این بین نفر برگزیده معرفی شد.

در این مراسم چهره‌هایی نظیر محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، میثم امرودی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و ... حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه، محمدمهدی دادمان ضمن خیر مقدم به مهمانان گفت: امسال به‌برکت تقارن ماه مبارک رمضان با هفته هنر انقلاب و به‌دلیل فروکاست کرونا، تصمیم گرفتیم که طرح دیگری در حوزه هنری برای معرفی برگزیدگان هفته هنر انقلاب داشته باشیم؛ ما از یکشنبه تا امروز هر شب را به یک یا دو رشته اختصاص دادیم و در آن نفرات برگزیده هر رشته معرفی شدند.
وی ادامه داد: مقرر شده بود که با تشکیل هیئت داوری تخصصی از برگزیدگان هر رشته تقدیر شود. خوشبختانه این کار انجام شد‌ و امشب توفیق داریم از بین این عزیزان یک نفر را به‌عنوان چهره هنر انقلاب در سال 1400 معرفی و تقدیر کنیم.

سخنران  بعدی این مراسم محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد بود. او ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سیدمرتضی آوینی گفت: خدا را شکر می‌کنم که پس از گذشت قریب 30 سال از درگذشت سیدمرتضی آوینی عرصه فرهنگ و هنر انقلاب به‌خوبی پیش رفته است.

وی ادامه داد: از روزهای اول انقلاب اسلامی که حوزه هنری تأسیس شد وقتی به کارنامه این مرکز پرتلاش نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که آکنده از زنان و مردان هنرمندی است که برای اعتلای هنر تلاش کردند و امروز دارای میراث ارزشمندی است، البته اگر در جایی انتقاد یا اعتراضی وجود دارد، نافی تلاش‌های بزرگانی نیست که در این 43 سال در همه عرصه‌های فرهنگ و هنر تلاش کردند و آثار ارزشمندی را خلق کردند.

اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت جهاد تبیین گفت: در شرایط فعلی واقعاً جا دارد که همه عرصه‌های هنری ما به‌خوبی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را روایت کنند. باید بگویم اگر امروز در جهاد تبیین و جهاد روایت هستیم هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم، چرا که ما به‌تنهایی انقلاب را روایت نمی‌کنیم بلکه جریان فرهنگی قوی متکی به دلار و پوشش رسانه‌ای قوی برای تحریف همه دستاوردهای انقلاب اسلامی پای کار آمده است و از روز اول انقلاب اسلامی ما با آن مواجه بودیم.

وزیر ارشاد تأکید کرد: این دستگاه اکنون نیز با ابزارهایی مدرن‌تر به میدان آمده است، فلذا این شرایط مسئولیت سخت‌تری را برای هنرمندان ما ایجاد کرده است. این نشست‌ها خوب است و قله‌ها را به نسل جوان نشان می‌دهد و کار را برای آنها آسان‌تر می‌کند.

حجت الاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی آخرین سخنران این مراسم بود؛ او ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آوینی گفت: چهره آرمانی هنرمند مکتبی انقلابی از 20 فرودین سال 1372 با شهادت شهید آوینی تجسم پیدا کرد.

وی ادامه داد: هرچه پیشتر رفتیم‌ اهمیت تبیین و روایت هنرمندانه حق و حقیقت برای پیشبرد این نهضت افزون‌تر شده است؛ در شرایط فعلی اهمیت تک‌تک هنرمندانی که ازشان در رشته‌های مختلف تقدیر شد، بیش از گذشته است، در این مقطع اهمیت این اتفاق و پرچمداری هنر مکتبی و انقلابی بیش از گذشته است و جامعه بدان نیاز دارد.

در پایان این مراسم عبدالحمید قدیریان به‌دلیل واکنش سریع هنری نسبت به شهادت دختران افغانستانی مدرسه مکتب سیدالشهدای(ع) کابل افغانستان و خلق تابلوی نقاشی با عنوان «دختران مکتب سیدالشهدا(ع)» به‌عنوان چهره هنر انقلاب معرفی شد.

در زیر اسامی نفراتی که شب‌های گذشته در رشته‌های مختلف تقدیر شده‌اند آمده است: 

تئاتر

لیلی عاج نمایشنامه‌نویس، سعید اسماعیلی بازیگر تئاتر و نصرالله قادری 

سینما

محمد سرشار، سیاوش سرمدی و هادی حجازی‌فر

پژوهش

کیانوش معتقدی، سیده راضیه یاسینی و محمدعلی رجبی دوانی

نویسندگی

محمدرضا آریافر، عبدالرحمن اونق و حسین قربانزاده

راویان انقلاب

محمد قاسمی‌پور، محبوبه‌سادات رضوی‌نیا، میرعمادالدین فیاضی

محققان تاریخ شفاهی

طیبه پازوکی، نویسنده کتاب «گوهر صبر»، مجتبی عطاردی، نویسنده کتاب «از شریف تا لس‌آنجلس» و کیانوش گلزار راغب، نویسنده کتاب «چونام»

بخش روایت

لیلا نظری، نویسنده کتاب «حاج جلال»، مریم کاتبی، راوی شب‌های خاطره حوزه هنری و محمد نورانی، از رزمندگان دفاع مقدس

شعر

عالیه مهرابی، نغمه مستشار نظامی و علیرضا رجبعلی‌زاده

موسیقی

قاسم صرافان، امیرحسین سمیعی و صادق آهنگران

معماری

غلامحسین معماریان

عکس

بهزاد پروین قدس

هنرهای تجسمی

حسین عصمتی، محمدرضا میری، عبدالحمید قدیریان و نادر قشقایی.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.