ایران دارنده مقام اول تولیدات پزشکی داخلی در غرب آسیا


براساس رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال ۲۰۱۷ به مقام نخست تولیدات علمی در رشته پزشکی داخلی در سطح کشورهای آسیای غربی رسیده است.

1/15/2019 8:37:01 AM
کد خبر: 853

به گزارش سارنا به نقل از فارس،  براساس رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 به مقام نخست تولیدات علمی رشته پزشکی داخلی در سطح کشورهای آسیای غربی دست یافته است.

پزشکی داخلی یک تخصص پزشکی است که با پیشگیری، تشخیص، و درمان بیماری‌های بزرگسالان سروکار دارد.

متخصصان داخلی از بیماران بستری‌شده و آمبولانسی مراقبت می‌کنند و می‌توانند نقشی محوری در آموزش و پژوهش ایفا کنند؛ همچنین پزشکی داخلی یکی از تخصص‌های دامپزشکی است.

در تصویر زیر صدرنشینی ایران در علم پزشکی داخلی را مشاهده می‌کنید: 

بررسی‌های منتشر شده در مجله  «SCImago Journal & Country Rank»  نشان می‌دهد ایران با تعداد 303 مقاله در زمینه پزشکی داخلی در رتبه نخست و ترکیه با اختلافی قابل توجه در مقام دوم قرار دارد. 

رژیم صهیونیستی و کشورهای عربستان سعودی، مصر، قطر، امارات متحده عربی، کویت، لبنان، اردن، عمان، عراق، سرزمین‌های اشتغالی و بحرین به ترتیب در رتبه‌های بعد از ایران و ترکیه قرار دارند.

از میان 303 مقاله منتشر شده محققان ایرانی، 260 مقاله قابل استناد بوده است؛ در حالی که ترکیه به عنوان کشور حائز مقام دوم 164 مقاله در رشته پزشکی داخلی ارائه کرده که تنها 138 مورد آن قابل استناد بوده است. 

بحرین نیز به عنوان آخرین کشور در سطح آسیای غربی در سال 2017 تنها دو مقاله در زمینه علم پزشکی داخلی ارائه کرده است. 

ایران در یک بررسی کلی‌تر میان 155 کشور جهان، جایگاه شانزدهم را به خود اختصاص داده و صدرنشین کشورهای جهان، ایالات متحده آمریکا است که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید: 

محققان آمریکایی در سال 2017، 4043 مقاله در زمینه علم پزشکی داخلی منتشر و ارائه کرده‌اند که از این تعداد 2860 مورد آن قابل استناد بوده است. 

کشورهای ژاپن، انگلیس، آلمان، ایتالیا، چین، فرانسه، استرالیا، کانادا، هلند، کره جنوبی، هند، سوئد، اسپانیا و دانمارک به ترتیب جایگاه دوم تا پانزدهم نظام رتبه‌بندی سایمگو را به خود اختصاص داده‌اند. 

ژاپن به عنوان دومین کشور در سطح جهان با یک اختلاف قابل توجه نسبت به دانشمندان آمریکایی، تنها 1441 مقاله در زمینه علم پزشکی داخلی ارائه کرده است.  

نظام رتبه‌بندی سایمگو توسط یک گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام می‌شود که براساس تعداد مقالات علمی مؤسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس، آنها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند. 

این رتبه‌بندی یکی از  جدیدترین و جامع‌ترین نظام‌های رتبه‌بندی پژوهشی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهش‌محور در جهان است. 

اخیرا این نظام رتبه‌بندی دو شاخص جدید عملکردی (نمایه تخصصی و میزان تعالی) را به چهار شاخص قبلی برای ارزیابی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه‌ها افزوده است. 

در خبرهای پیشین نیز به صدرنشینی ایران در رشته‌های متفاوتی از جمله علم ژنتیک، علم فیزیک، ریاضیات کاربردی، علوم زیستی، فناوری نانو و آب نیز اشاره شده است. 

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.