به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، مجید جعفری مدیر عامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: بعد از مردمی سازی یارانهها و افزایش هزینههای تولید و گران شدن محصولات پروتئینی، میزان جوجه ریزی کاهش یافته است و باعث شده که میزان تقاضا برای خوراک دام کاهش یابد، به طوری که کارخانجات خوراک دام به طور متوسط با 30 درصد ظرفیت خود کار می کنند.
وی افزود: راه حل رونق تولید در صنعت دام و طیور و کارخانجات خوراک ، پرداخت کالابرگ برای بالابردن مصرف و صادرات محصولات پروتئینی است. مدیر عامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان با بیان اینکه مقرر شده است صادرات خوراک دام و طیور آزاد شود ادامه داد: با وجود اینکه ارز 4200 تومانی واردات نهاده های دامی برداشته شده اما هنوز صادرات خوراک دام آزاد نشده و در گیر روند اداری است.
جعفری در پاسخ به اینکه تولیدات خوراک دامی کشور چقدر توان رقابت قیمتی با نمونه های خارجی را دارند گفت: با توجه به اینکه کارخانجات با ظرفیت پایینی کار میکنند قیمت تمام شده آنها بالا و امکان رقابت کم است، از طرفی تحریمها باعث شده که هزینه واردات نهاده های دامی افزایش یابد تا در نهایت قیمت خوراک دامی تولیدی در کشور توان رقابت قیمتی با رقبای خارجی از جمله ترکیه نداشته باشد. مدیر عامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان درباره اقدامات برای جایگزینی نهادههای قابل تولید در داخل و ضایعات کشاورزی به جای نهاده های وارداتی در تولید خوراک دام وطیور، اظهار داشت: با توجه به اینکه تا اوایل سال جاری نهادههای دامی( ذرت، کنجاله سویا و جو) با ارز دولتی به کشور وارد میشد تولید داخلی این محصولات در کشور صرفه نداشت .
وی تصریح کرد:راه اندازی تولید نهادههای دامی و استفاده از ضایعات کشاورزی در تولید خوراک دام و طیور زمانبر است و نیاز به ایجاد زیرساختها و بررسیهای علمی، تحقیقاتی و تجربی دارد. جعفری گفت: جایگزینی نهاده های جدید در خوراک دام ممکن است ضریب تبدیل آن را تغییر دهد اما در نهایت به طور قطع باید به سمت استفاده از نهاده های داخلی در تولید خوراک برویم زیرا واردات نهادهها صرفه اقتصادی ندارد و قیمت تمام شده را بالا می برد.
نظر بدهید