گفت‌وگوی تلفنی ظریف با همتای ونزوئلایی/حمایت ایران از دولت ونزوئلا


وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ونزوئلایی، حمایت ایران از دولت ونزوئلا را در مقابل توطئه‌های آمریکا اعلام کرد.

1/26/2019 9:02:53 AM
کد خبر: 933

به گزارش سارنا به نقل از فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان عصر روز جمعه با «خورخه آرره آسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا تلفنی گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت ونزوئلا را اعلام کرد.

در این گفت‌وگو دو طرف در خصوص راه‌های مقابله بین‌المللی با توطئه‌های آمریکا علیه دولت‌های مستقل به خصوص ونزوئلا تبادل‌نظر کردند.

در این گفت‌وگوی تلفنی پیشنهاد دولت‌های مکزیک و اروگوئه و سایر روش‌ها برای تقویت گفت‌وگوهای داخلی و راهکارهای سیاسی حل و فصل اختلافات بین دولت ونزوئلا و گروه‌های معارض مورد بررسی قرار گرفت.

رایزنی وزیر امور خارجه کشورمان با سایر کشورهای همفکر نیز ادامه دارد.

به گزارش فارس، در پی تحولات اخیر در ونزوئلا بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز (پنجشنبه) ۴ بهمن با توجه به حوادث سیاسی داخلی اخیر ونزوئلا و دخالت‌های علنی و نامشروع آمریکا در امور آن کشور اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در مقابل هر گونه دخالت خارجی در امور داخلی ونزوئلا و یا هر اقدام نامشروع و غیر قانونی هم چون تلاش برای کودتا و اقدامات ضد مردمی، از دولت و ملت این کشور حمایت می‌کند.

وی افزود: ما امیدواریم  هرگونه اختلاف و مشکل سیاسی  در ونزوئلا توسط مردم و دولت این کشور با به کارگیری راهکارهای قانونی و مسالمت‌آمیز هر چه سریع تر حل و فصل شود.

شامگاه چهارشنبه سوم بهمن ماه «اماخوان گوایدو» رئیس شورای ملی ونزوئلا و رهبر مخالفان این کشور با حمایت آمریکا و برخی کشورها شامل برزیل، آرژانتین و کانادا، طی سخنرانی در جمع معترضان مادورو، خود را رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا خواند و سوگند نیز یاد کرد. اما هیچکدام از سازمان‌های دولتی و نظامی وی را به رسمیت نشناخته و همچنان به مادورو وفادار مانده‌اند.

به فاصله نیم ساعت از این اقدام، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در بیانیه‌ای مداخله‌جویانه از این تصمیم استقبال کرده و گوایدو را به عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند.

مادورو نیز طی سخنرانی در جمع هواداران خود، گوایدو را دست‌نشانده آمریکا خواند و ضمن قطع روابط دیپلماتیک با واشنگتن، 72 ساعت به تمام دیپلمات‌های آمریکایی فرصت داد که از این کشور خارج شوند.

در همین راستا وزارت  امور خارجه آمریکا دستور خروج تعدادی از دیپلمات‌های این کشور از ونزوئلا را صادر کرده و به شهروندان آمریکایی نیز توصیه کرده که این کشور آمریکای لاتین را ترک کنند.

رویترز هم امروز جمعه خبر داد که شاهد خروج تعدادی از دیپلمات‌های آمریکایی از سفارت این کشور در کاراکاس به سوی فرودگاه بوده است.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.