‌‌رئیس کل گمرک ایران: جهت ترخیص خودروهای دپو شده‌ در انتظار ساز و کار جدید هستیم


‌رئیس کل گمرک ایران در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص آخرین وضعیت خودروهای دپو شده، گفت: با مصوبه هیئت وزیران که اجرایی شدن آن منوط به ایجاد ساز و کار جدید اجرایی و بازنگری در تاریخ ورود خودروها از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت است، می‌توانیم شاهد باشیم که مشکلات عمده در این بخش برطرف می‌شود.

1/26/2019 9:12:18 AM
کد خبر: 936

رئیس کل گمرک ایران در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص آخرین وضعیت خودروهای دپو شده، گفت: با مصوبه هیئت وزیران که اجرایی شدن آن منوط به ایجاد ساز و کار جدید اجرایی و بازنگری در تاریخ ورود خودروها از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت است، می‌توانیم شاهد باشیم که مشکلات عمده در این بخش برطرف می‌شود.

‌به گزارش سارنا به نقل از ایسنا، مهدی میراشرفی در حاشیه کارگروه ملی رفع موانع تولید در بندرعباس، در پاسخ به خبرنگار ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت کانتینرهای مترکوه در بنادر هرمزگان، اظهار کرد: خوشبختانه با جلسات مکرری که با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد و همکاری متقابل بانک مرکزی، قسمت عمده‌ای از کالاهای رسوب شده مشکلات شأن یا حل شده یا در حال برطرف شدن است.

‬ ‏وی گفت: قسمتی از کالاهای متروکه با توجه به شرایطی که یا ثبت سفارش‬‌شان منقضی یا با مشکلات بانکی همراه بودند، با مساعدت مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت مشکلات ثبت سفارش آنها حل و صاحب کالاها بدون آنکه کالایش متروکه شود، می‌تواند کالایش را تحویل بگیرد.

میراشرفی ادامه داد: همچنین از هفته جاری نیز چند تصمیم خوب نیز عملیاتی می‌شود که مهمترین آن افزایش زمان ثبت سفارش از سه ماه به ۶ ماه است.

‎‎ رئیس کل گمرک ایران همچنین با بیان اینکه یکسری اختیارات به ادارات کل صنعت، معدن و تجارت استان‌ها تفویض شد که می‌تواند شرایط را برای واردات و صادرات تسهیل یابد، خاطرنشان کرد: با همکاری بانک مرکزی در تلاشیم کالاهای رسوب شده را به حداقل برسانیم.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص آخرین وضعیت خودروهای دپو شده، اظهار کرد: با مصوبه هیئت وزیران که اجرایی شدن آن منوط به ایجاد ساز و کار جدید اجرایی و بازنگری در تاریخ ورود خودروها از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت است، می‌توانیم شاهد باشیم که مشکلات عمده در این بخش برطرف می‌شود.

میراشرفی اضافه کرد: طبق ضوابط خودروها را پس از ابلاغ تاریخ جدید و ساز و کار اجرایی، آن قسمتی از خودروها که شامل ترخیص می‌شوند را ترخیص خواهیم کرد.

میراشرفی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص نصب تراشه‌های هوشمند، افزود: زمینه نصب تراشه‌های هوشمند رهگیری موسوم به RF ID بر روی کانتینرهای کالا فراهم شده و تا پایان امسال اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه این تراشه با رویکرد هوشمند سازی و کنترل غیر مزاحم اجرایی می‌شود، خاطرنشان کرد: این تراشه اطلاعاتی مانند مانیفست، قبض انبار و پروانه گمرکی را ثبت می‌کند که این داده‌ها برای نیروی انتظامی نیز در دسترس خواهد بود که ضمن کاهش ترافیک در گلوگاه‌ها، سلامت فرآیند را نیز افزایش می‌دهد.

میر اشرفی اضافه کرد: همزمان استفاده از دستگاه‌های ایکس ری موبایلی نیز با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته که تا ۲ ماه آینده محقق خواهد شد.

رئیس گمرک ایران ادامه داد: نیازمند هوشمند سازی فرایندها هستیم که در این میان، نصب تراشه‌های «آر آف آی دی» بر روی کانتینرها به تحقق این امر مهم کمک می‌کند.

میر اشرفی عنوان کرد: امید است تا قبل از پایان سال، تمام گمرکاتی که به صورت کانتینری، کالا را تخلیه و ترخیص می‌کنند تراشه «آر آف آی دی» را بر روی کانتینرها نصب کنیم تا علاوه بر اطلاعات قبض انبار و پروانه گمرکی، در بین راه نیز همکاران نیروی انتظامی بتوانند اطلاعات کانتینرها را از روی این تراشه‌ها بردارند.

وی اضافه کرد: در خصوص ایکس ری نیز نظر گمرک این است با توجه به اعتبارات زیاد موردنیاز برای تجهیز گمرکات، قانون برنامه ششم اجازه داده تا از توان بخش خصوصی استفاده کنیم که مقرر شده با مشارکت بخش خصوصی، ایکس ری موبایلی را بر در اکثر گمرکاتی که کالاهای کانتینری وجود دارد، نصب کنیم و بطور عملی قسمتی از این کنترل‌ها انجام دهیم.

این مقام مسئول ادامه داد: امید است بتوانیم اطلاعات اسکن شده را به سایر سازمان‌های کنترل کننده ارسال کنیم، این امر نقش بسزایی در کاهش ترافیک در گلوگاه‌ها دارد، همچنین هزینه کنترل و زمان لارم را به شدت کاهش می‌دهد.

رئیس گمرک ایران و معاون وزیر اقتصاد و دارایی اظهارامیدواری کرد با این اقدام، گام مؤثری در کاهش قاچاق کالا و مبارزه و پیشگیری از قاچاق برداریم.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.