وقتی سید حسن نصر‌الله بر نقطه ضعف واشنگتن و تل‌آویو اشراف دارد


مواضع قاطع حزب‌الله در رابطه با ترسیم مرزهای دریایی سیاستمداران و تحلیل‌گران اسرائیلی را به‌شدت سردرگم کرده است.

10/8/2022 8:51:41 AM
کد خبر: 9396

به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، با نگاهی به تحلیل‌های منتشرشده در رسانه‌های عبری‌زبان بعد از پاسخ لبنان به پیشنهاد میانجی آمریکایی و نشست سه‌ساعته کابینه رژیم صهیونیستی بیانگر این مسئله (سردرگمی سران اسرائیلی) است.

«یونی بن مناخیم» تحلیل‌گر صهیونیست در یادداشتی در پایگاه اطلاع‌رسانی «نیوز وان» به این سردرگمی اذعان کرد و افزود: حزب‌الله خوب می‌داند و مطلع است که اسرائیل به‌شدت به‌دنبال انجام این توافق است زیرا برای استخراج گازش تحت فشار قرار دارد.

او معتقد است (سید) حسن نصرالله به‌خوبی از میزان فشار آمریکا بر تل‌آویو برای اتمام این توافق مطلع است و به این مسئله هم اشراف کامل دارد که فرماندهی ارشد نظامی اسرائیل تمایلی به ورود به جنگ ندارند.

به‌اعتقاد بن مناخیم، رهبر حزب‌الله لبنان روز 13 جولای گذشته در سخنرانی خود از معادله جدیدی در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی سخن گفت؛ معادله‌ای که همچنان به‌شکل هماهنگ‌شده‌ای به‌قوت خود قابلیت اجرا دارد.

او می‌افزاید: حسن نصرالله به‌خوبی از نقطه‌ضعف اسرائیل و آمریکا مطلع است و بر آن اشراف دارد، ازاین‌رو تهدید کرد که در صورت عدم احترام به حقوق لبنان، طی هفته‌های پیشِ‌رو تمام سکوهای نفت و گاز اسرائیل در پهنای دریای مدیترانه مورد حمله قرار خواهند گرفت، این دقیقاً همان نقطه‌ضعف ایالات متحده و اسرائیل است که به‌دلیل نیاز روزافزون به گاز و نفت شکل گرفته است و به بیروت این توانمندی را می‌دهد که برای تحقق منافع خود بر اسرائیل فشار وارد کند.

به‌زعم این تحلیل‌گر صهیونیست، حزب‌الله توجهی به تهدیدهای نظامی اسرائیل نمی‌کند، نصرالله پای حرف خود ایستاده است و می‌داند که در صورت به تعویق افتادن امضای توافق تا بعد از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید در لبنان و تشکیل کابینه جدید، این اسرائیل است که زیان خواهد دید، چون حزب‌الله استراتژی خود را تغییر نخواهد داد.

این مسئله را به‌نحو دیگری پایگاه عبری‌زبان «دبکا» هم تأیید می‌کند و می‌نویسد: لاپید در واقع صرفاً در رابطه با امضای توافق با لبنان تصمیم‌گیری نخواهد کرد، بلکه مجبور است در این چارچوب زمان و نحوه ورود به تقابل نظامی با حزب‌الله را هم مشخص کند، زیرا اسرائیل نمی‌تواند عدم استخراج گاز از کاریش را تاب بیاورد.

این رسانه نزدیک به محافل اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با اشاره ضمنی به نگرانی تل‌آویو از تهدیدهای حزب‌الله، اعتراف می‌کند سکوی کاریش از اواسط سپتامبر گذشته آماده استخراج گاز بود.

ماکور ریشیون یکی دیگر از رسانه‌های عبری‌زبان هم با اشاره به سردرگمی رهبران رژیم صهیونیستی در رابطه با نحوه تعامل با درخواست لبنان نوشت: دریاهای خاورمیانه مملو از کوسه است، اما کوسه‌های اینجا فقط بوی خون را در آب استشمام نمی‌کنند، بلکه ضعف را هم بو می‌کشند، رفتار ناکارآمد کابینه‌های (قدیم و جدید) اسرائیل در رابطه با یک مسئله نسبتاً حاشیه‌ای عواقب وخیمی برای ما خواهد داشت.

«آری شاویت» تحلیل‌گر مشهور اسرائیلی در این رابطه نوشت: چطور ما به این شرایط بغرنج رسیدیم؟ ما بدترین دست‌آوردهای ممکن را کسب کردیم، در ابتدا کابینه‌های پیاپی نتانیاهو یک دهه مذاکرات بی‌حاصل را ادامه دادند و به‌جای آن‌که در راستای منافع اسرائیل عمل کنند، زیاده‌خواهی‌ها و لجبازی‌های اسرائیل را نمایان کردند که به‌ضرر ما هم تمام شد، تا آن‌که سکوی کاریش بنا نهاده شد و اسرائیل در معرض خطر راهبردی بزرگی قرار گرفت.

او می‌افزاید: کابینه لاپید هم دست‌کمی از کابینه سابق نداشت این کابینه هم با عجله و با بی‌مبالاتی وارد عمل شد، زیرا بیم آن داشت که راه‌اندازی کاریش بدون امضای توافق می‌تواند منجر به بحران شود ازاین‌رو امتیازات زیادی را برای توافقی تقدیم کرد که می‌شد با کمتر از آن طی سالیان گذشته آن را به سرانجام رساند و حال به‌جای آن‌که این اقدام به‌عنوان بزرگواری (اقدامی بزرگ) از سوی اسرائیل تلقی شود، در اذهان عمومی به‌عنوان اعطای امتیاز تحت فشار و از روی ضعف تفسیر و تبیین می‌شود.

این رسانه در پایان با اشاره به سردرگمی رژیم صهیونیستی مقابل این شرایط نوشت: تل‌آویو امروز بر سر یک دوراهی قرار گرفته است؛ اگر این توافق (در چارچوب خواست لبنان) به امضا برسد، همسایگان قدرت‌طلب ما پرسش‌های سختی در رابطه با میزان توانمندی اسرائیل مطرح خواهند کرد (توانمندی اسرائیل را زیر سؤال خواهند برد) و اگر این توافق در دقیقه نود شکست بخورد، این حزب‌الله است که دلیل خوبی برای افزایش تنش در مرزهای شمالی خواهد داشت و آن به‌عنوان حامی لبنان وارد عمل می‌شود و در هر دو صورت ما بهای سنگینی را خواهیم پرداخت.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.