به گزارش سارنا به نقل از تسنیم، بعد از بازگشت احزاب راستافراطی رژیم صهیونیستی به عرصه قدرت این رژیم و روی کار آمدن کابینه «بنیامین نتانیاهو» که به تعبیر محافل و کارشناسان اسرائیلی، یک کابینه فاشیستی است، نگرانیهایی زیادی درباره پیامدهای سیاستهای افراطی اعضای این کابینه بر وضعیت نهادهای نظامی و در راس آنها ارتش اسرائیل مطرح شده است.
بعد از گذشت یک ماه از پیروزی احزاب راست افراطی اسرائیل در انتخابات کنست ارتش این رژیم عملاً در حال تقسیم شدن به دو بخش است؛ به این صورت که شماری از نظامیان از «ایتمار بن گویر» رئیس افراطی حزب قدرت یهود که وزیر امنیت داخلی کابینه نتانیاهو خواهد بود حمایت میکنند و بخش دیگری از نیروهای ارتش همچنان وفادار به احزاب چپ هستند و معتقدند بن گویر قصد دارد همه قواعد حاکم بر ارتش و نهادهای نظامی اسرائیل را تغییر دهد.علاوه بر آن محافل در مؤسسه نظامی اسرائیل علناً درباره تجزیه و انحلال ارتش صحبت میکنند.
اعضای کابینه نتانیاهو که بارزترین آنها ایتمار بن گویر و «بزالل اسموتریج» رهبر افراطی حزب «صهیونیسم مذهبی» هستند در همین ابتدای کار دچار اختلافات شدید با «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی شدهاند. کارشناسان اسرائیلی معتقدند این اختلافات ناشی از تفاوت رویکرد فرهنگی احزاب راستافراطی اسرائیل با بخش بزرگی از جامعه این رژیم بوده و نه تنها در ارتش بلکه در سایر نهادهای مهم نیز شاهد تشدید این نوع اختلافات خواهیم بود که به معنای شکاف میان جامعه و کابینه اسرائیل است.
کودتای خاخامی علیه ارتش اسرائیل
در همین زمینه شبکه المیادین فصل دوم گزارش خود با عنوان «ارتش بحران زده» را به نقش سیاستهای افراطی کابینه نتانیاهو بر گسترش شکاف در ارتش اسرائیل اختصاص داده و نوشت، منابع عبری گزارش میدهند که خاخامهای وابسته به حزب «صهیونیسم مذهبی» به شاگردان خود دستور دادهاند که از خدمت سربازی در گردانهای زرهی خودداری کنند. این تصمیم آنها در اعتراض به مشارکت 3 نظامیِ زن در دوره آموزشی ارتش اسرائیل بود که در آن شماری از نظامیان وابسته به صهیونیستم مذهبی نیز حضور داشتند.
رسانههای صهیونیستی اعلام کردند که این مسئله موجب اختلاف و درگیری میان نظامیان وابسته به صهیونیسم مذهبی و احزاب افراطی با سکولارها در ارتش شده است و بار دیگر هشدارهایی درباره آغاز بحران «وفاداری دوگانه» (سردرگمی نظامیان در وفاداری به فرماندهان ارتش یا خاخامها) در ارتش اسرائیل مطرح میگردد.
این رسانهها فراخوان مذکور برای خودداری نظامیان وابسته به صهیونیسم مذهبی از حضور در گردانهای زرهی را نوعی کودتای خاخامی علیه ارتش توصیف و تاکید کردند، در پی تصمیم ارتش برای ادغام نظامیان زن و مرد در دوره آموزشی افسری، خاخام «یعقوب» از شاگردان خود خواست تا در این گردان عضو نشوند.
بیشتر بخوانید
در این راستا ناظران شروع به بررسی این مواضع خاخامهای صهیونیست و اختلافات به وجود آمده در ارتش اسرائیل کرده و معتقدند که چنین رویکردی موجب تعمیق شکافها میان ارتش با مدارس «مذهبی» یهودیان میشود و دانشآموزان تمایل خود برای پیوستن به ارتش را از دست میدهند.
تحلیلگران اسرائیلی بر این باورند که خطر صدور چنین فراخوانهایی (فراخوان برای عدم پیوستن به گردانهای زرهی ارتش صهیونیستی) بیشتر از اینکه مربوط به محتوای آنها باشد، مربوط به طرفهایی است که آنها را صادر میکنند و این رویکرد افراطی پیامدهای منفی زیادی در همه سطوح بر ارتش خواهد داشت.
«امیر بارشالوم» تحلیلگر امور نظامی رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد، 2 مسئله خطرناک در این فراخوانها وجود دارد. اول اینکه فراخوان برای خودداری سربازان از پیوستن به گردانهای زرهی توسط دو خاخامی صادر شده که نسبت به سایر خاخامها بسیار معتدل و میانهرو بوده و ارتش همواره نظرات و دیدگاههای آنها را مورد توجه قرار میدهد.
وی افزود، اما مسئله دوم این است که چنین فراخوانهایی موجب سردرگمی سربازان میشود و آنها نمیدانند که باید دستورات خاخامها را اجرا کنند یا فرماندهان ارتش.
بر همین اساس کارشناسان معتقدند که ارتش رژیم صهیونیستی به ویژه در مرحله جدید در هر ایستگاهی مجبور است با معضلات مربوط به رویکرد و موضع طرفهای افراطی و وابسته به حزب «صهیونیسم مذهبی» دست و پنجه نرم کند. همچنین اختلافات شدیدی میان طرفداران این حزب با سکولارها در ارتش به وجود خواهد آمد.
«عباس اسماعیل» تحلیلگر عرب در امور رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد که جنبش خاخامهای صهیونیسم مذهبی نماینده راست افراطیهای اسرائیل بوده و سخت در تلاش است تا شاگردان خود را برای نفوذ به ارتش و سیطره بر آن آماده کند و افسار کنترل ارتش اسرائیل را به دست بگیرد. جنبش خاخامهای صهیونیست سعی دارد اصول و قواعد خود را با ابزارهای مختلف به ارتش تحمیل کند و از جمله مهمترین این اصول، عدم ادغام زنان و مردان در ارتش است.
وی افزود، این یک نمونه از معضلی است که ارتش رژیم صهیونیستی در حال حاضر با آن مواجه شده و در مراحل آینده به مراتب شدیدتر خواهد شد؛ زیرا تعداد صهیونیستهای افراطی که به مدارس مذهبی یهودی میپیوندند به شدت در حال افزایش است. جنبش صهیونیسم مذهبی از سال 1965 با ارتش اسرائیل توافق کرد تا سربازان وابسته به این جنبش قبل از ورود به ارتش، در مدارس مذهبی به مدت یک سال تورات و احکام شرعی و اصول تلمودی را بیاموزند و بعد از 3 سال فعالیت در ارتش، آموزشهای مذهبی خود را تکمیل کنند.
این کارشناس عرب تصریح کرد، پیشبینی میشود در آینده نزدیک شمار زیادی از افسران ارتش رژیم اشغالگر متعلق به جنبش صهیونیسم مذهبی باشند که اصول و رویکرد این جنبش را اعمال خواهند کرد. این همان چیزی است که در دوره اخیر شاهد آن هستیم و خاخامها میتوانند بر ارتش اسرائیل مسلط گردند. نفوذ افراطیها به ویژه در نیروی زمینی و تیپهای پیاده و گردانهای رزمی به شدت در حال گسترش است.
نظر بدهید