شاگرد اول کابینه یازدهم، غایب در کابینه دوازدهم

شاگرد اول کابینه یازدهم، غایب در کابینه دوازدهم


کابینه دوازدهم یک غایب بزرگ داشت و آن هم کسی نبود جز دکتر علی طیب نیا.

10/22/2018 10:29:23 AM
کد خبر: 11

گروه تحلیلی خبری سارنا: کابینه یازدهم که به مجلس معرفی شد نام یک نفر بسیار جلب توجه می کرد و آن کسی نبود جز دکتر علی طیب نیا.
طیب نیا که یک اقتصاددان برجسته و عضو پشت پرده تصمیمات اقتصادی کشور – البته بجز در دولت های نهم و دهم – بود، امید بسیاری را تازه کرد و این تصور که طیب نیا ناجی اقتصاد ضعیف به جا مانده از دولت قبل است را در ذهن بسیاری به وجود آورد.
همین نگاه باعث شد که طیب نیا بالاترین رأی اعتماد تاریخ جمهوری اسلامی را بیاورد و با چنین پشتوانه ای شروع به کار کند.
وزارت طیب نیا در اوج تورم ۴۰ درصدی شروع شد و همه انتظار داشتند که وزیر جدید در حوزه تورم دست به کار شود. مرد ضد تورم اما شاهکار کرد و تورم از حدود ۴۰ درصد به تقریبا ۹ درصد کاهش یافت و همه می دانستند که این موفقیت ناشی از عملکرد وزیر محجوب و دانشمند اقتصاد دولت یازدهم است.
در دیگر حوزه های اقتصادی هم عملکرد طیب نیا قابل توجه بود به طوری که بستر سازی در حوزه های مختلف اقتصادی انجام شد و جراحی های لازم صورت گرفت و شاهد آن هم این بود که اخیرا وزارت امور اقتصاد و دارایی و چند سازمان تابعه آن به عنوان وزارتخانه و سازمان برتر معرفی شدند که واضح است این عنوان در زمان وزارت طیب نیا حاصل شده است. به هر حال همه چیز آماده بود تا میوه این درخت اصلاح شده چیده شود و به نظر می رسید که پس از پشت سرگذاشتن بسیاری از سختی ها و مشکلات اقتصادی، طیب نیا در دور دوم وزارت خود در دولت دوازدهم به مراتب موفق تر اقتصاد ایران را رهبری کند.
اما بعد از تشکیل دولت دوازدهم، از گوشه و کنار زمزمه جدایی طیب نیا از دولت به گوش می رسید. گویا طبیب اقتصاد توقع تیمی هماهنگ تر در حوزه اقتصاد داشت، که البته توقع بی جایی هم نبود و شاید در هر کشور دیگری به احترام چنین وزیر کار بلدی درخواستش مبنی بر تیم اقتصادی هماهنگ تر را جامع عمل می پوشاندند. اما در دولت دوازدهم متأسفانه چنین اتفاقی نیفتاد و عوامل ناهماهنگی ماندند و شاگرد اول دولت یازدهم از دولت دوازدهم رفت.
جالب اینجاست که وزرای دیگری هم بودند که ساز رفتن می زدند اما آنها را راضی به ماندن کردند در حالی که تلاشی برای ماندن طیب نیا نبود و یا کافی نبود.
ضمن آرزوی موفقیت برای آقای کرباسیان اما واقعا جای دکتر طیب نیا در دولت دوازدهم و در مسند وزارت اقتصاد خالی است. امید است که در دولت های آینده قدر این دانشمند اقتصادی را بدانند و باز هم شاهد رهبری اقتصاد ایران به دست دکتر طیب نیا باشیم.

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.