به گزارش سارنا، سریال گاندو در شبکه سه سیما در 30 قسمت پخش شد که موضوع آن در رابطه با پرونده جاسوسی جیسون رضائیان بود که داستان شناسایی و دستگیری و مبادله جیسون رضائیان را روایت می کرد. اما این سریال با توجه به اینکه در آن به ارتباط بعضی اطرافیان مقامات دولتی با جاسوسان و بحث های پیرامون ممانعت برخی مسئولان دولتی از زندانی کردن جیسون رضائیان و ماجرای مبادله او با امریکایی ها پرداخته بود دچار حواشی زیادی شد که حتی در بعضی قسمت های سریال شاهد سانسور بخش هایی از دیالوگ ها نیز بودیم. اما اخیرا و پس از پایان این سریال سر و صداهایی از بعضی دولتی ها بلند شد که گویا می خواهند اصل ماجرا و همچنین انتقادها به دولت را زیر سوال ببرند. در اینجا می خواهیم به چند واکنش دولتی به این سریال بپردازیم:
1_ اولین واکنش مربوط به جناب سخنگوی نسبتا جوان وزارت خارجه بود که عنوان کرد مطالبی که درباره وزیر خارجه گفته شده درست نیست و ایکاش عوامل این سریال از خود وزارت خارجه اطلاعات می خواستند تا سریالشان واقعی تر می شد و ایکاش در این سریال تقوا بیشتر رعایت می شد.
هر چند که عوامل این سریال در جواب سخنگوی وزارت خارجه گفتند که اگر از ابتدا با ما همکاری می کردید این سوء تفاهم ها به وجود نمی آمد. اما نکته دیگر اینست که مگر در گاندو چه چیزی درباره آقای ظریف گفته شد که واقعیت نداشت؟ اساسا در این سریال چیز زیادی درباره آقای ظریف گفته نشد جز اینکه فقط یکبار از قول ایشان گفته شد که من تضمین می کنم و اینکه در توافق هسته ای با ما همکاری کنید.
مگر غیر از این است که این تضمین های خیالی را ما بارها و بارها از زبان آقای ظریف در رسانه ها شنیده ایم و مگر امضای کری تضمین نبود؟ خوب چه چیزی برخلاف واقعیت بود؟
البته تا قبل از اظهارنظر جناب سخنگو هیچ کس به دلیل حساسیت امنیتی موضوع اظهارنظر نکرده بود و ایشان چراغ اول را روشن کردند و دولتی ها باید قدردان جناب سخنگوی جوان باشند که راه را برای شائبه پراکنی آنها درباره این سریال باز کرد.
2_ خبرگزاری دولتی ایسنا در مصاحبه با نویسنده گاندو به نقل از وی نوشته بود " 80 درصد گاندو تخیل من است" . هرچند که آرش قادری نویسنده گاندو از این نوع خبرسانی گلایه کرد و گفت که این سریال 100 درصد واقعی است و منظور من داستانک های داخل سریال بود. اما همین خبر برای برخی کار خودش را کرد و با وجود توضیحات تکمیلی نویسنده دولتی ها همچنان به همان حرف اول استناد می کنند و در کل داستان تشکیک ایجاد می کنند.
در مورد این مطلب باید گفت که گویا برخی نمی دانند که فیلم نامه نویسی به چه شکل است ، شاید فکر می کنند که یک پرونده امنیتی یک فیلنامه با همه دیالوگ هاست. این اوج نادانی است که کسی فکر کند که از روی یک پرونده خام امنیتی می شود عینا فیلم ساخت. مثل اینکه از چند سطری که در قرآن درباره داستان حضرت یوسف (ع) آمده بدون اضافه کردن داستانک های مختلف سریال یوسف پیامبر (ع) را بسازند.
البته به نظر نمی رسد که این قدر جاهلیت وجود داشته باشد اما باید اضافه کرد که وقتی می خواهند یک قضیه واقعی را به یک فیلمنامه تبدیل کنند آن را به یک داستان شامل داستانک های مختلف با دیالوگ های فراوان تبدیل می کنند که ممکن است بسیاری از دیالوگ ها از تخیل نویسنده باشد مانند فیلم های تاریخی چون امام علی (ع) و یوسف پیامبر (ع) و ... که بسیاری از داستانک ها و دیالوگ ها از تخیل نویسنده اما بر مبنای واقعیت بود.
3_ اظهارنظرهای جناب آقای آشنا مشاور رییس جمهور که خیلی مورد نظر ما نیست و جواب تهیه کننده سریال گاندو به ایشان را کافی می دانیم.
4_ اظهارات آقای واعظی هم در نوع خود جالب و زیبا بود. ایشان گفته اند که من گاندو را ندیدم اما مردم و مسئولان تماس گرفتند و گلایه کردند که سناریو سازی می شود و ....
جناب آقای واعظی، تکلیف مسئولانی که با شما تماس گرفته اند که معلوم است اما منظورتان از مردم کیست؟ عموم مردم که از این سریال استقبال زیادی کردند که اگر در بین آنها می بودید حتما متوجه می شدید. در ضمن مردم چگونه و با چه کسی تماس گرفته اند؟
سخنانتان ما را یاد آن دوستی انداخت که قبل از آقای روحانی رییس جمهور بود و هر کاری که می خواست انجام دهد میگفت مردم از من خواستند و یا مردم به من گفته اند. در ضمن جناب آقای واعظی شما که فیلم را ندیده ای و اظهارنظر میکنی آیا کشور را هم همینطور اداره میکنی؟
5_ اما در روزنامه ایران مقاله ای نوشته شده بود که بسیار حائز اهمیت بود. در این مقاله چند نکته مطرح شده بود که مهم ترین آن ها این بود که اساس روایت گاندو را مخدوش می دانست و آن را دروغ های سیاسیون مخالف روحانی می دانست و ارتباط خواهرزاده رییس جمهور با جاسوسان را هم از این دست دروغ ها می شمرد و آن را به کل تکذیب می کرد.
ظاهرا نویسنده ساده این مقاله نمی داند که اطلاعات این پرونده برای ساخت فیلم از سوی کدام نهاد امنیتی به دست سازندگان گاندو رسیده و گویا دیوار حاشا را اینقدر بلند یافته و فکر می کند ساختن فیلمی که به نزدیکان رییس جمهور انگ نزدیکی به جاسوسان را می زند به این راحتی است، آن هم رییس جمهوری چون آقای روحانی که در تازیانه زدن با زبان به مخالفان خود مضایقه ای ندارد. به دولت پیشنهاد می دهیم که اگر احساس می کند مورد تهمت قرار گرفته با اطلاعات کافی و دقیق آنگونه که مسئولان دولتی می گویند نزد مراجع قضایی از عوامل سریال گاندو و صدا و سیما و آن سازمان امنیتی شکایت کند و دامن خود را از این به اصطلاح تهمت ها پاک کند. وگرنه با اینگونه شانتاژها و شائبه پراکنی ها دامن دولت از سهل انگاری و ساده اندیشی در سیاست خارجی پاک نمی شود.
و نکته آخر اینکه در کجای دنیا وقتی یک نهاد مهم امنیتی یک عملیات مهم جاسوسی را خنثی می کند و دشمن را که به لحاظ اطلاعاتی بسیار قوی هم هست را شکست می دهد، آنوقت یک سری ساده اندیش دولتی (البته با خوش بینانه ترین حالت) در آن تشکیک کنند و برای آنکه نکند خودشان به ساده لوحی متهم شوند با دلایل سخیف اصل موضوع را زیر سوال ببرند.
نظر بدهید