سخنی با موافقان و مخالفان مذاکره، البته بیشتر با موافقان مذاکره


بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی پر سر و صدای بایدن، صحبت از شروع مذاکره با دولت جدید آمریکا در محافل سیاسی داخل ایران زیاد شد.

11/25/2020 2:58:23 PM
کد خبر: 58

سارنا - سروش دلیری

بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی پر سر و صدای بایدن، صحبت از شروع مذاکره با دولت جدید آمریکا در محافل سیاسی داخل ایران زیاد شد.

طبق معمول اکثر اصلاح طلبان موافق مذاکره هستند و اکثر اصولگرایان هم مخالف مذاکره هستند که البته اشکالی هم ندارد و هر کس یا گروهی می تواند در هر موردی نظری داشته باشد و آن را بیان کند.

اما از آنجا که بحث ها در این مورد زیاد شد و دو طرف شروع کردند به پرخاشگری نسبت به یکدیگر و کار به جایی رسید که در سطح سران دولت و مجلس هم این ادبیات به طور غیر مستقیم شنیده شد به نظر لازم است که چند نکته به موافقان و مخالفان مذاکره گوشزد شود.

ابتدا باید از مسئولین به خصوص از نوع دولتی پرسید که در این چند ماه پایانی دولت، گذراندن وقت به این مباحث چه علتی دارد؟ با این همه مشکلات ریز و درشت که مردم دارند دولت نباید وقت سر خاراندن داشته باشد چه برسد به وقت برای جواب دادن به دیگران. مجلس هم باید تمام وقت خود را صرف رفع موانع و مشکلات برای بهبود اوضاع فعلی کند.

پس چرا این همه بحث و درگیری وجود دارد؟

اصولگرایان معتقدند که اصلاح طلبان و مسئولین دولت در پی این هستند که در آخرین ماه های کار این دولت یک توافق با دولت جدید آمریکا انجام دهند و با ایجاد گشایش هایی هر چند موقت در امر اقتصادی کشور، بتوانند پیروزی خود را در انتخابات ریاست جمهوری 1400 در ایران تضمین کنند و به همین خاطر هم سعی می کنند اوضاع اقتصادی کشور را به همین شکل نابسامان نگه دارند تا نظام را متقاعد کنند که چاره ای به جز مذاکره با آمریکا نیست و با این نقشه به هدف خود که همان انتخابات است برسند.

از طرفی اصلاح طلبان هم معتقدند که تنها راه پیروزی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری 1400 ادامه ریاست جمهوری ترامپ بوده و حالا که این اتفاق نیفتاده اصولگرایان تمام تلاش خود را می کنند تا دولت در انجام مذاکره با دولت جدید آمریکا موفقیتی کسب نکند تا گشایشی هم ایجاد نشود و رقیب شکست بخورد.

به درستی یا نادرستی این تحلیل ها کاری نداریم. اما آیا این دو طیف باتجربه سیاسی نمی دانند که مسأله مذاکره با آمریکا آنقدر مهم است که تصمیم گیری در مورد آن به عهده یک حزب و یا یک قوه نیست؟

قطعا تصمیم گیری در این مورد خاص به جمع بندی تمام سران کشور از سران قوا گرفته تا مقامات امنیتی و نظامی آن هم با اذن رهبری مربوط می شود و در نهایت هم مقام معظم رهبری باید در این خصوص تصمیم نهایی را بگیرند. این روال از اول انقلاب تا به امروز ادامه داشته پس چرا اینقدر وقت ملت و کشور را با بحث و جدل بر سر این موضوع می گیرند؟

درضمن هنوز تکلیف نهایی انتخابات در خود آمریکا کاملا روشن نشده و همچنان هر دو گروه سیاسی در آمریکا با هم درگیر هستند و ترامپ هم هنوز به طور کامل نتیجه اتخابات را نپذیرفته است. بایدن هم که فعلا درگیر همین مسائل است و اصلا وقتی برای اظهارنظر در مورد سیاست های بین المللی خود نداشته و اصلا اوضاع در آمریکا بهم ریخته تر از این حرف هاست. آیا در شأن ملت و مسئولان ماست که برای چنین موضوع نامعلومی این همه غوغا کنند؟

اجازه بدهید هر وقت اوضاع آمریکا روشن شد آنوقت مسئولان مربوطه با توجه به شرایط کشور و با توجه به نظر نخبگان و کارشناسان مختلف در مورد مذاکره با آمریکا تصمیم می گیرند. دو ماه مانده تا دولت جدید آمریکا سر کار بیاید و شاید چند ماه هم طول بکشد تا سیاست های بین المللی خود را اجرایی کند. اصلا ممکن است به عمر دولت فعلی ما قد ندهد که بخواهد مجدد مذاکره با آمریکا را به نام خود کند.

سخنی هم با تندروهای اصلاح طلب و حامیان افراطی مذاکره با آمریکا

گویا شما قصد دارید شرارت ها و دشمنی های آمریکا را به همین چهار سال دولت ترامپ خلاصه کنید. ظاهرا سیاست های آمریکا را در یک یا چند فرد می بینید که با رفتنشان همه چیز تغییر می کند. یادتان رفته یا خود را به ندانستند می زنید که دشمنی های امریکا را از بعد از جنگ جهانی دوم با ملت ایران به فراموشی سپرده اید.

باید به شما یادآوری کرد که این دولت اوباما بود که با کمک اسرائیل و رژیم سعودی، خطرناک ترین پدیده قرن یعنی داعش را به وجود آورد و چه جنایت هایی در منطقه انجام شد که در ذهن هیچ کس نمی گنجید که در قرن بیست و یکم هم بتوان چنین اعمالی انجام داد. البته در آن زمان همین جناب بایدن معاون اوباما بود. (یادمان نرود که خود هیلاری کیلینتون در کتاب خاطراتش به تشکیل داعش توسط امریکا اذعان کرده که اگر هم نمی کرد باز هم از روز روشن تر است که داعش را آمریکا به وجود آورده است.)

این دولت های وقت آمریکا بودند که در راه دشمنی با ملت ایران همه جور کمکی به صدام کردند و این همه جوان ایرانی در جنگ با صدام کشته شدند که مسبب اصلی آنها آمریکاست. این دولت وقت آمریکا بود که هواپیمای مسافربری ما را در آسمان منهدم کرد. این دولت های متوالی آمریکا بودند که این همه تحریم برای کشور ما به بار آوردند و در هر توطعه و فتنه و براندازی نقش اول را داشته اند. دولت های آمریکا از هیچ کاری بر ضد ایران کوتاهی نکردند.

پس اینقدر سعی نکنید دولت جدید آمریکا را که دستش در خون مدافعین ایران در منطقه آغشته است را تطهیر کنید. به حسب ظاهر هوش سیاسی شما آنقدر پایین است که نمی توانید بفهمید که این صهیونیسم جهانی و امپریالیسم جهانی است که آمریکا و غرب را اداره می کند چه با ترامپ و چه با بایدن. بله ممکن است ترامپ یزید حکومت آمریکا باشد که البته احمق ترین آنهاست.

قطعا آمریکا همان شیطان بزرگ است حال هر کس می خواهد رئیس جمهور آن باشد و ما اجازه نخواهیم داد که شما شیطان بزرگ را برای ملت رنگ کنید.

سرباز ولایت
11/25/2020 6:06:43 PM

بسیار تحلیل مبصرانه ای بود

نظر بدهید


نام:


ایمیل:


موضوع:


توجه: دیدگاه هایی که حاوی توهین و تهمت و یا فاقد محتوایی که به بحث کمک میکند باشند احتمالا مورد تایید قرار نمیگیرند.