سارنا - جای خالی دانشمند اقتصادی در دولت دوازدهم
چندی پیش دکتر طیب نیا، وزیر سابق اقتصاد کشورمان، به عنوان دانشمند اقتصادی، مدال ویژه بنیاد لی کوان یو را دریافت کرد. این جایزه برای اولین بار است که به یک ایرانی تعلق می گیرد.
به گزارش سارنا، همچین در مراسمی با حضور رئیس بنیاد لی کوان یو و تعدادی از مدیران ارشد این بنیاد و وزارت خارجه این کشور و هیات ایرانی همراه از فعالیتهای موثر طیب نیا در توسعه کشور، بهبود شرایط اقتصادی ایران و کاهش چشمگیر تورم در زمان تصدی وزارت اقتصاد و فعالیتهای اثر بخش علمی و آکادمیک ایشان از جمله تالیفات و تحقیقات گسترده و ارزنده این اقتصاددان برتر تجلیل شد.
حال این سوال مطرح است که چرا امروز و در دولت دوازدهم طیب نیا حضور ندارد؟ مگر او در دولت یازدهم با ریاست روحانی وزیر اقتصاد موفقی نبود و مگر نه اینکه اهداف اقتصادی دولت روحانی را به بهترین شکل به ثمر رساند؟ چرا وزیر مقتدر و دانشمند و اثرگذار دولت یازدهم، در دولت دوازدهم از سمت خود کنار می رود؟
رئیس جمهور که تغییر نکرده بود و سیاست های اقتصادی دولت هم که عوض نشده بود و بسیاری از وزرا و حتی آنان که عملکرد ضعیفی هم داشتند در سمت خود ابقا شدند. پس دلیل تغییر یکی از قوی ترین وزرای دولت چه بود؟
وافعا حضور یک دانشمند اقتصادی در رأس تیم اقتصادی دولت باعث آبرو و اعتبار بین المللی ما نمی شد؟
جای بسی تاسف دارد که هنوز ما در کشورمان از تصمیم گیریهای فردی و جناحی دائما در حال ضرر کردن هستیم. معلوم نیست که چرا طیب نیا که شاگرد اول وزرای کابینه یازدهم بود در کابینه دوازدهم جایی ندارد. شاید او خواسته هایی داشته و یا شروطی را برای ماندنش مطرح کرده باشد.
ایا راضی کردن این دانشمند اقتصادی و قبول شرایط او آنقدر برای آقایان سخت بود که منافع کشور را در نظر نگیرند؟
شاید هم دیگرانی بودند که حضور طیب نیا را تاب نمی آوردند و چون قدرت چانه زنی بیشتری داشتند توانستند جای طیب نیا را به کس دیگری بدهند.
به هر حال به نظر می رسد این اتفاقات تنها در کشور ما اتفاق می افتد که چنین مهره هایی را به راحتی از دست بدهیم. بدون شک حضور طیب نیا در دولت دوازدهم باعث چیدن میوه درختی می شد که خود او در دوران وزارتش آن را به بار آورده بود.
نظر بدهید